Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Αλ Σαλέχ Άφρα του Ιμπραήμ: Να ποιά πτυχία μετράνε!

Ενώ πολύς κόσμος έχει πέσει σε περισυλλογή προκειμένου να στοχαστεί στο ποιό πτυχίο και μεταπτυχιακό να επιλέξει ώστε να έχει ελπίδες στο νέο σύστημα επιλογής βιογραφικών που εφηύρε ο Αμερικανός Jeffrey Papanderson, η ηθοποιός και ακτιβίστρια Αφροδίτη (Άφρα) Αλ Σαλέχ του Ιμπραήμ μας δείχνει το δρόμο προς την καταξίωση και την επιτυχία.
Μετά από μία λαμπρή καρίερα στον κόσμο του θεάματος, απώγειο της οποίας αποτέλεσε η
έκθεση των στητών στηθιών της και οπισθίων της στο Penthouse, η ώριμη πλέον Αφροδίτη αποφάσισε να πάρει μία δραστική λύση για τις σακούλες κάτω από τα μάτια: να αλλάξει καριέρα και να αφωσιωθεί στο αλτρουιστικό όραμα της μετατροπής της ήδη τριτοκοσμικής Ελλάδας σε ακόμα πιο τριτοκοσμική. Άλλωστε κανένας δεν έχασε επενδύοντας στους μετανάστες. Την ίδια στιγμή που άλλοι ταλαιπωρούνται προκειμένου να πείσουν το ΔΟΑΤΑΠ ότι το πτυχίο τους από το Oxbridge είναι ισότιμο και ομοταγές με τα υψηλού κύρους πτυχία του Πανεπιστημίου Ανατολικού Σταυλώνα, η Αφροδίτη μάζεψε διάφορες βεβαιώσεις σεμιναρίων στα αγαπημένα της θέματα της πολυπολιτισμικότητας, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε την αρθρογραφία της σε έντυπα κύρους όπως η Athens Voice. Θέματά της αποκλειστικά τα ζητήματα των αγαπημένων της (λαθρο)μεταναστών. Βέβαια, εάν η Αφροδίτη είχε μεγαλώσει στη λατρεμένη της Υποσαχάρεια Αφρική αντί της ρατσιστικής Ελλάδας, το πιθανότερο είναι ότι θα είχε αποτελέσει αντικείμενο κοπτοραπτικής από τους ντόπιους μουλάδες, και ο αντρικός πληθυσμός δε θα είχε την ευκαιρία να τη θαυμάσει, τουλάχιστον με τη μορφή που συνηθίζεται στην καθυστερημένη Δύση. Όπως και να έχει, οι ΜΚΟ για τους μετανάστες βγάζουν καλό μεροκάματο, κι έτσι η Άφρα είδε τις ατέλειωτες ώρες που πέρασε με συντηρητικούς μουσουλμάνους σουδανούς να αποδίδουν. Ο Σπύρος Βούγιας, υφυπουργός ΠΡΟΠΟ, αποφάσισε να βάλει κατευθείαν γκολ από τα αποδυτήρια, και αυτό το πέτυχε προσλαμβάνοντάς την άμεσα ως σύμβουλό του. Η ίδια η Άφρα έδωσε άμεσα το στίγμα της όταν ο διορισμός της αποκαλύφθηκε μετά από κάνα δίμηνο αφής των οπισθίων της στην υπουργική καρέκλα: Θα αναλάβει το ζήτημα των ανθρωπίνων ροών, διότι μας πληροφορεί με αυστηρό ύφος ότι δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες, απλώς μετανάστες που δεν εισέρχονται μόνιμα στη χώρα. Η πορεία της εν λόγω καλλιτέχνιδος προς τη δόξα δε μπορεί παρά να στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όσους έχουν ακόμα την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να υπάρχει η παραμικρή ελπίδα καταξίωσης για όσους αγωνίζονται με όπλο τις γνώσεις τους και τα τυπικά προσόντα τους.
http://educationingr.blogspot.com/2010/02/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";