Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Διαδικτυακές ψηφοφορίες για το νομοσχέδιο ΠΑΣΟΚ για τους μετανάστες

59% λένε όχι στην ψήφο των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές σε δημοσκόπηση των Νέων, παρά την παραπλανητική διατύπωση.
62% λένε να μη συναινέσει η Νέα Δημοκρατία για τους μετανάστες στο press-gr.

Δεδομένου πως στην ψηφοφορία -πλην των Ελλήνων πολιτών- έχουν πρόσβαση και οι μετανάστες που έχουν άμεσο συμφέρον από το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, και παρά τις εγγενείς αδυναμίες διαδικτυακών ψηφοφοριών, ένα είναι σίγουρο:

Υπάρχει σίγουρα κρίσιμη μάζα που αντιτίθεται στις κυβερνητικές προτάσεις. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να περιμένει έντονη λαϊκή αντίδραση αν προσπαθήσει να περάσει νύχτα το νομοσχέδιο, ιδιαίτερα αφού έκανε ύποπτη "διαβούλευση" εν μέσω εορτών.

Σαφώς καλύτερη διατύπωση από τις προηγούμενες των Νέων. Στη δεξιά στήλη του newstime.gr

Μια παρατήρηση μόνον: το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ δεν απαιτεί ο ένας γονές να κατοικεί νόμιμα στη χώρα επί πέντε συνεχή έτη, αλλά:
Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα και ένας από τους γονείς του κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα επί πέντε συνεχή έτη, αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια εφόσον οι γονείς του υποβάλουν κοινή σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής του τέκνου στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του. Αν το τέκνο γεννήθηκε πριν τη συμπλήρωση της πενταετίας νόμιμης διαμονής του γονέα στη χώρα, η παραπάνω κοινή δήλωση και αίτηση εγγραφής υποβάλλεται με την παρέλευση της πενταετίας συνεχούς νόμιμης και μόνιμης διαμονής του γονέα στη χώρα.
δηλαδή αν ένας λαθρομετανάστης κάνει ένα παιδί, νομιμοποιηθεί μετά από 10 χρόνια, παραμείνει νόμιμος για 5 χρόνια, τότε το παιδί του παίρνει ιθαγένεια. Το παιδί δεν χρειάζεται καν να μένει στην Ελλάδα το ίδιο σύμφωνα με τη διατύπωση του νομοσχεδίου!

Η ψηφοφορία του newstime.gr:

"Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα και ένας από τους γονείς του κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα επί πέντε συνεχή έτη, αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια". Συμφωνείτε;
  • Όχι! Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι.
  • Υπό αυστηρότερες προϋποθέσεις, ίσως. Πχ μετά από 10 χρόνια και μετά την αποφοίτηση από ελληνικό σχολείο.
  • Ναι. Ας αγκαλιάσουμε τα παιδιά των μεταναστών, στην "πολυπολιτισμική" Ελλάδα του αύριο.

1 σχόλιο:

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";