Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Καταδίκη νέων στα Χανιά για αντικρατική εκδήλωση.

Είπαμε, αν δεν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη, πατέρα βουλευτή και κάνεις το λάθος να μιλήσεις για πράγματα που εμπεριέχουν τη λέξη “Πατρίδα”, “Έθνος” κλπ μπαίνεις απ’ ευθείας στο στόχαστρο του κράτους.

Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι έγινε στα Χανιά αφού επιβλήθηκαν μεγάλες ποινές σε ανθρώπους που μοίραζαν φυλλάδια “εθνικιστικά” αφού δεν ενημερωθήκαμε για άλλα επεισόδια π.χ. μολότωφ, καταστροφές κλπ.

Δεν πρέπει βέβαια να προξενούν εντύπωση τέτοια γεγονότα όπως και αυτά στους Αμπελόκηπους αφού προ της έλευσης του ΔΝΤ, κάθε αντικρατική φωνή πρέπει να σιωπήσει.

Αυτό που προξενεί ανησυχία είναι ότι ήδη αλλοδαποί χρησιμοποιούνται για την καταστολή αντικρατικών εκδηλώσεων, σύμφωνα τουλάχιστον με τις καταγγελίες που διαβάζουμε εδώ.

http://olympia.gr/2010/03/17/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";