Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Μια αφίσα για τη συνέπεια του ΠΑΣΟΚικού προγράμματος

Χρονικό της ΠΑΣΟΚικής πολιτικής για την πολιτογράφηση των μεταναστών

  • To 1996, o Υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Ρωμαίος λέει πως πρέπει να αποφασίσουμε τί θα γίνει με την παροχή ιθαγένειας σε μετανάστες που είναι 20 και 30 χρόνια στη Χώρα.
  • Το 2004, επί Προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ υπερψηφίζει τον ισχύοντα Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας που προβλέπει 10ετή νόμιμη διαμονή τα τελευταία 12 έτη.
  • Το 2005 ο Γιώργος Παπανδρέου λέει πως "η 7ετία είναι εύλογο χρονικό διάστημα για κάθε μετανάστη να υποβάλει την αίτησή του για την απόκτηση ιθαγένειας"
  • Το 2008 το ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει δικαίωμα συμμετοχής στις τοπικές εκλογές μεταναστών που έχουν συμπληρώσει 5ετία στην Ελλάδα
  • Το 2009 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Παπουτσής λέει πως οι μετανάστες θα παίρνουν την ιθαγένεια όταν συμπληρώσουν 5 χρόνια νόμιμης εργασίας.
  • Το 2010 το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει να δώσει την Ελληνική ιθαγένεια σε μετανάστες που συμπλήρωσαν 5 χρόνια νόμιμης παραμονής τα τελευταία 10 χρόνια.
Τί συνέβη για να πάει το ΠΑΣΟΚ από τα "20 και 30" στα 10 στα 7 στα 5 στα "5 στα 10" χρόνια; Γιατί χαρακτηρίζουν τώρα "ακραίους" όσους υποστηρίζουν τον Κώδικα Ιθαγένειας που ψήφισαν οι ίδιοι το 2004;

Μάλλον κατάλαβε τη γλύκα της μεταναστευτικής ψήφου όπως και τα άλλα κεντροαριστερά κόμματα στην Ευρώπη.

ΥΓ: Το παρόν σχόλιο προστέθηκε στο opengov.gr στις 4 Ιανουαρίου 2010 @ 18:06 στο Άρθρο 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";