Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010

Περάστε ελεύθεραΌσο τα χερσαία και μη σύνορα της χώρας μας με την Τουρκία θα είναι "σουρωτήρι" το μέγεθος με τους λαθρομετανάστες στο κέντρο της Αθήνας θα διογκώνεται. Οι κρατούντες για τους δικούς τους πολιτικούς λόγους κλείνουν τα μάτια στις ρίζες αυτής της μάστιγας. Τα ολέθρια λάθη τους μπροσπαθεί να τα μπαλώσει η αστυνομία στην Αττική αλλά μάταια. Στα πλαίσια αυτά η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής πραγματοποίησε σειρά ειδικών στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση εγκληματικών και παραβατικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών, όπου τρία κτίρια είχαν μετετραπεί σε γκέτο αλλοδαπών. Πιο συγκεκριμένα παρασχέθηκε συνδρομή στον Δήμο Αθηναίων, την Δ/νση Υγιεινής της Νομαρχίας Αθηνών και την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) του Υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο κτιρίων που είχαν μετατραπεί σε ανθυγιεινές εστίες ή υπήρχαν οικονομικές παραβάσεις, ως προς το καθεστώς παραχώρησης-μίσθωσης ή τα εντός αυτών ευρισκόμενα προϊόντα. Συνολικά ελέγχθηκαν τρία (3) κτίρια, στα οποία πραγματοποιήθηκε καθαρισμός-απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων και προσήχθησαν συνολικά πενήντα εννέα (59) άτομα.

Β. Άλλα αδικήματα:

Σε έκτακτους αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο των Αθηνών :

  • Ελέγχθηκαν : -348- άτομα και -6- οχήματα.
  • Προσήχθησαν : -103- άτομα.
  • Συνελήφθησαν : -27- άτομα (Ν. περί ναρκωτικών -2-, Ν. περί εκδιδομένων προσώπων -13- , Ν. περί αλλοδαπών -9-, κλοπή -3-).
  • Κατασχέθηκαν : ακατέργαστη κάνναβη βάρους -3,7- γραμμαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";