Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

Περί διαδικτυακών "δημοσκοπήσεων"

Σαν ...μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι διαδικτυακές "δημοσκοπήσεις" για το ζήτημα της απόδοσης Ελληνικής Ιθαγένειας σε τουλάχιστον 1.000.000 (λαθρο)μετανάστες, προφανώς επειδή το θέμα "πουλάει".
Οσα παραπλανητικά ερωτήματα και να θέσουν, η κοινή γνώμη τάσσεται συντριπτικά κατά του ν/σ και υπέρ της διενέργειας ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ (ενδεικτικά στο γκάλοπ press-gr με συμμετοχή 5514 ατόμων, το 77% υποστηρίζει τις θέσεις μας, επιβεβαιώνοντας τις μετρήσεις ότι 8 στους 10 αντιδρούν με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ).

Περί κινητοποιήσεων
Στο ερώτημα της δικής μας ψηφοφορίας και λίγο πριν ολοκληρωθεί, η συντριπτική πλειοψηφία (86%) υποστηρίζει την αυτόνομη κάθοδο των ενεργών πολιτών σε πορεία διαμαρτυρίας. Με απλά λόγια, οι όποιες κινητοποιήσεις από πολιτικά κόμματα και φορείς είναι μεν καλοδεχούμενες αλλά σε καμία περίπτωση δεν αναστέλλονται οι σχεδιασμοί μας.
ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΑΛΙΣΤΑ.

1 σχόλιο:

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";