Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Μαριέττα Γιαννάκου-Κουτσίκου: "ΟΧΙ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ"

Η Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία κάλυψε απόλυτα εν ονόματι της «ελευθερίας» το προκλητικό για το εθνικό αίσθημα βιβλίο της ιστορίας της Ρεπούση, επανέρχεται με μία ακόμη πρόκληση! Δεν είναι η πρώτη φορά και παλαιότερα στις αρχές με μέσα ακόμη της δεκαετίας του ’90 σε δήλωσή της σε τηλεοπτικό σταθμό η Μαριέττα Γιαννάκου είχε πει ότι το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας θα το λύσουν… οι λαθρομετανάστες!

Συγκεκριμένα, η δήλωσή της στον Flash είχε ως εξής: «Η Ν.Δ. δεν προκρίνει κανένα δημοψήφισμα. Θεός φυλάξει! Σε ποια χώρα έγινε δημοψήφισμα για τέτοιο αντικείμενο;».

Ασφαλώς σε καμμία, γιατί σε καμμία χώρα δεν σκέφτηκε κανείς να δώσει ιθαγένεια σε λαθρομετανάστες!

3 σχόλια:

  1. Μήπως στην Ιρλανδία Κα Γιαννάκου;
    Αλλά δεν φταίει κανείς άλλος , αλλά αυτός που δεν έλαβε υπόψη την απόφαση του εκλογικού σώματος το 2007 όπου τιμώρησε πολιτικά την Κα Γιαννάκου και την διόρισε ως ευρωβουλευτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι επάγγελμα θα έκανε άραγε η Γιαννάκου αν δεν ήταν επαγγελματίας πολιτικάντισσα: Μερικαί σκέψεις…

    01. Δημοσιογράφος στο περιοδικό «Η ΠΕΤΟΥΓΙΑ»
    02. Βοηθός Ρακοσυλλέκτου (Αστικών αλλά και Υπαιθρίων Περιοχών)
    03. Crash Test Dummy (στις Κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες…)
    04. Θοθρολυματζού και Λυματολασπήτισσα (με δικό της βυτίο…)
    05. Πωλήτρια Χύμα Τσιγάρων (Παφαπουφατζού)
    06. Ταΐστρα Περιστεριών και Δεκαχτούρων
    07. Μέντιουμ-Καφετζού-Ταρωμάντισσα (ΚαΓιαννάκου)
    08. Ξεψειρίστρια Μαϊμούδων
    09. Ενοικιαζόμενη Μοιρολογίστρα
    10. Νεκροθάφτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντύπωση θα μου έκανε, αν η εν λόγω κυρία, ήταν υπερ του δημοψηφίσματος. "Ο λύκος την τρίχα αλλάζει..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";