Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Οι μετανάστες φτύνουν το λαθρονομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 14 Ιούλιος 2010 11:28

Δεν τους βγαίνει η υπόθεση (το λένε οι ίδιοι), καθώς οι μετανάστες είναι μέχρι στιγμής απρόθυμοι να εγγραφούν στα δημοτολόγια και βγήκαν παγανιά. Ο λόγος για τους ΠΑΣΟΚους, που ανησυχούν τώρα ότι το Νοέμβριο θα τρέχουν και δε θα φτάνουν, μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών (εξ ου και η ανεπιτυχής απόπειρα επαναφοράς του μέτρου του 42%).

Δεν καλύπτουν τα κριτήρια
Μόλις 2500 αιτήσεις έχουν κατατεθεί πανελλαδικά (!), εκ των οποίων το ένα τρίτο στην Αθήνα, τουλάχιστον μέχρι τις 30 Ιουνίου. 750 αιτήσεις αφορούν σε μετανάστες δεύτερης γενιάς, δηλαδή παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Εκ των αιτήσεων, περίπου 2100 είναι ελλιπείς, καθώς σε αυτές δεν περιλαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Είναι φανερό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των λαθρομεταναστών, δεν καλύπτει ούτε τα πολύ «χαλαρά» για τα ευρωπαϊκά πρότυπα κριτήρια που προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα... Επίσης, επικρατεί απίστευτο γραφειοκρατικό μπάχαλο όσον αφορά στην απόπειρα «ελληνοποίησης» των λαθρομεταναστών. Και εξηγούμαστε.

«Προβλήματα»
  • Πρώτον, παρατηρήθηκε απίστευτα μεγάλος αριθμός συνωνυμιών και μάλιστα με γεωγραφική ταύτιση, που οφείλονται σε πλαστογραφήσεις αδειών παραμονής.
  • Δεύτερον, είναι φανερό ότι οι αιτούντες ισχυρίζονται ψευδώς ότι προέρχονται από χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, ώστε να τύχουν ευμενούς μεταχείρισης ως «πρόσφυγες». Φυσικά, αυτό είναι σχετικά εύκολο να διακριβωθεί.
  • Τρίτον, υπάρχει πρόβλημα με τη μεταφορά στα ελληνικά αραβικών κυρίως ονομάτων.
  •  Τέταρτον, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα ποινικά μητρώα. Οι καταδίκες είναι πάρα πολλές, όπως και οι δυσκολίες εξακρίβωσης.
  • Πέμπτον, πολλοί μετανάστες αδυνατούν να εμφανίσουν το μίνιμουμ ετήσιο εισόδημα που απαιτείται (8500 ευρώ), ενώ αρκετοί δεν έχουν να πληρώσουν και για τα παράβολα. Και όλα αυτά, παρά τις «προσπάθειες» πολλών ΜΚΟ να τους «βοηθήσουν».
  • Έκτον, το κράτος δεν έχει τη γραφειοκρατική υποδομή να διεκπεραιώσει τις αιτήσεις, ακόμα και το μικρό αριθμό των αιτήσεων που έχει κατατεθεί, ενώ υπάρχει και διστακτικότητα εκ μέρους των δημοσίων υπαλλήλων, που προσκολλώνται (δικαιολογημένα) στο γράμμα του νόμου (κάτι που δεν έγινε το 2000...), καθώς αντιλαμβάνονται το «διάτρητο» της υπόθεσης.
Τώρα παρακαλάνε
Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, έδωσε συνέντευξη σε αλβανική εφημερίδα που εκδίδεται στην Αθήνα, σε μια προσπάθεια να «τονώσει» την προσέλευση των αλλοδαπών στα δημαρχεία, παρακαλώντας τους στην κυριολεξία να απευθυνθούν στις κατά τόπους δημοτικές αρχές, να εγγραφούν στα δημοτολόγια και να ψηφίσουν. Πολιτικά θλιβερή η εικόνα του αλβανικού πρωτοσέλιδου... Και μάλιστα όταν όλοι αυτοί του ΠΑΣΟΚ, ποτέ δεν άρθρωσαν μια λέξη συμπαράστασης για τους Βορειοηπειρώτες, αλλά αντίθετα, τον Σεπτέμβριο του 2009 τους έστελναν πολιτικά μηνύματα στα κινητά, στα... αλβανικά! Πάντως είναι φανερό, ότι οι μετανάστες που πληρούν τα κριτήρια είναι ως επί το πλείστον Αλβανοί, πολλοί εκ των οποίων όμως δεν ενδιαφέρονται για την πολιτογράφησή τους, καθώς θεωρούν ότι ως μετανάστες, έχουν περισσότερα προνόμια από τους Έλληνες! Επίσης, τελευταία αυξάνεται ο αριθμός των Αλβανών που επιστρέφουν στη χώρα τους.

Χριστόφορος Πετρίδης
http://elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4831:2010-07-14-11-34-32&catid=89:2008-10-10-10-48-18&Itemid=281

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΛΟΓΟΥΣ : Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε ,ναι μεν θίγει την Ιθαγένεια των Ελλήνων ,αλλά απο την άλλη είναι νομοσχέδιο του ποδαριού με πολλά διάτρητα σημεία . Άλλωστε οι περισσότεροι μετανάστες με ποσοστό 80% περίπου δεν έχουν νόμιμα αποκτήσει δικαιολογητικά και στοιχεία παραμονής στη χώρα.Άρα φοβούνται να προσέλθουν και να δηλώσουν τα στοιχεία τους .Ως εκ τούτου το ΠΑΣΟΚ θα περιμένει πολύ ακόμη για να ανεβάσει το ποσοστό εκλογιμότητας απο τους μετανάστες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";