«Η απασχόληση παράνομου αλλοδαπού εργατικού δυναμικού, υπό συνθήκες αυξανόμενης ανεργίας στις κατηγορίες των νέων και των γυναικών, εμποδίζει την εξάντληση των υφισταμένων αποθεμάτων ημεδαπού εργατικού δυναμικού και διευρύνει το ποσοστό των Ελλήνων ανέργων. Γίνεται σαφές ότι η παράνομη απασχόληση των αλλοδαπών εργαζομένων αποτελεί μέρος του προβλήματος που επηρεάζει την ελληνική αγορά εργασίας και ενθαρρύνει την παράνομη είσοδο μεταναστών»
(«Οικονομικός Ταχυδρόμος», 30/12/1999)
Υπουργός Δημοσίας Τάξεως Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Αντί να κλείσουμε, ανοίξαμε τα σύνορα στην ανεξέλεγκτη είσοδο κάθε ξένου. Ποιός μπορούσε τότε να φανταστεί ότι μέσα σε λίγα χρόνια, σε 10 εκ. πληθυσμό θα είχαμε 1 εκ. ξένους, με επιπτώσεις από την έξαρση της εγκληματικότητας μέχρι την διόγκωση της ανεργίας;» («Τα Νέα», 28/6/1999).
Πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης
«Τέλος υπάρχει το μείζον πρόβλημα των οικονομικών μεταναστών. Ότι προστέθηκαν 500.000 νέοι άνθρωποι στο εργατικό δυναμικό μας δεν μπορεί παρά να έχει επιπτώσεις στην ανεργία. Δεν συμφωνώ ότι οι δουλειές των οικονομικών μεταναστών είναι δουλειές που δεν κάνουν οι Έλληνες»
Οικονομικός Ταχυδρόμος», 3/6/1999).
Πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης;
http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012
Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται:
Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους.
Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.