Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Σκανδαλίδης για πολιτογράφηση στην "Ανατροπή" (1-2-2010)

Πριν από λίγο ο Κώστας Σκανδαλίδης στην "Ανατροπή" πρότεινε (μεταξύ άλλων) να υποχρεούνται τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα να ακολουθούν την 9ετή υποχρεωτική παιδεία πριν πάρουν την ελληνική ιθαγένεια, ερχόμενος κοντά στην θέση της Νέας Δημοκρατίας.

Μου θύμισε λιγάκι τον Σπύρο Βούγια που πριν από δυο εβδομάδες στο "Προσωπό με Πρόσωπο" είχε προτείνει να αυξηθεί ο χρόνος φοίτησης για την πολιτογράφηση, για να εισπράξει την άρνηση της Θεοδώρας Τζάκρη πως δεν εκφράζει την κυβερνητική γραμμή.

Είναι σαφές πλέον πως ακόμα και στο ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να ξανασκέφτονται αυτό που ανακοίνωσαν.

Όπως ανέφερα πρόσφατα, η μόνη ελπίδα είναι πλέον να "ξυπνήσει" το τμήμα του ΠΑΣΟΚ που δεν συμμερίζεται τις πολυπολιτισμικές εμμονές της ηγετικής κάστας του Γιώργου Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ το μόνο που φοβάται είναι μήπως χάσει, κυνηγώντας την ψήφο των μεταναστών, την μεγάλη δεξαμενή των Ελλήνων ψηφοφόρων του.

Γι' αυτό είναι σημαντικό οι απλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που αντιτίθενται στην πολιτική Παπανδρέου-Ραγκούση να κάνουν την φωνή τους ακουστή στους βουλευτές τους και στο κόμμα τους.

Το πολιτικό μας σύστημα δίνει πλήρη πρωτοβουλία κινήσεων στην κυβερνητική πλειοψηφία. Ο αγώνας που κάνει η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ και οι αυτόνομοι πολίτες που αντιδρούν δεν θα έχει καμιά επίπτωση αν δεν εμφανιστούν φωνές αντίδρασης και μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

http://d-politiki.blogspot.com/2010/02/1-2-2010.html

1 σχόλιο:

  1. Όσο παράλογο και να ακούγεται, έχω θετική πληροφόρηση ότι ο σκανδαλίδης είναι καθέτως αντίθετος με το νομοσχέδιο που υπερασπίστηκε στην εν λόγω συζήτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";