Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Αλβανός συγγραφέας μας εγκαλεί για ρατσισμό!

ISMAHL KANTAREΝα που οδηγεί η εθνομηδενιστική πολιτική του Χρυσοχοϊδη. Ο Αλβανός συγγραφέας Ισμαήλ Κανταρέ ακύρωσε τη διάλεξη που επρόκειτο να δώσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε… ένδειξη διαμαρτυρίας για τα… ρατσιστικά συνθήματα κατά των Αλβανών που φώναξαν στη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου άνδρες των Ομάδων Υποβρύχιων Καταστροφών του Λιμενικού Σώματος.

Ο Ισμαήλ Κανταρέ, στην επιστολή του, με την οποία ακυρώνει τη διάλεξη που επρόκειτο να δώσει στις 19 Απριλίου, αναφέρει:
«Λόγω των πολύ δυσάρεστων πρόσφατων γεγονότων που συνέβησαν στην Αθήνα και χαρακτηρίστηκαν από ρατσισμό κατά των Αλβανών, αποφάσισα να ματαιώσω την επίσκεψή μου στη χώρα σας. Γνωρίζετε καλά τον θαυμασμό που τρέφω για την ελληνική λογοτεχνία και τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά εκτιμώ ότι μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, που στερείται κάθε ίχνος πολιτισμού, η επίσκεψή μου θα ήταν άκαιρη».

Οι υπεύθυνοι του Μεγάρου Μουσικής, σε μια ακατανόητη ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι «ακριβώς επειδή θεωρούν ότι η ουσιαστική απάντηση στις ακραίες συμπεριφορές είναι η ανάδειξη του δημιουργικού διαλόγου, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να μεταπείσουν το βραβευμένο συγγραφέα να έλθει στην Αθήνα, και ελπίζουν ότι στο μέλλον θα δοθεί ξανά ευκαιρία στους πολυπληθείς φίλους του Ισμαήλ Κανταρέ, να τον συναντήσουν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus».

OYKADESΚαταρχήν η ΕΔΕ για το αν φώναξαν τα συνθήματα οι ΟΥΚάδες είναι σε εξέλιξη οπότε δεν χρειάζεται το Μέγαρο Μουσικής να βγάζει πρόωρα συμπεράσματα. Κατά δεύτερον ένα θέμα που έπρεπε να μείνει στον πειθαρχικό έλεγχο της στρατιωτικής μονάδας έχει εξελιχθεί σε βαλκανικό ζήτημα με καθαρά δική μας ευθύνη.

Όσο για τον Ισμαήλ Κανταρέ αν εκτιμούσε τον ελληνικό πολιτισμό, όπως γράφει στην επιστολή, θα ερχόταν να δώσει τη διάλεξη στη χώρα που φιλοξενεί πάνω από ένα εκατομμύριο ομοεθνείς του. Εκτός κι αν τώρα τους… βρωμίσαμε! Και μην μας πείτε ότι ο Αλβανός συγγραφέας δεν εκμεταλλεύεται «εθνικιστικά» το όλο θέμα γιατί θα καγχάσουμε τρεις: Χα χα χα!

1 σχόλιο:

  1. "Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα"
    "Εκεί που μας χρωστούσανε ζητάνε και το βόδι"
    Οι αποκαλούμενοι Αλβανοί, κακώς βέβαια, καταπιέζουν και βιαιοπραγούν κατά των Βορειοηπειρωτών δεκαετίες επί δεκαετίες και αντί να ζητήσουν συγνώμη και να επανορθώσουν παραδίδουν μαθήματα υποκριτικής!
    Τι θα ανεχθούμε ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";