Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Κλιμακώνει ο Σαμαράς την πίεση για το μεταναστευτικό - Συνάντηση με Ραγκούση

Συνάντηση μιας ώρας είχαν το πρωί στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Ραγκούση. Τη συνάντηση ζήτησε από τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την προχθεσινή συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Σαμαράς είπε στον κ. Ραγκούση αυτό που είχε πει προχθές και στον Γ. Παπανδρέου. Ότι δηλαδή «ναι, μεν είναι μείζον θέμα το οικονομικό, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, αλλά υπάρχουν και άλλα θέματα, εξίσου μεγάλης σημασίας, που ενδιαφέρουν συνολικά την κοινή γνώμη και τον Ελληνικό λαό, με πρώτο το θέμα το μεταναστευτικό και αμέσως μετά τον “Καλλικράτη” και το εκλογικό σύστημα».

Κατά σύμπτωση και τα τρία αυτά θέματα τα διαχειρίζεται πολιτικά το υπουργείο Εσωτερικών. Εξ ου και το αίτημα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να έχει ο ίδιος λεπτομερέστερη και πιο συστηματική ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό, τον κ. Ραγκούση, για τα θέματα αυτά, με πρώτο το θέμα της μετανάστευσης.

Ειδικά για το θέμα της μετανάστευσης καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα κλιμακώσει άμεσα την αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση για το θέμα αυτό, καθώς θεωρεί ότι οι ρυθμίσεις, που προωθεί η κυβέρνηση- αυτές που ξέρουμε καταρχήν, επειδή δεν έχουμε δει το τελικό νομοσχέδιο- καθιστούν την Ελλάδα την χαλαρότερη πύλη εισόδου σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο υπεύθυνος του Τομέα Εσωτερικών Χρήστος Ζώης, επισημαίνουν ότι «αυτό που ήρθε ως προσχέδιο νόμου, για ανοιχτή διαβούλευση, δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συναίνεσης και δεν μπορεί να προχωρήσει και να γίνει έτσι αποδεκτό. Σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε, κλιμακώνοντας την πίεσή μας, προβάλλοντας πάντοτε με λεπτομερή και με τεκμηριωμένο τρόπο τη θέση μας. Κλιμακώνουμε την πίεσή μας και περιμένουμε από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί επίσημα».

http://www.antinews.gr/?p=33336

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";