Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010

Διαβούλευση τέλος*. Τώρα αρχίζουμε.

Διαβούλευση τέλος.

Η διαβούλευση για τη "Νομοθετική πρωτοβουλία Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την «Πολιτική συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα»" τέλειωσε.
Ο Υπουργός υπόσχεται:
Με αφορμή το πέρας της δημόσιας διαβούλευσης της νομοθετικής πρωτοβουλίας: «Πολιτική συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα» επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους πολίτες, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στο νέο αυτό θεσμό διάβασαν και σχολίασαν τα άρθρα του σχεδίου νόμου.

Τα σχόλια που έχουν υποβληθεί θα μελετηθούν και θα αναλυθούν, προκειμένου να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την οριστική διαμόρφωση του νομοσχεδίου. Οι γνώμες και οι απόψεις όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι σεβαστές για την κυβέρνηση.

Είμαι βέβαιος για τρία πράγματα:
 • Πως θα γίνουν κοσμητικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για να φανεί πως η Κυβέρνηση ακούει και εμάς που αντιδρούμε στις πρόχειρες και επικίνδυνες διατάξεις του.
 • Πως η ουσία του νομοσχεδίου θα παραμείνει η ίδια και η συντριπτική πλειοψηφία του μεταναστευτικού πληθυσμού της χώρας θα λάβει την Ελληνική ιθαγένεια.
 • Πως δεν θα πολυκουραστεί η Κυβέρνηση να μελετάει τα σχόλια των πολιτών, αλλά θα προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου σχετικά σύντομα, αφού θέλει να ξεμπερδεύει με αυτό και να αρχίσουν οι εγγραφές στα δημοτολόγια...
http://d-politiki.blogspot.com/2010/01/blog-post_08.html


* H χορήγηση Ελληνικής Ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες αποτέλεσε τη κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου σε περίοδο οικονομικής ύφεσης, τη στιγμή μάλιστα που ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός υπολειτουργεί. Το μείζον αυτό εθνικό θέμα τέθηκε σε λογοκριμένη δημόσια διαβούλευση για ...11 ολοκληρες ημέρες εν μέσω εορτών.
Η συνέχεια θα δοθεί μέσα και ΕΞΩ από τη Βουλή. Λίαν συντόμως...


1 σχόλιο:

 1. εαν περασουν το νομοσχεδιο και δεν κανουν δημοψηφισμα εγω σταματαω να πληρωνω φορο.
  θα τους στειλω τα χαρτια πισω.
  δεν φτανει που μας τους κουβαλησαν θα μας καβαλησουν κιολας.
  ουτος η αλλος το λεει το συντταγμα οτι ο ελληνικος λαος εχει δικαιωμα στην αντισταση .
  αυτη θα ειναι η δικη μου αντισταση κατα της βιας της εξουσιας μια ειρηνικη αντισταση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";