Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Σαμαράς: θα καταργήσω το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια

Μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη μετανάστευση, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε μεταξύ άλλων:

Δεν μπορούμε σε τέτοιες δύσκολες στιγμές να πολώνουμε την ελληνική κοινωνία, με τέτοιο τρόπο, σε τέτοιο ζήτημα. Γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο. Κι όχι απλώς θα το καταψηφίσει, αλλά και θα το καταργήσει όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Και θα εφαρμόσει τη δική της πολιτική, που οδηγεί στην ομαλή ένταξη των μεταναστών. Με ασφαλιστικές δικλείδες, αντίστοιχες προς εκείνες που υιοθετούν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.

Το αν έχουμε η όχι το θάρρος να στηρίζουμε ορισμένα μέτρα της κυβέρνησης, παραδείγματος χάριν στην Οικονομία, που είναι απαραίτητα για το καλό του τόπου, το έχουμε αποδείξει…Τώρα θα αντιληφθείτε ότι έχουμε και την αποφασιστικότητα να πολεμάμε μέτρα της κυβέρνησης που βλάπτουν τον τόπο.

Κι η ίδια η κυβέρνηση πρέπει να δείξει ότι η συναίνεση δημιουργεί και στην ίδια ευθύνες: Να ακούει τη φωνή της Κοινωνίας. Να εγκαταλείψει πείσματα και εμμονές. Να λύνει προβλήματα όχι να δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα.

Αν θέλει στήριξη στα δύσκολα πρέπει να μάθει να νομοθετεί με συναίνεση.

Η συναίνεση είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Επιβάλλει υποχρεώσεις και στην κυβέρνηση, όχι μόνο στην Αντιπολίτευση.

Σε ό,τι μας αφορά το έχουμε διακηρύξει απ’ αυτό το βήμα κατ’ επανάληψιν:

Δεν θέλουμε την Ελλάδα περίκλειστο φρούριο.

Αλλά δεν θα αφήσουμε ποτέ να γίνει και ξέφραγο αμπέλι…

Το παραμύθι με τον Σαμαρά και την Αλβανία

Σαμαράς στη δευτερολογία του στην χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής:

Υπάρχει μία απρέπεια η οποία δυστυχώς επαναλαμβάνεται. Όχι μόνο σε βάρος μου, αλλά και σε βάρος της αλήθειας. Το γνωστό «παραμύθι», ότι ο Σαμαράς έφερε τους Αλβανούς στην Αθήνα, στην Ελλάδα.

Είναι ένα ψέμα πέρα για πέρα. Δεν μπόρεσε ποτέ κανείς να βρει έστω και μισή δήλωσή μου, μία υπογραφή μου, κάτι που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Κυβέρνηση είστε. Ψάξτε.

Επιπλέον, ξεχνάνε εκείνοι που το υποστηρίζουν, ότι ως Υπουργός των Εξωτερικών δικαιοδοσία για τα σύνορα δεν είχα εγώ. Ο Υπουργός των Εξωτερικών τέτοια αρμοδιότητα δεν έχει.

Αλλά ξεχνάτε ακόμα ότι δεν υπήρχαν τότε κλειστά σύνορα από την πλευρά της Ελλάδας για να μπορέσει κάποιος να τα ανοίξει. Υπήρχαν αυστηρά φυλασσόμενα με ηλεκτροφόρα σύρματα σύνορα, από την πλευρά της Αλβανίας, που έπαψαν να φυλάσσονται όταν κατέρρευσε το καθεστώς του Χότζα στην Αλβανία.

Μήπως εγώ φταίω που κατέρρευσε εκείνο το καθεστώς; Μήπως εγώ φταίω για εκείνες τις εικόνες τις εκπληκτικές, που ήταν πάνω σε καράβια κόσμος μαζεμένος σαν τσαμπιά και πηγαίνανε να βρούνε οπουδήποτε ένα μεροκάματο, ένα κομμάτι ψωμί να φάνε αυτοί και οι οικογένειές τους σε όλες τις χώρες της Ευρώπης; Όπου βρέθηκαν την άλλη μέρα εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί παντού;

Ξεχνάτε ακόμα ότι βάσει των επισήμων στοιχείων της αστυνομίας, Κυβέρνηση είστε ψάξτε, επί των ημερών μου ήταν κάτω από 20.000, όσο ήμουν εγώ Υπουργός των Εξωτερικών, εκείνοι οι οποίοι είχαν έρθει στην Ελλάδα από την Αλβανία και ήταν κυρίως άγρια κυνηγημένοι Βορειοηπειρώτες. Οι μεγάλες μάζες ήρθαν αργότερα, Αλβανών, και μάλιστα επί δικών σας κυβερνήσεων.

