Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Χρήσιμος οδηγός για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές

Κόμματα υπέρ του ν/σ (βάση δυναμικότητας στις εθνικές εκλογές 2009)*:

1. Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ).

2. Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ)

3. Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ)

4. Οικολόγοι Πράσινοι

5. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

Κόμματα κατά του ν/σ (βάση δυναμικότητας στις εθνικές εκλογές 2009)*:

1. Νέα Δημοκρατία (ΝΔ)

2. Λαικός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑΟΣ)

3. Δημοκρατική Αναγέννηση

4. Λαικός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή

5. Δημοκρατικοί


* Με βάση επίσημες ανακοινώσεις των κομμάτων μέχρι και σήμερα. Επισημαίνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών (85%) τάσσεται κατά της αναθεώρησης του ΚΕΚ ενώ στηρίζουν (52%) τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

2 σχόλια:

  1. Καλό είναι να δείτε και αυτό. Για να μη νομίζετε ότι η ψηφοθηρία και ο καιροσκοπισμός σε βάρος του ελληνικού λαού αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ


    Όταν η Νέα Δημοκρατία ζητούσε ψήφο στους μετανάστες και το ΠΑΣΟΚ έφευγε από τη Βουλή !
    http://taxalia.blogspot.com/2010/01/blog-post_1042.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων είναι κεντρώοι που, όταν δεν υπάρχει δυναμική πραγματικά δημοκρατική ηγεσία, ψηφίζουν αναγκαστικά όσους κάθε φορά θεωρούν λιγότερο επικίνδυνους.
    Τώρα που ξεγελάστηκαν, και οι ξένοι μισέλληνες έχουν προβλήματα παντού, είναι ευκαιρία για να υλοποιήσουμε το όραμα του Ρήγα και του Καποδίστρια με ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο να ανττμετωπίσουμε ενωμένοι τους βαρβάρους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";