Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Απερίφραστα αρνητική η θέση του Αντώνη Σαμαρά για το θέμα της ιθαγένειας


Από Factorx

Απερίφραστα αρνητική θα είναι η δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για το επίμαχο νομοσχέδιο περί ιθαγένειας.

Αυτό αναφέρουν στο Antinews καλά πληροφορημένες πηγές οι οποίες διευκρινίζουν ότι η τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά θα είναι απερίφραστα αρνητική και ως θέση απέναντι στο τεράστιο θέμα που άνοιξε η κυβέρνηση αλλά και ως αντίθεση στο νομοσχέδιο που οδηγείται στην Βουλή.

Οι ίδιες πηγές δηλώνουν ότι η δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ δεν θα αφήνει επίσης καμία αμφιβολία για το πότε και πως θα καταργηθεί (στην περίπτωση που υπερψηφισθεί) το επονείδιστο νομοσχέδιο.

Αναφερόμενα εξάλλου στο αίτημα για Δημοψήφισμα που προωθεί ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, οι ίδιες πηγές σχολιάζουν ότι επί της ουσίας πρόκειται για «άσκηση επαναστατικής γυμναστικής» με γυμναστή τον κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος «επιχειρεί να κερδοσκοπήσει πάνω σε ένα επικίνδυνο εθνικά θέμα»

Αυτό γιατί σύμφωνα με το Σύνταγμα ούτε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να κάνει Δημοψήφισμα χωρίς την άδεια της κυβέρνησης, η οποία έχει απόλυτη δικαιοδοσία επί του θέματος και μάλιστα μα αυξημένη πλειοψηφία, όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο του Συντάγματος.

Το θέμα λοιπόν, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, δεν είναι πως θα αποκομίσουν κάποιοι κομματικά οφέλη από ένα σοβαρό ζήτημα ακολουθώντας εύκολες πολιτικές, αλλά το πώς θα μπει φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης με συγκεκριμένα μέτρα.

ΑΡΘΡΟ 44 &2 του Συντάγματος:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου. Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Κανονισμός της Βουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Βουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο. Αν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία του άρθρου 42 παράγραφος 1 αρχίζει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Αξιοπρόσεκτο είναι το σημερινό κύριο άρθρο της "Καθημερινής":

Ιθαγένεια: οφέλη και φόβοι

Του Νικου Γ. Ξυδακη

Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς, νομίμως κατοικούντες ή και παρανόμως εισελθόντες, πυροδοτεί θερμές συζητήσεις, και όχι μόνο στο opengov.gr. Προφανώς: με άγνωστο αριθμό νομίμων, ημινομίμων και παρανόμων μεταναστών, με καθημερινές αφίξεις βασανισμένων ανθρώπων χωρίς διαβατήρια από χώρες σε ανθρωπιστική κρίση ή απλώς σε πολιτική - οικονομική κρίση, με πτώματα μεταναστών στις ακτές, με την Ελλάδα να έχει μετατραπεί για τους απεγνωσμένους του Τρίτου Κόσμου σε δραματικό τράνζιτ και καθαρτήριο, με τη χώρα πιασμένη στη μέγγενη της οικονομικής δυσπραγίας και με τον πληθυσμό ανήσυχο ή και έμφοβο, η συζήτηση για έναν μείζονα ιστορικό μετασχηματισμό, τέτοιο που η Ελλάδα έχει να ζήσει από την εποχή του 1912 - 22, ασφαλώς θα είναι θερμή. Η συζήτηση ας είναι θερμή. Οι νομοθετικές πράξεις όμως πρέπει να εξελιχθούν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ψυχραιμία και αίσθηση των ιστορικών μεγεθών· όχι με βολονταρισμό, ιδεολογήματα και ανθρωπιστικές κορώνες άνευ περιεχομένου. Μια κοινωνία στριμωγμένη οικονομικά, απειλούμενη στην αγορά εργασίας, εύκολα μπορεί να στραφεί εναντίον κάθε μεταρρύθμισης, ακόμη και της πιο ορθολογιστικής και ωφέλιμης, εφόσον η ανασφάλεια και η οργή παροχετευθούν εκεί, στον Ξένο.

Μετά την αφαίμαξη των αλλοδαπών εργατών για την ένταξη στην ΟΝΕ και τις ολυμπιακές υποδομές, το λιμνάζον δυναμικό ανταγωνίζεται τις εγχώριες κατώτερες τάξεις στην αγορά εργασίας και συμπιέζει τους μισθούς. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν σκοτεινό μέλλον, το ασφαλιστικό σύστημα τελεί υπό κατάρρευση, τα δημόσια σχολεία και νοσοκομεία είναι εξουθενωμένα εξαιτίας και της πίεσης που ασκούν (ένα, ενάμισι εκατομμύριο;) οι μετανάστες, η νεολαία πορεύεται ήδη με χαμηλωμένες προσδοκίες και υψηλή οργή.

