Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΤΟ HELLENIC NEXUS ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ

• Οι καταγεγραμμένοι αλλοδαποί στην Ελλάδα αντιστοιχούν με το 8,1% του συνολικού πληθυσμού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat για το 2008, που έδωσε το ΑΠΕ. Η Ελλάδα εμφανίζει το 4ο υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, όπου, στο σύνολο των 27 χωρών -μελών, οι αλλοδαποί φθάνουν το 6,2% του πληθυσμού. Χωρίς να υπολογίσουμε, βέβαια, και τους λαθρομετανάστες, ο αριθμός των οποίων είναι πολλαπλάσιος. Η ΕΥΠ έκανε λόγο για 2.500.000 μεταναστών, νομίμων και μη, πριν από δύο χρόνια. Καταλαβαίνει κανείς ότι , στην πραγματικότητα η κατάσταση είναι πολύ πιο εκρηκτική από ό,τι ομολογείται επισήμως.

ΤΟ HELLENIC NEXUS ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ

• Το «όχι» του δημοψηφίσματος στην Ελβετία για τους μιναρέδες δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στο μεταναστευτικό φαινόμενο και τις επιπτώσεις του. Στην Ελλάδα είναι καιρός να αφήσουμε τις «διεθνιστικές» ιδεοληψίες και να υιοθετήσουμε ανάλογες λύσεις για την λήψη αποφάσεων γύρω από την αναγκαία μεταναστευτική πολιτική. Άλλωστε, οι προαναγγελλόμενες μαζικές νομιμοποιήσεις ή ακόμα και ελληνοποιήσεις αποτελούν σαφή παραβίαση των συμφωνιών που έχει υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

• Τι συμβαίνει με τον Αλβανό Συνταγματάρχη της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Κοσσόβου που εντοπίστηκε να ζει τα τελευταία χρόνια στον Άγιο Παντελεήμονα; Πώς ενώ ζει στην Ελλάδα σαν πρόσφυγας συνεχίζει να παίρνει βαθμούς από την Υπηρεσία του και τι συμμετοχή είχε κατά τις περσινές εξεγέρσεις και διαδηλώσεις μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας; Θα μας εξηγήσει κάποιος αρμόδιος;

• Μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει στη Θράκη οι δηλώσεις για τη μειονότητα που έκανε ο Ερντογάν, κατά τη συνάντησή του στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Ομπάμα. Οι κινήσεις της Άγκυρας δεν είναι εν αιθρία, αλλά προκύπτουν από μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Όχι μόνο ανακατεύονται σε θέματα που δεν τους αφορούν (μουσουλμάνους μετανάστες, λαθρομετανάστες στην Ελλάδα κ.λπ.) αλλά προσπαθούν να παίζουν και το ρόλο του προστάτη αυτών. Το χαλιφάτο του Νταβούτογλου έχει αρχίσει να προωθείται προς δυσμάς, φαίνεται, και θα ξυπνήσουμε όταν θα είναι αργά.

• Το αργότερο σε 18 μήνες από σήμερα το περιβάλλον τακτικών επιχειρήσεων στον Έβρο αλλάζει δραματικά εις βάρος της ελληνικής αμυντικής διάταξης, όπως επισημαίνει η καλά ενημερωμένη στρατηγική ιστοσελίδα DefenceNet: Ο τουρκικός στρατός, για πρώτη φορά μετά το 1923, όταν το ποτάμι τέθηκε ως όριος γραμμή μεταξύ των δύο κρατών, θα έχει εντάξει στο δυναμικό του πορθμεία, ικανά να μεταφέρουν δύο ίλες αρμάτων εντός 6,5 λεπτών στη δυτική ακτή του Έβρου! Και μέσα σε 15 λεπτά μπορούν να ζεύξουν τις δύο όχθες!

Η απλότητα της χρήσης, η ταχύτητα ανάπτυξης του συστήματος, ο όγκος και το μέγεθος των οπλικών συστημάτων που μπορούν να μεταφέρουν συνιστούν μια πρωτόγνωρη απειλή για την Ελλάδα.

• Σε ανοικτή τουρκοποίηση της Ορθοδοξίας προχωρούν οι Τούρκοι, μετά τη συμφωνία του Ταγίπ Ερντογάν με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την απόκτηση τουρκικής υπηκοότητας από όλους τους μητροπολίτες της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, που υπάγονται στο Φανάρι. Τους φόβους τους για τις εξελίξεις έχουν εκφράσει οι απόδημοι Έλληνες, ανάμεσά τους και ο Κρις Σπύρου, ο οποίος ηγείται του κινήματος των «Αγιοσοφιτών» που έχουν ως στόχο να τελέσουν Θεία Λειτουργία στην Αγία Σοφία του 2010.

ΗELLENIC NEXUS 2010
Για την αναρτηση Το Λημερι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";