Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Συνεχίζεται η παραπληροφόρηση για το γερμανικό μοντέλο από Ραγκούση

Ο Τομεάρχη Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Ζώης έκανε σήμερα την εξής ανακοίνωση

Ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε με οξύτητα την επίθεσή του κατά του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, για το μεταναστευτικό και από το βήμα της ΚΕΔΚΕ.

Σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται για να παραποιεί τις θέσεις της ΝΔ που τις έχει αναλυτικά στη διάθεσή του, γραπτώς εδώ και μια εβδομάδα;

Οι θέσεις αυτές, άλλωστε, έχουν βρει θετική απήχηση στην κοινή γνώμη.

Κεντρική ιδέα της θέσης μας είναι ότι το «Σχέδιο Ραγκούση» «σταχυολογεί» τις πιο «χαλαρές» επί μέρους ρυθμίσεις μεταναστευτικής πολιτικής (κι όχι μόνο για την απόδοση ιθαγένειας), απ’ όλα τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη, χωρίς, όμως, τις ασφαλιστικές δικλείδες που υπάρχουν παντού αλλού.

Η Νέα Δημοκρατία επανέρχεται επί της ουσίας και τονίζει τα εξής:

Η χθεσινή δημόσια αναφορά του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο «Γερμανικό μοντέλο», αφορούσε τη γενικότερη προσέγγιση του μεταναστευτικού προβλήματος στη Γερμανία, όχι το συγκεκριμένο Νόμο περί απόδοσης ιθαγένειας – ο οποίος, άλλωστε, είναι πολύ αυστηρός!

* Για παράδειγμα το Γερμανικό μοντέλο δεν δίνει ψήφο στους (μη πολιτογραφημένους) μετανάστες στις δημοτικές εκλογές. Ούτε η Γαλλία. Το Σχέδιο Ραγκούση δίνει!

* Το Γερμανικό μοντέλο έδωσε ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στη Γερμανία, αλλά όχι αναδρομικά. Ο σχετικός Νόμος ψηφίστηκε το 1999, αλλά ισχύει μόνο για όσα παιδιά γεννήθηκαν μετά το 2000. Το «Σχέδιο Ραγκούση» δίνει ιθαγένεια αναδρομικά! Πρόκειται για πολύ μεγάλη διαφορά…

* Το Γερμανικό μοντέλο, δίνει ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών με οκτώ χρόνια νόμιμη παρουσία στη Γερμανία, πριν από τη γέννησή των παιδιών. Το «Σχέδιο Ραγκούση» δίνει ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών που συμπληρώνουν πενταετία ακόμα και μετά τη γέννηση των παιδιών. Κι αυτό κάνει επίσης πολύ μεγάλη διαφορά…

Υποδείξαμε ότι το Γερμανικό μοντέλο έχει σαφείς ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε η μεταναστευτική πολιτική να μη λειτουργήσει ως μαζική και «αυτόματη» νομιμοποίηση των πάντων.

Η Νέα Δημοκρατία πρότεινε τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα από γονείς νόμιμους μετανάστες, να παίρνουν ιθαγένεια στη ενηλικίωσή τους, έχοντας προηγουμένως παρακολουθήσει τουλάχιστον την 9ετή υποχρεωτική, για όλα τα ελληνόπουλα, εκπαίδευση.

Συνεπώς, το μεν γερμανικό μοντέλο έχει ασφαλιστικές δικλείδες και μάλιστα πολύ αυστηρές, και κανείς δεν μπορεί να καταγγείλει τον Καγγελάριο Σρέντερ, ο οποίος τις ψήφισε, ως «ακραίο»! Στη δε πρόταση της Νέας Δημοκρατίας η ασφαλιστική δικλείδα που κυριαρχεί είναι η συμμετοχή στην «ημετέρα παιδεία».

Τι απ’ όλα αυτά δεν καταλαβαίνει ο κ. Ραγκούσης;

1 σχόλιο:

  1. Μέλος της ιστοσελίδας μας, με το ψευδώνυμο hacker5442 κατέθεσε σχόλια στην ιστοσελίδα protagon.gr, τα οποία δεν δημοσιεύθηκαν ποτέ. Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να σχολιάσω περαιτέρω, για την συγκεκριμένη ιστοσελίδα, αλλά τελευταία φοριέται πολύ η μόδα της λογοκρισίας και της παραπληροφόρησης. Προφανώς είναι σε πανικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";