Αυτή η πολύμορφα πιεζόμενη κοινωνία πρέπει να πεισθεί ότι η «ελληνοποίηση» θα διεξαχθεί με μακροχρόνιες προβλέψεις και αυστηρούς κανόνες. Και ότι θα ωφεληθεί ουσιαστικά: ηθικά, ψυχολογικά, δημογραφικά, οικονομικά. Η διαδικασία ενσωμάτωσης μεγάλου πλήθους ετεροδόξων, από πολύ διαφορετικά πολιτισμικά συγκείμενα, σε μια χώρα έως πρόσφατα ομοιογενή πολιτισμικά, είναι λεπτή, μακρά και επίπονη. Η μαζική απόδοση ιθαγένειας είναι δημογραφικός και ιστορικός μετασχηματισμός, δεν είναι δράση για ερασιτέχνες μη κυβερνητικών οργανώσεων.

8 σχόλια:

  1. κ.Ξυδάκη, εμείς ως Έλληνες και πιστεύω εκφράζω με αυτήν την άποψη πολλούς, ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ την "...ενσωμάτωση μεγάλου πλήθους ετεροδόξων από πολύ διαφορετικά πολιτισμικά συγκείμενα...".

    Το δημογραφικό ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ να λυθεί με Πακιστανόπουλα !, αλλά με Ελληνόπουλα. Και ΜΠΟΡΕΙ να λυθεί. Αλλά οι κυβερνώντες και οι προηγούμενοι, ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΥΘΕΙ με Ελληνόπουλα !!!

    Χίλιες φορές να μη μήνει ούτε ένας από εμάς σε αυτόν τον Πλανήτη, παρά να ζούμε σε ένα κράτος με το όνομα Ελλάδα, και Έλληνες εξ αίματος να είναι μόνο μια θλιβερή μειοψηφία !

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΙ, ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΛΕΞΕΩΝ:

    1. ΘΕΛΟΥΜΕ να παραμείνουμε ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ
    2. ΘΕΛΟΥΜΕ οι δικές μας γυναίκες ΝΑ ΓΕΝΝΑΝΕ 3-4 παιδιά και να μπορούν αξιοπρεπώς να τα μεγαλώσουν.
    3. ΘΕΛΟΥΜΕ πρώτα να βρουν εργασία ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και μετά ο οποιοσδήποτε άλλος
    3. ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ όσων είναι στη χώρα, ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΠΟΣΟΣΤΟΣΗΣ επί του πληθυσμού και ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ !!! ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΛΛΩΝ ΕΦ ΕΞΗΣ !!!
    4. ΘΕΛΟΥΜΕ αυτοί που θα παραμείνουν να είναι Βαλκάνιοι ή Καυκάσιοι που στην συντριπτική πλειοψηφία είναι ομόθρησκοι ακόμη και ομόδοξοι και δεν αλλοιώνουν τα φυλετικά μας χαρακτηριστικά !

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΟΧΙ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοψήφισμα από ΝΔ Yok

    http://www.antinews.gr/?p=30073#comment-379376

    **Απερίφραστα αρνητική η θέση του Αντώνη Σαμαρά για το θέμα της ιθαγένειας**

    Επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω…αν είναι να το καταψηφίσει και μετά να μας πει ότι έκανε τα αδύνατα δυνατά χωρίς να κάνει τίποτα ας πάει και αυτός στο Club 18 για χαλάρωση.(151 ψήφοι του ΠΑΣΟΚ, GAME OVER για την Ελλάδα)

    http://www.neb.gr/node/1172

    Σαμαράς: Ρωτήστε με καλύτερα πώς θα τους ενσωματώσουμε. Σε όλες τις χώρες που υποδέχονται μετανάστες το μείζον πρόβλημα είναι πώς θα ενσωματώσουν στις κοινωνίες τους τα παιδιά των μεταναστών. Σε μας το πρόβλημα αυτό δεν ετέθη ποτέ. Το μόνο που αναρωτιόμαστε είναι αν θα τους δώσουμε ελληνική ιθαγένεια. Ε, λοιπόν, να τους τη δώσουμε την ελληνική ιθαγένεια. Αλλά πρέπει να τους δώσουμε και ελληνική ταυτότητα.

