Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2010

Nα γιατί πανηγύριζαν οι αλβανοί το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου

250 χιλιάδες Αλβανοί Μετανάστες έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι...

...γράφουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης και αναφέρουν τη συνέπεια των προγραμματικών δηλώσεων της νέας σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Ελλάδας.
«Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ετοιμάζει νομοσχέδιο που δίνει στα παιδιά των μεταναστών την ελληνική ιθαγένεια και το δικαίωμα σε όλους τους μετανάστες του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην τοπική αυτοδιοίκηση» Γράφουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης (στη φωτό έναντι η ‘gazeta 55’) και ομιλούν για τη συνέπεια των προεκλογικών υποσχέσεων του ΠΑΣΟΚ. «Συνεπής η νέα ελληνική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στα πρώτα βήματα της θητείας της ανοίγει μια νέα σελίδα στην ελληνική μεταναστευτική πολιτική. Το υπουργικό συμβούλιο συζήτησε και ενέκρινε σε μια ανοιχτή συζήτηση μιας καινοτόμου πρότασης-νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αναγνωρίζει το δικαίωμα των παιδιών των μεταναστών να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια και του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, μετά από πέντε χρόνια νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα».
Ο αρθογράφος αναφέρεται στις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου και τονίζει σε κάποιο σημείο: «Με την ιθαγένεια παρέχεται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για περίπου 250 χιλιάδες Αλβανούς και άλλους αλλοδαπούς που ζουν στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν τουλάχιστον 5 χρόνια νόμιμης διαμονής στη χώρα. Οι αλλοδαποί μπορούν να εκλέγοναι δημοτικοί συμβούλοι αλλά όχι δήμαρχοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";