Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Tάκης Καμπύλης: "Η ιερότητα της Σημαίας δε θίγεται από το κάψιμό της"!

"Δεν θα συμφωνήσω με όσους κατήγγειλαν επί της ουσίας τη συγκεκριμένη πράξη διότι δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι αντιπροσωπεύει για τον καθένα από αυτούς η ελληνική σημαία. Tι εννοούν ως «ουσία» του συμβολισμού «ελληνική σημαία». (...) H σημαία δεν είναι κάτι το ιερόν πόσο μάλλον όταν σ’ αυτήν δεν καταγράφεται κοινή σημασιοδότηση σε επίπεδο ιδεών και αξιών. Δεν είναι η ιερότητα της σημαίας που θίγεται από το κάψιμό της."


Πηγή
Αυτοί θα είναι οι "Έλληνες" των ΜΚΟ με δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές και εθνικές εκλογές;


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!

7 σχόλια:

  1. Οι απειλές της ΜΚΟ ΕΛΙΑΜΕΚ (,Αλιβιζάτος, Καμπύλης, κλπ) που διατυπώθησαν στον ιστοτοπό (http://blogs.eliamep.gr/admin/axizi-na-fantastoume-mia-nea-elliniki-kinonia-miltos) κατά των Ελλήνων που αντιτίθενται στην μεταναστευτική λαίλαπα, εκτός του φασιστικού χαρακτήρα, οι συντάκτες νομίζουν ότι απευθύνονται σε μικρόνοες. Ενισχύει τον αγώνα μας το γεγονός ότι τους έχουν συνταράξει και ενοχλήσει σε υπερθετικό βαθμό τα σχόλια του 90% των πολιτικών που τάσσονται εναντίον της χωρήγησης ιθαγένειας σε μουσουλμάνους στην ηλεκτρονική διαβούλευση του ΠΑΣΟΚ (www.opengov.gr).

    Η φασιστικού απειλή απευθύνεται στους Έλληνες πολίτες και έχει ως εξής:

    «Μεγάλο μέρος των σχολίων στη διαβούλευση που έχει ανοίξει το Υπουργείο Εσωτερικών στο www.opengov.gr είναι δυστυχώς αποτέλεσμα παραπληροφόρησης. Κάποτε δε προδίδουν ότι οι γράφοντες δεν έχουν καν αναγνώσει αυτό το ίδιο το νομοσχέδιο που επικρίνουν ή λασπολογούν. Η αβάσιμη κινδυνολογία περί αλλοίωσης του έθνους και περί φυλετικής διαφοροποίησης, είναι απαράδεκτη σε μια δημοκρατία και κάποτε ποινικά κολάσιμη. Μπορεί να προκαλέσει μόνο θύματα βίας, δυσανεξίας, χειραγώγησης, απογοήτευσης και ματαίωσης από όλες τις πλευρές. Μέσα στην προσπάθεια δημιουργίας πόλωσης και όξυνσης μέσα από εμπρηστικές διαστρεβλώσεις, δαιμονοποιήσεις και ρατσιστικής έμπνευσης υστερίες, ακόμα και εκείνοι που τις εκφέρουν έχουν να χάσουν. Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις βρίσκονται σαφώς στο μέσο όρο (αν όχι λίγο κάτω από αυτόν) των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών και είναι εύλογες και δικαιολογημένες, όσο και επιφυλακτικές και προσεκτικές».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον αδελφή ψυχή του Βαλιανάτου είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "2. Αξίζει να αναλογιστούμε τι θα λέγαμε και πώς θα αντιδρούσαμε εαν έλληνεσ μεταναστες για δεκαετίες στην Αμερική, τη Γερμανία κλπ ,είχαν μόνο δικαίωμα (υποχρέωση)μόνο να εργάζονται και όχι να λένε τη γνώμη τους, ούτε καν για ζητήματα που τους αφερούν άμεσα σε τοπικό επίπεδο.."

    Μετά τον Βερέμη που θέλει να γίνουμε η Αμερική των Βαλκανίων μας έρχονται τώρα ο κύριος Παύλου και η κύρία Τριανταφυλλίδου να χρησιμοποιήσουν σαν επιχείρημα την Αμερική και την Γερμανία. Ας γελάσουμε!
    Πρώτα να γίνουμε Αμερική και μετά τα συζητάμε.
    Πολύ αμφιβάλω αν ο κύριος και η κυρία θα θέλανε.
    Γιατί στην Αμερική: Α) το ΕΛΙΑΜΕΠ βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας θα θεωρείτο πρακτορείο ξένης προπαγάνδας και θα έπρεπε να έχει δηλωθεί στο Υπουργείο δικαιοσύνης της Αμερικής.
    Β) Στα αμερικανικά Πανεπιστήμια δεν υπάρχουν αερομεταφερόμνοι καθηγητές, η κυρία Τριαναταφύλλίδου θα γνωρίζει, φαντάζομαι, πολύ καλά το ξενοδοχείο Αρκαδία δίπλα στην πανεπιστημιούπολη της Κομοτηνής.
    Γ) Οι Έλληνες μετανάστες πήγαν στην Αμερική νόμιμα. Πέρασαν από το Ellis Island όπου τους κοσκίνισαν για αρρώστιες, γραμματικές γνώσεις, πολιτικά πιστεύω και την ικανότητα τους να προσφέρουν στο αμερικανικό όνειρο χωρίς να γίνουν βάρος(sic) στην κοινωνία.
    Δ)Σήμερα στην Αμερική υπάρχουν 12 εκατομμύρια Λατίνοι λαθρομετανάστες. Αν είχαμε πρόσβαση στα αμερικάνικα ΜΜΕ θα ακούγαμε Αμερικανούς σχολιαστές και θα μέναμε. Η απέλαση είναι στο στόμα του Lou Dobb, Glenn Beck και πολλών άλλων εγκύρων σχολιαστών και κανείς δεν τολμάει να τους αποκαλέσει ξενοφοβικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αβάσιμη κινδυνολογία τα περί αλλοιώσεως του έθνους! Από πότε νοιάζονται;;
    Κινδυνολογία είναι για ΕΜΑΣ, όχι εσάς.

    Μάλλον αδίκως ασχολούμαστε με τον εν λόγω κύριο, οι αερολογίες και οι ασυναρτησίες δεν έχουν τελειωμό. Είναι πράγματι σε πανικό! Όταν βγούμε στους δρόμους θα είναι το τελειωτικό χτύπημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο καθένας νά μένη στήν χώρα του γιά νά τελειώνουμε μέ αυτό.Αν χρειαζόμαστε εργάτες θά τούς καλούμε από όπου θέλουμε,γιά όσο χρονικό διάστημα θέλουμε καί θά έχουν ΜΟΝΟ ανθρώπινα δικαιώματα.Η πατρίδα μου ανήκει καί δέν τήν εκχωρώ σέ κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν μ' αρέσει αυτή η ανοργασμική φάτσα. Παραπέμπει στην "εκπούστευση του Γένους", στην οποία τώρα έχουμε, δυστυχώς, περάσει, όπως λέει και ο μεγάλος Δάσκαλος, Σαράντος Καργάκος. Έχει κάτι το χυδαίο επάνω του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";