    **Αυτό γιατί σύμφωνα με το Σύνταγμα ούτε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να κάνει Δημοψήφισμα χωρίς την άδεια της κυβέρνησης, η οποία έχει απόλυτη δικαιοδοσία επί του θέματος και μάλιστα μα αυξημένη πλειοψηφία, όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο του Συντάγματος.**

    Σωστός, οι ίδιες πηγες όμως ξέχασαν να σας πούνε ότι Δημοψήφισμα είναι δυνατό και μέσο Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν αφορά ζητήματα Πανευρωπαϊκού Συμφέροντος και Εθνικών Συμφερόντων.(Αν δεν κάνω λάθος η ΝΔ υπερψήφισε το Ευρωσύνταγμα)

    http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2010/01/11-4.html

    Αυτή την δυνατότητα γιατί σας την αποκρύπτουν οι πηγες σας; Μήπως επειδή δεν έχουν τίποτα εναντίον του Νομοσχεδίου που έρχεται προς ψήφιση; Μήπως επειδή το Πασοκ και η ΝΔ ουσιστικά δεν διαφωνούν πουθενά και παίζουν Bad Cop Good Cop σενάριο για αποπροσανατολισμό των Ελλήνων; Λέω, μήπως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://olympia.gr/2010/01/05/%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%bf-42-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf%ce%b9-1-2/#comment-9964

    Σε σημερινό δημοσίευμα του φίλιου και αγαπητού Antinews, όπου γίνεται λόγος για επικείμενη αρνητική τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά επί της απόδοσης ιθαγένειας, ο αρθρογράφος στον επίλογό του παραθέτει από το Άρθρο 44 του Συντάγματος, την παράγραφο 2:

    ΑΡΘΡΟ 44 &2 του Συντάγματος:... See More

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου. Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Κανονισμός της Βουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Βουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο. Αν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία του άρθρου 42 παράγραφος 1 αρχίζει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

    Ναι… αλλά το Σύνταγμα 5 αράδες πιο πάνω λέει κάτι άλλο:

    ΑΡΘΡΟ 42

    1. O Πρόεδρoς της Δημoκρατίας εκδίδει και δημoσιεύει τoυς νόμoυς πoυ έχoυν ψηφιστεί από τη Boυλή μέσα σε ένα μήνα από την ψήφισή τoυς.
    Mέσα στην πρoθεσμία πoυ πρoβλέπεται στo πρoηγoύμενo εδάφιo, o Πρόεδρoς της Δημoκρατίας μπoρεί να αναπέμψει στη Boυλή νoμoσχέδιo πoυ έχει ψηφιστεί από αυτή, εκθέτoντας και τoυς λόγoυς της αναπoμπής.

    2. Πρόταση νόμoυ ή νoμoσχέδιo πoυ έχει αναπεμφθεί από τoν Πρόεδρo της Δημoκρατίας στη Boυλή εισάγεται στην Oλoμέλειά της και, αν επιψηφιστεί και πάλι με την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των βoυλευτών κατά τη διαδικασία τoυ άρθρoυ 76 παράγραφoς 2, o Πρόεδρoς της Δημoκρατίας τo εκδίδει και τo δημoσιεύει υπoχρεωτικά μέσα σε δέκα ημέρες από την επιψήφισή τoυ.

    Κύριε Παπούλια, αν σας αποθαρρύνει η παράγραφος 2, δηλαδή αν έχετε ενδοιασμούς ως προς το όφελος της αναπομπής του νόμου, μην το σκέφτεστε άλλο.

    ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΕ ΜΑΣ.

    Επιστρέψτε το νόμο στη Βουλή, εκθέτοντας τους λόγους, και αφήστε τα υπόλοιπα στους Έλληνες. Αφήστε μας να δούμε… ποιοι επιτέλους αποτελούν την απόλυτη πλειοψηφία που απαιτεί το Σύνταγμα.

    Έχετε χρέος απέναντι στους Έλληνες και την πατρίδα.

    Ως Ηπειρώτης έχω να πω τούτο μόνο:

    Η Ήπειρος ανέκαθεν υπήρξε εύανδρος. Μόνο ο Κωλέττης υπήρξε άνανδρος.

    Και όλοι ξέρουμε πού καταλήξαμε. Και πώς κατέληξε κι αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι "ακροδεξιοί" & "φασίστες" Ισλανδοί ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ επειδή το ζήτησε ΤΟ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ του λαού!

    http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/01/blog-post_2123.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ξέρω αν το έχετε ήδη εντοπισει και δημοσιεύσει... εαν ναι ζητώ συγνώμη που το ξαναδίνω.

