Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Zoυγκλα για ακόμη μια φορά η Πάτρα από τους λαθρομετανάστες


Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στην Πάτρα

Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών σημειώθηκαν απόψε σε δύο διαφορετικά σημεία της Πάτρας. Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ μετανάστες από χώρες της Αφρικής συνεπλάκησαν στην Ακτή Δυμαίων με μετανάστες από χώρες των Βαλκανίων, ενώ τα επεισόδια επεκτάθηκαν μέχρι τον περίβολο του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέου. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων μετανάστες μπήκαν στον ιερό ναό, προκειμένου να γλιτώσουν, την στιγμή μάλιστα που βρισκόταν σε εξέλιξη γάμος.

Στην συνέχεια εκδηλώθηκαν φωτιές σε πρόχειρα καταλύματα, που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη της Ακτής Δυμαίων και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς. Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να αποκατασταθεί η τάξη. Στο μεταξύ περίπου στις 11.30 το βράδυ εκδηλώθηκαν νέα επεισόδια μεταξύ μεταναστών, αυτή την φορά στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, κοντά στην βόρεια είσοδο του λιμανιού. Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";