Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ρατσιστές οι ευρωπαίοι υπουργοί Εσωτερικών;

250810-roma-franceΈκτακτη ευρωπαϊκή διάσκεψη υπουργών Εσωτερικών διοργανώνει η Γαλλία με θέμα το ζήτημα της μετανάστευσης στην Ευρώπη. Αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά την κριτική που δέχθηκε η Γαλλία για την κίνησή της να απελάσει εκατοντάδες οικογένειες τσιγγάνων που βρισκόντουσαν στην χώρα, χωρίς χαρτιά. Η διάσκεψη πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 6 Σεπτεμβρίου και θα συμμετέχουν χώρες μέλη της ΕΕ. Οι υπουργοί Εσωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Βρετανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, η βελγική Ευρωπαϊκή Προεδρία καθώς και του Καναδά έχουν προσκληθεί.
Δεν ξέρουμε αν θα παραστεί τελικά ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών ή θα προτιμήσει στην θέση του να στείλει την Αφροδίτη Αλ Σαλέχ, για να μην χαρακτηριστεί ... ρατσιστής. Όπως άλλωστε φροντίζουν τα περισσότερα ΜΜΕ στην Ελλάδα, να χαρακτηρίζουν όχι μόνο τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, αλλά το 80% του γαλλικού λαού, που συμφωνεί με αυτού του είδους τις κινήσεις εκ μέρους της κυβερνήσεως του.
Όπως και να έχει η συγκεκριμένη διάσκεψη είναι μια ευκαιρία για την χώρα μας, να θέσει επί τάπητος συγκεκριμένα ζητήματα σχετικά με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την λαθρομετανάστευση, καθώς αυτή την στιγμή είμαστε η πρώτη χώρα εισροής λαθρομεταναστών σε ολόκληρη την Ευρώπη, με πρώτο και καλύτερο το ζήτημα της επανεισδοχής λαθρομεταναστών από την Τουρκία, η οποία δεν τηρεί τις συμφωνίες που έχει υπογράψει.
Έφτασε μήπως επιτέλους η ώρα, η ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με ρεαλισμό το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης; Ή μήπως το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να θέτει ως προτεραιότητα τις ιδεοληψίες της αριστεράς έναντι της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών, τους οποίους άλλωστε υποτίθεται ότι εξελέγη για να υπηρετεί. Μέχρι στιγμής τα σημάδια που έχουμε δείχνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αλλά ίσως η αλλαγή που παρατηρείται σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση στο συγκεκριμένο ζήτημα, επηρεάσει και τους "επάρχους της Ελλάδας". Όπως και να έχει, η συγκεκριμένη διάσκεψη, θα ήταν μια καλή ευκαιρία για τα κόμματα της αντιπολίτευσης που θέλουν να έχουν πατριωτικό στίγμα, να εκφέρουν επίσημη άποψη για το ζήτημα.

1 σχόλιο:

  1. Συγγνώμη που το σχόλιο αφορά σχετιζόμενο θέμα:
    NASA-ΝSF ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ότι τρέμουν για παγωνιές!
    Γι΄αυτό οι βορειοευρωπαίοι (και οι γενίτσαροί τους) χτυπάνε τον ευρωπαϊκό Νότο (ΚΑΙ επειδή ΤΡΕΜΟΥΝ την εξάντληση των καυσίμων), και μόνο με αποκέντρωση-αιγοτροφική ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ μπορούμε να επιβιώσουμε και να αμυνθούμε με βαλκανική συμμαχία:
    August 26, 2010
    Large changes in the sun's energy output may drive unexpectedly dramatic fluctuations in Earth's outer atmosphere.
    The results showed the thermosphere cooling in 2008 by 41 kelvins.
    The research, led by scientists at the National Center for Atmospheric Research (NCAR) in Boulder, Colo., and the University of Colorado at Boulder (CU), indicates that the sun's magnetic cycle, which produces differing numbers of sunspots over an approximately 11-year cycle, may vary more than previously thought.
    "If it is indeed similar to certain patterns in the past, then we expect to have low solar cycles for the next 10 to 30 years," professor Woods says.

    http://www.nsf.gov/news/news_summ.jsp?cntn_id=117580&org=NSF&from=news

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";