Αλλά και ποτέ, ποτέ δεν απάντησαν, όσοι με κατηγορούν εκ των υστέρων, ακόμα και αν εγώ μπορούσα να τα ανοίξω τα σύνορα, εσείς γιατί δεν τα κλείσατε μετά;

Πρόκειται για απρέπεια, πρόκειται για κακοήθεια, και πολλές φορές παραπέμπουν σε μία δήλωσή μου, πολύ προγενέστερη, του Δεκεμβρίου του ’89, όταν στο αεροδρόμιο που είχα πάει για να υποδεχθώ τους Έλληνες φοιτητές από την Τιμισοάρα, που είχαμε βάλει ειδική πτήση για να πάει να τους πάρει, λόγω των εξελίξεων με τον Τσαουσέσκου, είχα ευχηθεί τότε στους Βορειοηπειρώτες να γιορτάσουν του χρόνου ελεύθερα Χριστούγεννα εκεί στις εστίες τους, όχι στην Ελλάδα.

Επρόκειτο για μία αυτονόητη ευχή για την αποκατάσταση της ελευθερίας και των υπολοίπων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αλβανία. Και αυτό, σήμερα, θέλουν να το μετατρέπουν ορισμένοι σε άνοιγμα, δήθεν, συνόρων για εκατομμύρια Αλβανούς. Είναι απρέπεια και είναι ντροπή.

http://www.antinews.gr/?p=33821

7 σχόλια:

  1. Η ΝΔ θα καταψηφίσει το ν/σ, αλλά δεν θα (μπορέσει να) το εμποδίσει να γίνει νόμος του κράτους. Μας τα έχει ξαναπεί αυτά ο κ. Σαμαράς και είναι απλώς φτηνές δικαιολογίες, για να στερήσει από τον ελληνικό λαό το δικαίωμα στο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
    ΘΑ καταργήσει τον νόμο, πότε; Και πόσοι εν τω μεταξύ θα έχουν ελληνοποιηθεί; Μήπως η Ελλάδα, αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου, δεν θα γίνει πόλος έλξεως λαθρομεταναστών, οι οποίοι θα ξέρουν ότι στην Ελλάδα δίδονται τα εύκολα ελληνοευρωπαϊκά διαβατήρια; Αυτά τα σκέφτεται καθόλου ο κ. Σαμαράς;
    Για ό,τι συμβεί, θα είναι συνυπεύθυνος και αυτό δεν θα μπορέσει ποτέ να το σβήσει από το όνομά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, κ. Σαμαρά. Τόσα χρόνια δίπλα στον Παυλόπουλο ήσουν και δεν σ' ακούσαμε να πεις λέξη για τις "νομιμοποιήσεις" που έκανε. Όπως δεν έχεις πει λέξη για τα ελληνοτουρκικά και τους τεμενάδες που έκανε ο "κουμπάρος".

    Καιροσκόπος είσαι, κ. Σαμαρά, διαφορετικά θα συναινούσες στον δημοψήφισμα. ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως λέει και ο σοφός λαός μας "το ΘΑ το σπείρανε και δεν φύτρωσε"...

    Atrion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Σαμαρας μας δουλευει ψιλο γαζι..Ειναι σαν να λεει οτι ενω βλεπει τον λυκο που θα φαει τα προβατα ,λεει πως θα τον σκοτωσει μετα!Και γιατι δεν σκοτωνει τον λυκο προτου ρημαξει το μαντρι;;;Νεοταξικη τακτικη που μελεται να ακολουθησει στο μελλον ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ διοτι το Γκιοργκος θα του εχει στρωσει ηδη τον δρομο!Οχι τιποτα αλλο για να μην νομιζει οτι ειμαστε ολοι μαλακες και μασαμε κουτοχορτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Σαμαρας μας δουλευει ψιλο γαζι..Ειναι σαν να λεει οτι ενω βλεπει τον λυκο που θα φαει τα προβατα ,λεει πως θα τον σκοτωσει μετα!Και γιατι δεν σκοτωνει τον λυκο προτου ρημαξει το μαντρι;;;Νεοταξικη τακτικη που μελεται να ακολουθησει στο μελλον ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ διοτι το Γκιοργκος θα του εχει στρωσει ηδη τον δρομο!Οχι τιποτα αλλο για να μην νομιζει οτι ειμαστε ολοι μαλακες και μασαμε κουτοχορτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Σαμαρας μας δουλευει ψιλο γαζι..Ειναι σαν να λεει οτι ενω βλεπει τον λυκο που θα φαει τα προβατα ,λεει πως θα τον σκοτωσει μετα!Και γιατι δεν σκοτωνει τον λυκο προτου ρημαξει το μαντρι;;;Νεοταξικη τακτικη που μελεται να ακολουθησει στο μελλον ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ διοτι το Γκιοργκος θα του εχει στρωσει ηδη τον δρομο!Οχι τιποτα αλλο για να μην νομιζει οτι ειμαστε ολοι μαλακες και μασαμε κουτοχορτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιόν πάς δουλέψεις ρε Σαμαρά;Νομίζεις οτι δεν ξέρουμε οτι είσαι μέλος της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ;
    Απο το 1991 είσαι εκει μέσα και μας έχετε γαμήσει το κράτος μαζί με τα ολα τα υπόλοιπα λαμόγια!
    Θα έρθει η ώρα που θα σας φάει ολους σας το μαύρο σκοτάδι διότι εσεις καταντήσατε την Ελλαδάρα μας σε αυτό το χάλι!
    Αει στο διάολο παλιοκοπριά!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";