Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ

«Ενημερώθηκα, ενημέρωσα και συζητήσαμε σε βάθος τις κρίσιμες πτυχές αυτής της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Εγώ εξακολουθώ να θεωρώ ότι, με το κατάλληλο μείγμα οικονομικής πολιτικής, μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας», 

Αυτή ήταν η λακωνική δήλωση που έκανε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση για λιγότερες δηλώσεις γύρω από τα θέματα της οικονομίας.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δηλαδή τι??? Τώρα εσύ αντιπολιτεύεσαι Αντώνη??? Και αν ναι… τότε τινί τρόπω το κάνεις αυτό???

Σπρώχνοντας την κυβέρνηση με την προτροπή και με την ανοχή σου, να πάρει τα μέτρα που προτείνει η Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ. για να μην αναγκαστούμε να προσφύγουμε σ αυτό???

Και η προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. τι σημαίνει τελικά για σένα Αντώνη???

Σημαίνει κυρίως κάποια χρήματα που θα εκταμιευθούν και θα δοθούν για να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή κηδεία στο πτώμα της Ελληνικής Οικονομίας ή μήπως πριν απ όλα και κυρίως σημαίνει ένα ισχυρό και θεσμοθετημένο πλέγμα μέτρων που θα αλυσοδέσουν το μέλλον αυτού του λαού???


Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δε την αφήνει Αντώνη.

Και πριν καλά καλά ξαναφορέσεις τη μάσκα του θεσμικού αντιπολιτευτή, ήρθε ο …αβανταδόρος για να αποκαλύψει με δηλώσεις του των προθέσεων και των προσδοκιών το αληθές:

«Πιστεύω ότι είναι μονόδρομος, θα αναγκαστούμε κάποια στιγμή να προσφύγουμε στο μηχανισμό στήριξης»

Αυτό τόνισε μιλώντας χτες στον «Real fm» ο Δ. Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας». Γι' αυτό, ζήτησε να συνεχιστεί η γραμμή της συναίνεσης καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της στο μέτωπο αυτό. «Νομίζω ότι ο δρόμος που χαράχτηκε εδώ και πάρα πολύ καιρό, και που θέλει όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνεννοούνται, να συνεργάζονται και να συναινούν, πρέπει να συνεχιστεί», τόνισε.

Αν αυτό λοιπόν εσύ το λες αντιπολίτευση Αντώνη, θα μπορούσε εύκολα κάποιος να ισχυριστεί πως δεν είναι τίποτε άλλο από το γνωστό… «του κώλου τα εννιάμερα»

Διότι η αντιπολίτευση Αντώνη, δεν είναι απλά μια υπόθεση διαφορετικής «τεχνικής» διαχείρισης μιας επί της ουσίας ταυτόσημης πολιτικής.

Η αντιπολίτευση συνιστά πριν απ όλα και κυρίως μια ουσιαστική διαφορετικότητα στην πολιτική…
Συνιστά την κατάδειξη διαφορετικών διαδρομών…
Συνιστά διαφορετικότητα στο ειδικό βάρος των επιμέρους κοινωνικών πρωταγωνιστών…
Σημαίνει ουσιαστική σύγκρουση με πολιτικές, και όχι «τεχνικές διαφωνίες» στα πρωτόκολλα διαχείρισης.

Λιγότερα λόγια Αντώνη σημαίνει περισσότερη συγκατάθεση στην πολιτική που ήδη εφαρμόζεται.

Περισσότερη αυτολογοκρισία Αντώνη σημαίνει διάχυτη – έστω και σιωπηρή – συμφωνία.

Αντιπολίτευση σε μια πολιτική που καταδυναστεύει ένα λαό Αντώνη, σημαίνει με λόγια απλά και ξεκάθαρα τα εξής:
1. Δίνω όραμα σ αυτό το λαό. Όραμα σαφέστατα προσδιορισμένο και ξεκάθαρο.
2. Χαράσσω σαφείς πολιτικούς και κοινωνικούς στόχους που προσδιορίζουν με σαφήνεια το σκηνικό της πολιτικής αλλαγής που ευαγγελίζομαι.
3. Εμπνέω αυτό το λαό να χειραφετήσει την ελπίδα και την αυτοπεποίθησή του. Και τέλος…
4. Μπαίνω μπροστά και ξεσηκώνω αυτό τον λαό και τον καλώ να μην αφήσει ούτε κολυμπηθρόξυλο όρθιο, για καθολικές πολιτικές ανατροπές ικανές να τον καταστήσουν νοικοκύρη στον τόπο του.

Αυτό σημαίνει αντιπολίτευση Αντώνη σ αυτές τις οριακές για τη ζωή μας συνθήκες.

Την μπορείς???
Την θέλεις???

Η απάντηση είναι σαφής.

Αυτή την αντιπολίτευση ΟΥΤΕ την ΜΠΟΡΕΙΣ, 
αλλά ΟΥΤΕ και την ΘΕΛΕΙΣ Αντώνη.

Γιατί απλά στερείσαι και την πολιτική και τη φυσιογνωμία του κόμματος - εμπνευστή που θα είναι ικανό να βάλει τη χώρα σε μια εντελώς διαφορετική πορεία.

2 σχόλια:

  1. Συγγνώμη που το μήνυμα δεν έχει παρά έμμεση σχέση με τους αναξιόπιστους πολιτικούς:
    Καθηλωμένα τα αεροπλάνα σε χώρες της Β.Ευρώπης, λόγω ηφαιστειακής στάχτης από την Ισλανδία
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ και το ενδεχόμενο ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ, και γιατί πρέπει να αντιδράσουμε χωρίς να περιμένουμε τα λαμόγια του κράτους:
    http://www.youtube.com/watch?v=s13iwp317ok

    http://www.youtube.com/watch?v=eeBdQud_w58

    http://www.youtube.com/watch?v=pUBuYaWoPwU
    http://www.youtube.com/watch?v=E0ejUkvXVpk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός από τα οικονομικά, απασχολεί τίποτε άλλο τον Σαμαρά; Δεν τον έχω ακούσει ποτέ να μιλά για τα εθνικά μας θέματα και την λαθρομετανάστευση.
    Ουδέποτε είπε τίποτε για την Β. Ήπειρο, της οποίας ο ελληνικός πληθυσμός υφίσταται τα πάνδεινα.

    Προφανώς και εφ' όσον δεν έχει εκφράσει την αντίθεσή του τόσα χρόνια, είναι υπέρ της εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ, ή λάθος κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";