- Είναι προφανής ο ψηφοθηρικός σκοπός του με την προσδοκώμενη αλλαγή & αλλοίωση του εκλογικού σώματος, η οποία επιχειρείται με τρόπο αντισυνταγματικό & αυθαίρετο.
- Έχει συνταχθεί με προχειρότητα χωρίς στοιχεία και χωρίς προηγούμενη επεξεργασία & εκτίμηση των πολλαπλών διαστάσεων των προβλημάτων, τα οποία απορρέουν από την -πιθανή- εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου.
- Θέτει μόνο τυπικές προϋποθέσεις, δηλαδή την γέννηση στην Ελλάδα και την παρακολούθηση μόλις 3 ετών στοιχειώδους εκπαιδεύσεως, και δεν προβλέπει κανένα ουσιαστικό κριτήριο για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από τέκνα μεταναστών.
- Είναι αντισυνταγματικό διότι η διάταξη περί χορηγήσεως δικαιώματος ψήφου σε μετανάστες για τις δημοτικές εκλογές παραβιάζει την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, η οποία αποτελεί θεμέλιο του πολιτεύματος. Το Σύνταγμα χορηγεί αποκλειστικώς σε Έλληνες πολίτες τα δικαιώματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
- Είναι αναιτιολόγητο καθώς τα ανθρώπινα και τα όποια αστικά δικαιώματα των μεταναστών προστατεύτονται αυτομάτως από το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις, τις οποίες έχει υπογράψει και εφαρμόζει η χώρα μας και όχι από την αλόγιστη και μαζική παροχή ελληνικής ιθαγένειας,
- Είναι άκαιρο διότι προτείνεται σε μια εποχή κατά την οποία η χώρα μας συνεχίζει να δέχεται την "επίθεση" της λαθρομετανάστευσης.
- Η άμεση διεξαγωγή από τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες (Ε.Σ.Υ.Ε. σε συνεργασία με τις υπηρεσίες ασφαλείας και το Υπουργείο Εσωτερικών) συστηματικής & υπεύθυνης καταγραφής, με ειδικό απογραφικό δελτίο, όλων των μεταναστών νομίμων και μη, οι οποίοι ευρίσκονται στην Ελλάδα
- Την ανάλυση και αξιολόγηση των ευρημάτων της απογραφής αυτής από ειδική επιτροπή, την οποία θα ορίσει το κοινοβούλιο.
- Την εκπόνηση σχεδίου νόμου με ολοκληρωμένη πρόταση για τη λύση του θέματος, βασική αρχή της οποίας πρέπει να είναι αφ' ενός η -αντικειμενική- δυνατότητα της ελληνικής κοινωνίας να ενσωματώσει τους διαφόρων προελεύσεων μετανάστες και αφ' ετέρου η δυνατότητα αυτών να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία κατά τρόπο που να μην παράγει πολιτισμικές συγκρούσεις και μειονοτικά ζητήματα.
Εφ' όσον, όπως διαφαίνεται, η κυβέρνηση επιμείνει στην προτεινόμενη ρύθμιση, οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ θεωρούν ότι, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως η απόδοση πολιτικών δικαιωμάτων -η οποία επ' ουδενί σχετίζεται και συνδέεται με τα ατομικά & ανθρώπινα δικαιώματα- μόνον οι ίδιοι οι έλληνες πολίτες μπορούν να αποφασίσουν με τη διαδικασία του δημοψηφίσματος.
http://www.dimokratikoi.gr/d4/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.