Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2010

Μπούμερανγκ για την κυβέρνηση η «δημόσια διαβούλευση» (από την "Ελεύθερη Ώρα")

Toυ Νίκου Χιδίρογλου

Η κυβέρνηση, έρμαιο στα χέρια των νεωτεριστικών και ανεδαφικών αντιλήψεων του «εκσυγχρονιστή» και «φωταδιστή» πρωθυπουργού, τα βρήκε «μπαστούνια» στη δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου για την απονομή ιθαγένειας στους μετανάστες. Οι σφοδρές αντιδράσεις των πολιτών, οδήγησαν σε αντανακλαστική απάντηση του «προοδευτικού» Τύπου που έκανε λόγο για «ακροδεξιές αντιδράσεις». Ο όρος «ακροδεξιές» αντικαταστάθηκε όμως αμέσως με τον όρο «φοβικές», όταν κάποιοι αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούν να προσβάλλουν τόσο βάναυσα χιλιάδες πολίτες που διατηρούν ενστάσεις για τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Οι αντιδράσεις και τα επιχειρήματα

Οι αντιδράσεις ανέρχονται στο 90% των αναρτήσεων, παρά την προσπάθεια κυβερνητικών παραγόντων να «μαζέψουν» το πράγμα, ενεργοποιώντας μηχανισμό φιλοκυβερνητικών αναρτήσεων και απαξίωσης των επικρίσεων με επίθετα-κλειδιά (ρατσιστές, ακροδεξιοί, ξενόφοβοι, μεταξύ άλλων). Διαβάστε τι λέει ο απλός κόσμος:

«Λέγεται ότι οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν να ενισχύσουν την οικονομία της χώρας ότι προσφέρουν στο ασφαλιστικό και στον πολιτισμό της χώρας μας... Αντίθετα: γνωρίζουμε ότι φεύγουν τουλάχιστον 2,5 δις ευρώ το χρόνο για βοήθεια των συγγενών τους. Εκτός ελληνικής αγοράς χρήμα που παράγεται στην Ελλάδα. Δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση λόγω χαμηλού εισοδήματος, άρα μόνο μέσω έμμεσης φορολόγησης προσφέρουν στο δημόσιο ταμείο. Μα δεν καταναλώνουν! Δεν ξέρουμε πόσοι και ποίοι είναι. Μήπως πρέπει να αρχίσετε από εκεί τις νομοθετικές ρυθμίσεις;»

Ο κόσμος έχει άποψη

Ο απλός κόσμος, έχει άποψη, γνωρίζει τι συμβαίνει στους κόλπους της κοινωνίας, μιλά λογικά, παραθέτοντας επιχειρήματα. Η αγωνία είναι μεγάλη, όπως και η αντίδραση για το εθνικό & πολιτικό έγκλημα που ετοιμάζεται να διαπράξει το ΠΑΣΟΚ. Διαβάστε:

«Αναφέρω ότι έχει ζήσει ο μέσος Έλληνας, απλά πράγματα που επηρεάζουν τη ζωή μας και το επίπεδο για το οποίο έχουμε πληρώσει:
- Υποβιβασμός της ποιότητας παρεχόμενης εκπαίδευσης και εξαναγκασμός Ελλήνων γονέων για ακριβές λύσεις εκπαίδευσης. Όσοι έχουν παιδιά στα ιδιωτικά δημοτικά να μας πουν γιατί τα πήγαν εκεί. Ειλικρινά!
- Υποβιβασμός συνθηκών νοσηλείας σε νοσοκομεία, ΙΚΑ κλπ. Ρωτήστε μια εγκυμονούσα γιατί δεν πάει να γεννήσει δωρεάν στο Αλεξάνδρα. Μάλλον γιατί είναι ρατσίστρια! Αφού πληρώνει φόρους όμως, γιατί;
- Υποβιβασμός συνθηκών παρεχόμενων υπηρεσιών ΜΜΜ. Φίλοι παγκοσμιοποιητές χρησιμοποιήστε τις γραμμές που πάνε στα περίχωρα των πόλεων!
- Εγκληματικότητα. Εδώ ακούμε το παράδοξο ότι η εγκληματικότητα σε ποσοστό που οφείλεται σε αλλοδαπούς (~35-40%) είναι μικρότερη από αυτή των ελλήνων. Μαθηματικά μυαλά και αυτά! Δείτε την αναβάθμιση του εγκλήματος όμως και τη σχέση των πληθυσμών. Ρωτήστε και τα θύματα του 35% να σας πουν την άποψή τους!
- Οδηγική παιδεία. Ανύπαρκτη».

