Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Χωρισμένο στα δύο το ΠΑΣΟΚ για την ιθαγένεια

Σοβαρό ζήτημα ενέσκηψε στο ΠΑΣΟΚ μετά την απόφαση που έλαβε η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσσαλονίκης για το ζήτημα της ιθαγένειας.

Πριν ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή, η πλειοψηφία της Νομαρχιακής Επιτροπής ενέκρινε κείμενο που κινείται μακράν της επίσημης θέσης του ΠΑΣΟΚ και καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για την απονομή ιθαγένειας σε μετανάστες! Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Νομαρχιακή της Θεσσαλονίκης είναι η μεγαλύτερη της χώρας. Το κείμενο παρουσιάστηκε με πρωτοβουλία του μέλους της Νομαρχιακής Γιάννη Στεφάνου, ο οποίος προέρχεται από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και είναι γνωστός στον χώρο του ΠΑΣΟΚ για τις προχωρημένες θέσεις του σε ζητήματα έθνους και θρησκείας. Προς έκπληξη πολλών, το κείμενο που παρουσιάστηκε κέρδισε οριακά την πλειοψηφία των παρόντων στη συνεδρίαση μελών του οργάνου, με μόλις μία ψήφο διαφορά, ενώ υπήρξε και ένα λευκό.
Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, η καθοριστική «λευκή ψήφος» προήλθε από το στέλεχος Μιχάλη Πάππου, που επίσης προέρχεται από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, έχει διατελέσει ομαδάρχης της Νεολαίας και σήμερα βρίσκεται στο γραφείο του υφυπουργού Σπύρου Βούγια!
Στο ΠΑΣΟΚ αρχικά δεν αντιλήφθηκαν τη σημασία του κειμένου και ανέθεσαν απλώς να παρακολουθηθεί το ζήτημα και αν είναι δυνατόν να «μαζευτεί κάπως». Γι' αυτόν τον λόγο έκαναν δηλώσεις ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος σε εφημερίδες της συμπρωτεύουσας, όπου υποβάθμιζαν τη σημασία του κειμένου.
Όμως, δυστυχώς για αυτούς, το κείμενο που διέρρευσε σε blogs είναι σαφώς ενάντια στην κυβερνητική πολιτική ενώ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ ενημερώθηκαν προς αξιοποίηση. Τότε προσπάθησε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης να παρέμβει, καθυστερημένα, αλλά δεν κατάφερε τίποτε, αφού το κείμενο είχε κυκλοφορήσει. Στην Ιπποκράτους αποφάσισαν να «περιορίσουν» τη ζημιά, παρεμβαίνοντας σε φιλικά ΜΜΕ, με τα οποία οι συντάκτες έχουν σχέσεις, ώστε να μη γίνει «μεγάλο ζήτημα». Ο βασικός στόχος της προσπάθειας ήταν να μην έρθει το κείμενο από την αντιπολίτευση στη Βουλή. Αλλά ενώ κατάφεραν να περιορίσουν τη διαρροή σε ΜΜΕ, βουλευτές της αντιπολίτευσης, περισσότερες από πέντε φορές κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου, έθεσαν το θέμα στους βουλευτές του Κινήματος, οι οποίοι, μη έχοντας γνώση και γραμμή, δεν τοποθετούνταν καν επί του θέματος. Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έχει δημιουργηθεί εξαιρετικά βαρύ κλίμα, με αφορμή αυτό το γεγονός, κυρίως έναντι του γραμματέα του Κινήματος, ο οποίος κατηγορείται για αναποτελεσματικότητα και μειωμένα αντανακλαστικά.
Υπάρχουν επίσης πολλά μέλη στο Εθνικό Συμβούλιο που θεωρούν το κείμενο «ακροδεξιό» και κατηγορούν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι δεν το «μάζεψε». Πολλά στελέχη του Κινήματος και της Νεολαίας, εκλεγμένα στην Εθνική Αντιπροσωπεία, θεωρούν ότι «αρκετή ζημιά κάνανε τόσα χρόνια όλοι αυτοί οι εθνικοσοσιαλιστές, καιρός να τους διαγράψουμε και να τελειώνουμε. Δεν είναι τα καλά παιδιά που πιστεύαμε». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ έστειλε επιστολή στον γραμματέα του Κινήματος ζητώντας πειθαρχικές διώξεις στους πρωτεργάτες της κίνησης, ανακοινώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα παραιτηθεί, καθώς το Κίνημα είναι έκθετο στη συμπρωτεύουσα.

Από Το Παρόν της Κυριακής, 14-3-10

1 σχόλιο:

  1. ΕΑΝ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS ΔΕΝ ΔΩΣΟΥΝ ΜΑΧΗ ΕΝΩΜΕΝΑ,(ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ)ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΧΟΥΝΤΟΚΑΝΑΛΑ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΑ BLOGS KAI FACES BOOKS ,ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΕΣΗ ΤΟΥ.

    ΟΣΟΙ ΤΑ ΧΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΛΑΟ ,ΤΟΝ ΑΔΙΚΟΥΝ.

    ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΟΥ ΛΕΝΕ :NA ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΣ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ. ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ "ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΤ΄ ΙΔΙΑΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΧΟΥΝΤΟΚΑΝΑΛΩΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΑΦΙΟΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ.

    ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ!!! ΜΑ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΘΡΟ.

    ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

    ΑΛΛΙΩΣ ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ.

    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΜΜΕ !!!!!!


    ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";