Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010
Visa και ελληνοποίηση της αλ Κάιντα
Οι πληροφορίες για την κατάργηση της βίζας που απαιτείται από τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ είναι ασαφείς. Συχνά αντικρουόμενες.
Ενώ έχει γίνει προεργασία ετών για την κατάργησή της, ταυτόχρονα έχουν γίνει πολλά βήματα πίσω που αποθαρρύνουν την υπερδύναμη από την άρση αυτής της διάκρισης που ισχύει για τους Έλληνες ταξιδιώτες.
Ένας από τους ανασχετικούς παράγοντες είναι οπωσδήποτε η αδυναμία του ελληνικού κράτους να εξιχνιάσει τις υποθέσεις της νέας τρομοκρατίας.
Η «ένοπλη πάλη» στην Ελλάδα χτυπάει όπου θέλει, όπως μπορεί και σε οποιονδήποτε στόχο επιλέξει.
Όσο κι αν προσπαθούν οι αρχές να ωραιοποιήσουν τις καταστάσεις με τα λόγια, οι Αμερικανοί μετρούν τα απτά αποτελέσματα – που δεν υπάρχουν.
Οι ιθύνοντες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν είναι ψηφοφόροι στη χώρα μας ώστε να «πλανηθούν» με καλοδιατυπωμένες υποσχέσεις.
Επιπλέον λόγος για τις αμερικανικές επιφυλάξεις είναι τα διάτρητα σύνορά μας.
Όποιος θέλει, όπως μπορεί και όποτε επιλέξει, τα περνάει και προωθείται ανενόχλητος στην πρωτεύουσα.
Η εικόνα των φανατικών ισλαμιστών που διαδήλωσαν στην Αθήνα και διέλυσαν το κέντρο της πόλης τον Μάιο του 2009 για το δήθεν «σκίσιμο» του Κορανίου (που δεν ήταν Κοράνι) λειτούργησε απολύτως αρνητικά σε διπλωματικό επίπεδο. Επίσης, ένα αντικίνητρο για την κατάργηση της βίζας είναι οι δεύτερες σκέψεις που κάνουν διπλωματικοί κύκλοι αναφορικά με το νομοσχέδιο για την απόδοση ιθαγένειας στους αλλοδαπούς. Με διαδικασίες στοιχειώδεις, προϋποθέσεις ελάχιστες και χωρίς να εξακριβώνεται αξιόπιστα το παρελθόν των ενδιαφερομένων να «ελληνοποιηθούν», ανοίγει ο δρόμος για μεγάλες εθνικές περιπέτειες. Τι πρόκειται να συμβεί άραγε αν το «φέρει η κακιά στιγμή» να «ελληνοποιηθούν» μέλη ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων και αρχίσουν να χτυπούν δυτικούς στόχους; Πόσο μπορεί το ελληνικό κράτος να εγγυηθεί την ευπείθεια και τη νομιμοφροσύνη ανθρώπων που αφενός δεν γνωρίζει καλά-καλά κι εκείνοι θα μπορούν να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο με ελληνικά διαβατήρια;
http://adiavroxoi.blogspot.com/2010/01/visa.html
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης;
http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012
Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται:
Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους.
Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.