Φόβος για τον φονταμενταλισμό...

Φυσικά, οι περισσότεροι συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται ότι οι αλλόδοξοι μετανάστες δεν θα ενσωματωθούν ποτέ, ενώ εκφράζονται και φόβοι για το τι μέλλει γενέσθαι, κυρίως με αφετηρία τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη και στο Λονδίνο:

«Δείτε ότι όλοι οι βομβιστές είναι μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενεάς που αρνούνται την ηθική, την κουλτούρα, τη ζωή της χώρας όπου είναι πολιτογραφημένοι και αναζητώντας τις ρίζες τους, αυτοαποκαλούνται μετανάστες, ξένοι, φονταμενταλιστές...»

Οι πολέμιοι δυσφημούν με τις γνωστές «ενδείξεις»

Θαυμάστε όμως και τη σταλινική λογική των υπέρμαχων του σχεδίου νόμου, οι οποίοι, σε αντίθεση με τους πολέμιους, χρησιμοποιούν με ευκολία «επίθετα» και δυσφημιστικές ταμπέλες:

«Όσον αφορά στο θέμα του Δημοψηφίσματος που τίθεται από τους διάφορους νοσταλγούς της εποχής Χριστόδουλου, θα τους απαντούσα ότι δεν μπορούμε κάθε φορά ανάλογα με το καπρίτσιο ακροδεξιών αντιλήψεων να απαξιώνουμε λειτουργίες του Πολιτεύματος όπως το δημοψήφισμα. Άλλωστε δεν έχουν περάσει ούτε 100 ημέρες από τις εθνικές εκλογές» (σ.σ. τις οποίες μπορεί κάθε στιγμή η κάθε κυβέρνηση να επικαλείται, για να μην κάνει δημοψηφίσματα). Η όποια αντίδραση σε μια κυβερνητική πρωτοβουλία που μάλιστα τίθεται σε δημόσια διαβούλευση χαρακτηρίζεται «καπρίτσιο», ενώ γίνεται λόγος για λειτουργία του Πολιτεύματος (από αυτούς τους «δημοκράτες» που γύρισαν κάποτε την πλάτη σε 3.000.000 υπογραφές), που δεν έχει ποτέ ενεργοποιηθεί, κυρίως με ευθύνη της αριστεράς, από το 1974 και μετά...

Η ουσία και η αφύπνιση του κόσμου

Το ΠΑΣΟΚ την πάτησε χοντρά. Η δεύτερη απόπειρα «ελληνοποίησης» αλλότριων στοιχείων, προσκρούει στην αντίδραση του κόσμου. Διαβάστε:
«Η ανάγκη ενσωμάτωσης των αλλοδαπών πηγάζει από την “υποχρέωση” της χώρας μας να συμμορφωθεί στα πλαίσiα της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων. Η έννοια της εθνικής υπόστασης και πολιτισμικής διαφοροποίησης (καταγωγή, γλώσσα, παιδεία, θρησκεία κλπ) δεν συνάδει με τις προοπτικές της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή της ενιαίας δήθεν παγκόσμιας πατρίδας, κουλτούρας, πανθρησκείας, της γλώσσας και του τρόπου σκέψης των παγκόσμιων πολιτών, υπό το καθεστώς της “δημοκρατικής” εξουσίας όπως την επιβάλλουν τα διάφορα lobby στις τοπικές περιφέρειες.

Κάθε σύνδεση με παρωχημένες έννοιες που μπορούν να ξεσηκώσουν λαούς, να δημιουργήσουν πολιτισμικές αφετηρίες, οφείλει να διακοπεί εγκαίρως… Χώρες με ισχυρές πολιτισμικές, εθνικές ή θρησκευτικές αξίες, οφείλουν να απονευρώσουν τα σημεία αυτά και να εξομαλυνθούν. Χώρες με κλειστό οικονομικό, παραδοσιακό τρόπο ζωής, να ενταχθούν στην καταναλωτική μανία, στον εκμαυλισμό και στην αλλοτρίωση».
Ο κόσμος μίλησε και μάλιστα νηφάλια, χωρίς να εκφραστεί με ακραίο τρόπο. Για να δούμε λοιπόν αν η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της τον κόσμο ή θα προβεί σε μια πράξη, που θα σημάνει το τέλος της κοινωνίας μας, όπως τουλάχιστον την ξέραμε.

1 σχόλιο:

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";