Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

"Βιομηχανία" εισόδου λαθρομεταναστών (από τον "Αδέσμευτο Τύπο"/Ρίζου)

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

«Χρυσές δουλειές» περιμένουν τους Τούρκους δουλέμπορους, μετά την απόφαση – μποναμά της κυβέρνησης Παπανδρέου για χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε απροσδιόριστο αριθμό πρώην παράνομων οικονομικών μεταναστών, αλλά κι όσων μελλοντικά εισέλθουν στη χώρα μας.
Ηδη «τρίβουν» τα χέρια τους, καθώς διαθέτουν ζωντανό εμπόρευμα, τους περίπου 300.000 τριτοκοσμικούς, που συνωστίζονται στα παράλια της Δυτικής Μικράς Ασίας, και στην Κωνσταντινούπολη, ανυπομονώντας να περάσουν στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Στο πλευρό τους έχουν τις τουρκικές Αρχές που κάνουν τα πάντα προκειμένου να διευκολύνουν τις στρατιές των λαθρομεταναστών να αποβιβασθούν σε κάποιο νησί ή να διέλθουν τον Εβρο.
Οσο για την περίφημη συμφωνία Παπανδρέου και Τζεμ για επανεισδοχή των μεταναστών που προέρχονται από τη γειτονική χώρα, αυτή έχει καταλήξει προ πολλού στον «κάλαθο των αχρήστων».
Η συνεργασία κρατικών λειτουργών της Αγκυρας με διακινητές ανθρώπων έχει αποδειχθεί επίσημα από έγγραφα που βρέθηκαν σε λαθρομετανάστες. Οι ίδιοι σε καταθέσεις τους επιβεβαίωσαν τη συναλλαγή, κοινώς μπαξίσι, που είχαν με Τούρκους δημοσίους υπαλλήλους.


Στον «ακήρυχτο πόλεμο» που μαίνεται στο Ανατολικό Αιγαίο συμμετέχουν εξάλλου ανοιχτά πλέον τα τουρκικά περιπολικά σκάφη, σύμφωνα με καταγγελίες των λιμεναρχών των ακριτικών νησιών μας, που είτε μεταφέρουν τους ρακένδυτους μετανάστες, είτε διευκολύνουν στο έργο τους τα δουλεμπορικά πλοία.
Το βέβαιο είναι ότι μετά την εξαγγελία της ελληνικής κυβέρνησης έχει εκτοξευθεί στα ύψη η ταρίφα για μεταφορά στην Ελλάδα.
Από 1.000 ευρώ που ήταν προηγουμένως η τιμή για να επιβιβασθεί κάποιος σ’ ένα ταχύπλοο και να βρεθεί στο άψε σβήσε σε κάποια ελληνική ακρογιαλιά, τώρα χρειάζεται πάνω από 2.000 ευρώ. Το κόστος έχει ανέβει και για τις βάρκες, αφού το «κεφάλι» πλέον στοιχίζει 1.000 ευρώ, από 500 που ήταν πριν.
Όπως φαίνεται η άκριτη απονομή της ελληνικής ιθαγένειας, δηλαδή στην ουσία του «Ευρωπαίου πολίτη», έχει ανοίξει την όρεξη των γειτόνων μας, που θα ωφεληθούν πολλαπλώς από την «ειρηνική εισβολή» όλων των φυλών του Ισραήλ στην ελληνική επικράτεια.
Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους ανθρώπους εκείνους που έρχονται απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου αναζητώντας μια μοίρα στον ήλιο κι επιτέλους να χορτάσουν την πείνα τους.
Χωρίς, όμως, σοβαρή μεταναστευτική πολιτική υποδοχής τους και διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, η μεγάλη μάζα τους υποβιβάζεται αναγκαστικά σε δουλοπάροικους, ασχέτως αν θα κατέχουν ελληνικό ή όχι διαβατήριο. Γιατί με την ανεργία να τρέχει στο 20%, την καθημερινή απώλεια δεκάδων θέσεων εργασίας και την εγκληματικότητα στο «κόκκινο» δεν υπάρχουν πλέον προοπτικές (και λόγω του αριθμού τους) γι’ αυτούς στη χώρα μας.
Επομένως, χρησιμοποιώντας την ελληνική υπηκοότητα, αρκετοί από αυτούς θα επιδιώξουν να μετοικήσουν σε κάποιο άλλο κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η προοπτική αυτή έχει προκαλέσει ήδη τα αρνητικά σχόλια των κοινοτικών εταίρων μας, που αναζητούν τρόπους για να αποτρέψουν τις ορδές των «ελληνοποιημένων» τριτοκοσμικών.
Σε κάθε περίπτωση, όπως πολύ σωστά επισήμανε σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, η χώρα μας κινδυνεύει να γίνει ο μεγαλύτερος κράχτης παράνομων μεταναστών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διάσπαση της εθνικής συνοχής και τη βοσνιοποίηση της Ελλάδας.
Το ερώτημα, πάντως, που τίθεται από σχεδόν όλες τις πλευρές προς τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Ραγκούση είναι το εξής απλό:
Είναι δυνατόν κάποιος που δεν έχει ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία, πόσο μάλλον να διαθέτει ελληνική εθνική συνείδηση, να ψηφίσει στις εκλογές για την ανάδειξη κυβέρνησης;
Είναι βέβαιο ότι οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να γίνουν Ελληνες ή απλώς βολεύονται με τη ρύθμιση Ραγκούση;
Η τελευταία, με τον τσαπατσουλίδικο και όχι μόνο τρόπο που έγινε, πριν καν αρχίσει η καταγραφή των αλλοδαπών, δημιουργεί εύλογους συνειρμούς και απόψεις και συνιστά τον απόλυτο εθνικό διασυρμό της χώρας μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";