    Το Ασφαλιστικό δίνει «πράσινη κάρτα» σε άλλους 150.000

    Τη χορήγηση «πράσινης κάρτας» σε 150.000 μετανάστες, οι οποίοι ζουν παράνομα στη χώρα μας, σχεδιάζει η κυβέρνηση, όχι μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά και για... οικονομικούς: τη διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος επ' ωφελεία και των ίδιων των οικονομικών προσφύγων (υγειονομική παροχή και επιδόματα τώρα και συντάξεις στο μέλλον).

    http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=115868

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κ. Σαμαράς δεν στηρίζει το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, επειδή είναι επαγγελματίας πολιτικός. Ούτε αυτός έχει κάνει άλλη δουλειά στην ζωή του και αυτό είναι που χαρακτηρίζει τους επαγγελματίες πολιτικούς. Θεωρούν το "επάγγελμα" κλειστό και εννοούν να αποφασίζουν για τα πάντα αυτοί, ακόμη και για το μέλλον του ελληνικού λαού, ερήμην αυτού.
    Ρώτησε ο κ. Σαμαράς του ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ αν θέλουν να ενσωματώσουν λαθρομετανάστες στην κοινωνία τους; Πώς λοιπόν αποφαίνεται και αποφασίζει; Κι αυτός, στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι παρά ΕΝΑΣ Έλληνας πολίτης και τίποτε άλλο. Δεν θυμάμαι να τον εξουσιοδότησα να μιλά για λογαριασμό μου όσον αφορά στους λαθρομετανάστες. Ούτε αυτόν, ούτε τον Παπανδρέου, ούτε κανέναν άλλον.

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ και μόνο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Δεν είναι δυνατόν μία δράκα επαγγελματιών της πολιτικής να αποφασίζει για τα πάντα. Αυτό δεν είναι δημοκρατία, αλλά ολιγαρχία και πρέπει να καταργηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία με αυτά που κάνει Ο Γ. Παπανδρέου ο μικρός έχει
    βάλει το Ελληνισμό σε ένα συγκεκαλυμμένο διωγμό (με το γάντι λέει ο λαός) και μάλιστα μέσα στη χώρα μας.

    Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία να διαλύσει αυτή την Πατρίδα.
    Αμφισβητείται η Λαϊκή Κυριαρχία μας τα Πολιτικά μας δικαιώματα, η παιδεία μας ,και η θρησκεία μας

    Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε ΟΛΟΙ οι Συνέλληνες,όλοι οι πατριώτες όπου και εάν ανήκουν πολιτικά και έξω από κόμματα και ιδεοληψίες να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.

    Εάν τους αφήσουμε θα συνεχίσουνε να δρουν ανθελληνικά σύμφωνα με τις επιταγές των πατρόνων τους.

    Η Πατρίδα έχει μπει στο μάτι γνωστών ανθελληνικών κύκλων του εξωτερικού που ζητούν τη ολοσχερή διάλυσή της.

    Ας μιλήσουμε για το πρόβλημα με το σπίτι μας ,στο χώρο της εργασίας μας ,σε φιλικά μας πρόσωπα ,συγγενείς .

    Πολλοί από αυτούς , με τα προβλήματα της καθημερινότητας ,δεν έχουν συνειδητοποιήσει το που μας πάνε.

    Ελάτε ΟΛΟΙ να ενώσουμε τις φωνές μας και τις ανησυχίες μας για το μέλλον αυτής της Πατρίδας.

    Εάν απαιτηθεί να κατέβουμε και στους δρόμους ,να πάμε για παράσταση διαμαρτυρίας στη βουλή και ότι άλλες ενέργειες απαιτηθούν για να σταματήσουμε τα δεινά που έρχονται

    Έκαναν το Σύνταγμα των Ελλήνων ένα κουρελόχαρτο

    ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ


    ETHEROVAMON

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η θέση του Α. Σαμαρά δεν είναι αρκετή. Είναι του τύπου ζήσε Μάη μου. Δεν αντέχουμε άλλα "ΘΑ".
    Πώς θα εκλεγεί πρωθυπουργός με τις χιλιάδες των λαθροψηφοφόρων που θα έχει ήδη εξασφαλίσει ο ΓΑΠ;
    Στις θέσεις του Σαμαρά ήταν και τα δημοψηφίσματα ,τώρα τι έγινε και τα ξέχασε .Αν δεν κάνουμε δημοψήφισμα τώρα ,πότε δηλ. θα τα κάνουμε;; Δεν λέει επίσης τίποτα για δέσμευση της ΝΔ να προσβάλλει και ακυρώσει το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο.
    Το πιθανότερο είναι ότι οι πολίτες είμαστε μόνοι μας και πρέπει να βρούμε ευφυείς τρόπους αντίδρασης. Για παράδειγμα ,εκτός άλλων μέσων και η πολιτική ανυπακοή.
    Η υποχρέωσή μας να πληρώνουμε φόρους προέρχεται από το Σύνταγμα. Αν οι κυβερνώντες γράφουν το Σύνταγμα στα παλιά τους τα παπούτσια από πού και εως που ζητούν από εμάς να σεβαστούμε τις υποχρεώσεις μας .Μπορούμε να αρνηθούμε σαν μέσο εξαναγκασμού να σεβαστούν το Σύνταγμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";