Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Xθες εξέλεξαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σήμερα καταθέτουν το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο!!!


Κατατίθεται, ίσως σήμερα, στη Βουλή

Σε ουσιαστικές αλλαγές του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση των μεταναστών που αποβλέπουν εμφανώς να αποδυναμώσουν τα αντεπιχειρήματα, κυρίως της Νέας Δημοκρατίας, προχωρεί η κυβέρνηση.

Κατά πληροφορίες της «Κ», στο νέο σχέδιο, που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, θα καθίσταται πλέον σαφές ότι η κτήση της ελληνικής ιθαγένειας για τους ενήλικες μετανάστες θα αφορά αποκλειστικώς και μόνον εκείνους που διαμένουν με οριστικούς και όχι προσωρινούς τίτλους παραμονής, προϋπόθεση η οποία αποκλείει τους αιτούμενους πολιτικό άσυλο προτού αυτό τους χορηγηθεί οριστικά.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση να αυξάνει και τον απαιτούμενο χρόνο σε περισσότερα από πέντε έτη νόμιμης παραμονής (όπως αρχικώς ανακοινώθηκε). Επίσης για τα παιδιά των ενηλίκων μεταναστών η ελληνική ιθαγένεια θα χορηγείται, αφού παρακολουθήσουν απαραιτήτως έξι χρόνια ελληνικού σχολείου (από 3 που προβλεπόταν αρχικώς), αλλά η ιθαγένεια θα τους δίδεται και πριν από τα 18 τους χρόνια, σημείο στο οποίο αντιδρά η Νέα Δημοκρατία.

Τέλος, η κυβέρνηση προσδίδει πολύ μεγάλη σημασία στην υποχρέωση των Αρχών να απαντούν υποχρεωτικώς, απολύτως αιτιολογημένα και σε εύλογο χρόνο στις σχετικές αιτήσεις των ενδιαφερομένων μεταναστών.



http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_04/02/2010_389509

1 σχόλιο:

  1. Αυτό τό νομοσχέδιο,θά γίνει ό τάφος, όποιου κόμματος τό ψηφίσει!Ας τολμήσουν,οί ανίκανοι τού κυνοβουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";