Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Σε μια Ελλάδα που δεν ψηφίζουν οι Έλληνες

Ας διαβάσουμε ένα απόσπασμα από τοποθέτηση βουλευτή για ένα υπό ψήφιση νομοσχέδιο και ας προσπαθήσουμε να μαντέψουμε σε ποιον ανήκουν τα λόγια.
"Έχει σημασία να εντρυφήσουμε στο σύνταγμα και να δούμε ότι νόμος ορίζει τα της απογραφής, την οποία επιμελώς απέφυγε η παρούσα κυβέρνηση να προωθήσει, διότι μέσω της απογραφής θα είχαμε το νόμιμο πληθυσμό και θα είχαμε τη δυνατότητα […] να έχουμε κατά τον ορισμό του άρθρου 54, παράγραφος 2 και την ανάλογη εκλογή βουλευτών.
Είναι σαφές επομένως, ότι το Σύνταγμα υποχρεωτικά καθορίζει την αναλογία ψήφων και εδρών με βάση το νόμιμο πληθυσμό, κάτι το οποίο παραλείπει προκλητικά να πράξει το παρόν σχέδιο νόμου και προφανώς πρέπει να μας απαντήσει ο κύριος υπουργός και η κυβέρνηση, για ποιο λόγο συμπεριφέρονται κατ' αυτόν τον προδήλως αντισυνταγματικό τρόπο".
Μια πρώτη ανάγνωση ίσως οδηγήσει στο εσφαλμένο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ομιλία βουλευτή του ΛΑΟΣ που δεν επιθυμεί την απονομή ιθαγένειας στους αλλοδαπούς και τη συμμετοχή τους στις δημοτικές κάλπες του 2010.
Τα φαινόμενα απατούν. Είναι η αρχή της τοποθέτησης του κ. Γρηγόρη Νιώτη (01/04/2009), βουλευτή της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο οποίος προσπαθούσε να εξηγήσει στο σώμα γιατί η (τότε) αξιωματική αντιπολίτευση δεν συναινούσε στο νομοσχέδιο που προωθούσε η κυβέρνηση της ΝΔ για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.
Σήμερα οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί αλλά τα προβλήματα παραμένουν.
Οι Έλληνες της Αμερικής και της Αυστραλίας ακόμα στερούνται το δικαίωμα ψήφου στην πατρίδα τους.
Οι αλλοδαποί είναι πιθανόν να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του φθινοπώρου.
Για να δoθεί δικαίωμα ψήφου στους αλλοδαπούς χρειάζεται απλά να "περάσει" ένα νομοσχέδιο για την αλλαγή του κώδικα ιθαγένειας, έστω με 151 ψήφους υπέρ.
Για να ψηφίζουν οι ομογενείς μας απαιτείται να υπερψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο με τη διευρυμένη πλειοψηφία 180 θετικών ψήφων.
Ελλαδικοί παραλογισμοί…

http://adiavroxoi.blogspot.com/2010/02/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";