Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Αντώνης Σαμαράς για το μεταναστευτικό στην συζήτηση στη Βουλή για την Διαφθορά

Από την πρωτολογία του στη Βουλή:
Εσείς οι ίδιοι προεξοφλείτε πρωτοφανή αύξηση της ανεργίας μέσα στον επόμενο χρόνο. Και βρήκατε τώρα, να φέρετε για ψήφιση το μεταναστευτικό νομοσχέδιο, όταν οι ίδιοι προβλέπετε υπερδιπλασιασμό της ανεργίας στο 20%! Και μάλιστα με τρόπο που πολώνει τον Eλληνικό λαό, γιατί υιοθετεί τις πιο χαλαρές ρυθμίσεις άλλων χωρών, χωρίς καμία από τις ασφαλιστικές δικλείδες που διαθέτουν όλες οι άλλες χώρες, ώστε να μη γίνουν «μαγνήτης» παράνομης μετανάστευσης. Είμαστε η κατ’ εξοχήν χώρα της Ένωσης που αποτελούμε πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών και προσπαθείτε να περάσετε νομοθεσία που θα ενθαρρύνει ακόμα περισσότερους να έλθουν. Και να παραμείνουν…
Θα ήθελα να προχωρήσω, δύο λόγια, και να πω για το μεταναστευτικό. Θα σας πω ότι με την υφιστάμενη νομοθεσία ένα παιδί μεταναστών που γεννήθηκε στην Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια στα 18 του χρόνια.

Το πρόβλημα, λοιπόν, κατά μέγα μέρος έχει λυθεί. Ασφαλώς με την υφιστάμενη νομοθεσία δεν το αποκτά αυτόματα. Αυτό το «αυτόματα» να το αποκτήσει, δυστυχώς το δίνει, το θεσπίζει το δικό σας νομοσχέδιο. Δηλαδή την αυτόματη χορήγηση ιθαγένειας.

Δεν λύνετε, λοιπόν, κάποιο πρόβλημα. Νομιμοποιείτε τους πάντες χωρίς να εντάσσετε κανένα πραγματικά στην ελληνική κοινωνία με την «ημετέρα παιδεία». Και αυτό δεν το κάνει καμία χώρα στον κόσμο. Καμία απολύτως.

Σας φέραμε για παράδειγμα τον γερμανικό νόμο περί ιθαγένειας. Αν τον εφαρμόζατε κατά γράμμα στην Ελλάδα δεν θα έπαιρνε ιθαγένεια κανένα από τα παιδιά των μεταναστών που έχουν γεννηθεί εδώ. Το έχω εξηγήσει δημόσια, δεν έχει έννοια να το ξαναπώ.

Αυτό το παράδειγμα, το φέρνω για να μιμηθείτε τις άλλες χώρες οι οποίες βάζουν ασφαλιστικές δικλείδες για να μην γίνουν «μαγνήτες» παράνομης μετανάστευσης. Και νομίζω ότι είναι μείζον πρόβλημα το ότι θέλετε να καταργήσετε κάθε τέτοια ασφαλιστική δικλείδα στην Ελλάδα. Και δεν μπορώ να υποθέσω ότι καταλαβαίνετε την πυρκαγιά την οποία πυροδοτείτε επιμένοντας σε κάτι τέτοιο.

http://d-politiki.blogspot.com/2010/02/blog-post_01.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";