Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2010

H συμμετοχική δημοκρατία του Γιωργάκη: επιστράτευσε το κομματικό μηχανισμό για να εξισορροπίσει τα αρνητικά σχόλια στο opengov.gr

Η πληροφορία ανησύχησε, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, και το Μέγαρο Μαξίμου. Γρήγορα το γεγονός γνωστοποιήθηκε και από την Ιπποκράτους εδόθη πάραυτα εντολή να γίνει κομματική εξόρμηση και να εισέλθουν στην ιστοσελίδα όσοι μπορούν, προκειμένου το ισοζύγιο αρνητικών – θετικών απόψεων για το νομοσχέδιο να ισορροπήσει. «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν τα αναρτάς στο Διαδίκτυο», είπε, όταν έμαθε το περιστατικό, χαριτολογώντας, εκ των επιστρατευθέντων για την «ανατροπή» του αρνητικού αποτελέσματος.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_03/01/2010_385543

1 σχόλιο:

 1. Να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την λογοκρισία των Μ.Μ.Ε

  Επειδή η συστηματική παραπληροφόρηση, αποπληροφόρηση και αποχαύνωση του Ελληνικού Λαού από τα Μ.Μ.Ε δεν έχει πλέον όρια ,καλούμε την πολιτεία να επέμβει θεσμικά και τους φορείς και ελεύθερους πολιορκημένους Έλληνες να αντιδράσουμε οργανωμένα με κάθε νόμιμο μέσο.
  Αναλυτικότερα το θέμα έχει ως εξής :

  α)Το υπέρτατο αγαθό της ενημέρωσης του Ελληνικού λαού πέραν το Κρατικών μέσων ενημέρωσης έχει παραχωρηθεί και σε ιδιώτες επενδυτές.
  β) Οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες είναι περιουσία του Κράτους και τις έχει δωρεάν παραχωρήσει στους εν λόγω επενδυτές ιδιόκτητων τηλεοπτικών καναλιών..
  γ) Και επειδή ο Ελληνικός Λαός πληρώνει την λειτουργία και των ιδιωτικών Μ.Μ.Ε μέσω της αύξησης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που προκύπτει από την πληρωμή του διαφημιστικού τηλεοπτικού χρόνου των επιχειρήσεων που παράγουν αυτά τα προϊόντα και υπηρεσίες προς Μ.Μ.Ε .

  2 .Μετά τα παραπάνω και δεδομένου ότι η πληροφόρηση του Ελληνικού λαού έχει καταστεί βαθιά ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ καλούμε τους αρμόδιους Κρατικούς φορείς που είναι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία των Μ.Μ.Ε να τηρήσουν τα νόμιμα και όπως το Σύνταγμα των Ελλήνων ορίζει επιφυλασσόμενος της άσκησης παντός νόμιμου δικαιώματος ώστε η πληροφόρηση του Λαού να είναι πλουραλιστική και να μην αποκρύπτονται ,διαστρεβλώνονται τα γεγονότα.

  Υ.Γ Έχω αναγκασθεί να λαμβάνω ενημέρωση μόνο από μικρούς δίαυλους και blogs που είναι κατά πολύ περισσότερο αντικειμενικοί και πλουραλιστικοί.

  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ BLOGS ΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (αν και εκτιμώ ότι είναι πρόβλημα όλων μας )

  ETHEROVAMON

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";