Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Δίκαιο του αίματος στη Νιγηρία ("Ανατροπή" 1-2-2010)

Ακούω την "Ανατροπή" και η νεαρή Νιγηριανή καλεσμένη υποστήριξε πως δεν μπορεί να πάρει την Νιγηριανή ιθαγένεια επειδή γεννήθηκε στην Ελλάδα. Πρόκειται για ανακρίβεια:
Citizenship of Nigeria is based upon the Constitution of the Federal Republic of Nigeria, 1989.People who are entitled to claim Citizenship of Nigeria include:

Those born before or on the date of independence, October 1, 1960, whose parents or
grandparents were born in Nigeria and who were legally residing in Nigeria at the time, are considered citizens of Nigeria.
BY BIRTH: Birth within the territory of Nigeria does not automatically confer citizenship.
BY DESCENT: Child, at least one of whose parents is a citizen of Nigeria, regardless of the child’s country of birth.
Η παρουσία του Μάκη Γιακουμάτου, Θάνου Πλεύρη και του Μητροπολίτη Άνθιμου στην εκπομπή βοηθάνε πραγματικά να διατηρηθεί μια ισορροπία έναντι των προπαγανδιστών Μπίστη, Αλ-Σάλεχ, Σκανδαλίδη και Μαργαρίτη.

http://d-politiki.blogspot.com/2010/02/blog-post_02.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";