Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

Εκρηξη οργής των Βορειοηπειρωτών

AΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ

Στο ΠΑΣΟΚ όταν «μυγιάζονται», κάνουν γκάφες! Όπως και όταν αναμασούν παρωχημένη προπαγάνδα επιπέδου καφενείου... Η «απάντηση» του Γιώργου Πεταλωτή στον Πρόεδρο της ΝΔ, για δήλωση που ο Μεσσήνιος πολιτικός... δεν έκανε (!), εξέθεσε την κυβέρνηση, προκαλώντας μάλιστα ειρωνικά σχόλια.

Όμως, όλα έχουν την εξήγησή τους: η τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά για το μεταναστευτικό, που απηχεί τις καθ’ όλα βάσιμες ενστάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών για την εθνοκτόνο πολιτική που ακολουθεί στο θέμα το ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε εκνευρισμό αλλά και πανικό στην Ιπποκράτους. Το ΠΑΣΟΚ αρχίζει να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες...

Βέβαια υπάρχει και άλλη μια εξήγηση, ακόμη χειρότερη! Στη σελίδα 5 της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», ο τίτλος του άρθρου είναι ο κάτωθι: «Σαμαράς: “Δούρειος Ίππος” ο νόμος για τους μετανάστες». Είναι παραπάνω από φανερό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν διάβασε (ή δεν διάβασε όλη) τη δήλωση του Προέδρου της ΝΔ για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ. Ομολογουμένως, ανεπίτρεπτη προχειρότητα εκ μέρους του κυβερνητικού εκπροσώπου. Αυτό έλειπε, αλλά το είδαμε: να απαντά ο κ. Πεταλωτής βάσει των υποκειμενικών εκτιμήσεων του Τύπου!

Για να δούμε τη δήλωση όμως, που προσέβαλε βαρύτατα και τους ομοεθνείς μας της Βορείου Ηπείρου, προκαλώντας την οργισμένη αντίδρασή τους: «Ο κ. Σαμαράς δεν δικαιούται να μιλάει για “Δούρειο Ίππο”, γιατί – ας μην ξεχνάμε – ότι το 1992, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών είχε ανοίξει τα σύνορα με την Αλβανία, με αποτέλεσμα να συρρεύσουν εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπών στην Ελλάδα χωρίς δικαιολογητικά, χωρίς χαρτιά, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, οι οποίοι αργότερα - πάνω από 150.000 - νομιμοποιήθηκαν από τον κ. Παυλόπουλο με επιχείρηση “σκούπα”... Γι’ αυτό όλα αυτά τα περί “Δούρειου Ίππου”, τα επιστρέφουμε».

Δήλωση-καταπέλτης στην «ΕΩ» κατά Πεταλωτή από τον Πρόεδρο της Ενώσεως Χειμαρριωτών κ. Φρέντη Μπελέρη

«Η δήλωση του κ. Πεταλωτή είναι απαράδεκτη και προσβλητική για τους Βορειοηπειρώτες. Είναι πασίγνωστο ότι όσοι μπήκαν στην Ελλάδα επί υπουργίας Αντώνη Σαμαρά, η πλειοψηφία ήταν Βορειοηπειρώτες. Οι Βορειοηπειρώτες, αν δεν γνωρίζει ο κ. Πεταλωτής, είναι Έλληνες το γένος και ο κ. Παυλόπουλος, με το νόμο του, έδωσε την ελληνική ιθαγένεια σε Έλληνες το γένος. Είναι προσβλητικό να θεωρεί ο κ. Πεταλωτής “Δούρειο Ίππο”, Έλληνες το γένος, Έλληνες πολίτες σήμερα, που έτυχε να γεννηθούν εκτός ελλαδικών συνόρων. Το μόνο κοινό που έχουμε με τους μετανάστες που θέλει να νομιμοποιήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι είμαστε και οι δύο κατηγορίες εν δυνάμει ψηφοφόροι».

Νίκος Χιδίρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";