Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Το μήνυμα μου προς τη Νέα Δημοκρατία για το δημοψήφισμα


Χαίρετε και Καλή Χρονιά,

1. Δεν έχω ψηφίσει ποτέ άλλο κόμμα από τη Νέα Δημοκρατία και έγινα μέλος της στις 4 Οκτωβρίου.

2. Είμαι ο συντάκτης του ιστολογίου http://d-politiki.blogspot.com όπου αναφέρω σωρεία προβλημάτων και ατελειών του νομοσχεδίου του ΠΑΣΟΚ για την πολιτογράφηση των μεταναστών:

http://d-politiki.blogspot.com/search/label/%CE%99%CE%B8%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1

3. Επιθυμώ η Νέα Δημοκρατία να:

α. Απορρίψει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ ως έχει

β. Να καταθέσει συγκεκριμένη αντιπρόταση. Η δική μου αντιπρόταση βρίσκεται εδώ (http://d-politiki.blogspot.com/2009/11/blog-post_4397.html).

(Θα ήμουν θετικος επίσης σε μικρές τροποποιήσεις στον ισχύοντα Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας που δεν θα οδηγούσαν σε μαζική πολιτογράφηση μεταναστών, δεν θα οδηγούσαν σε κτήση ιθαγένειας από ανηλίκους, και δεν θα ανέτρεπαν το αναιτιολόγητο των αποφάσεων πολιτογράφησης.)

γ. Να αναδείξει στη δημόσια συζήτηση τόσο μέσα όσο και έξω από τη Βουλή τα προβλήματα της κυβερνητικής πρωτοβουλίας

δ. Εάν το ΠΑΣΟΚ επιμείνει στην πολιτική του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

ε. Να σκεφτεί την πιθανότητα κοινής καθόδου με το ΛΑΟΣ σε εκλογές τον Μάρτιο αν υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας, ή τουλάχιστον να χρησιμοποιηθεί το ενδεχόμενο κοινής καθόδου ως μοχλός πίεσης (έστω και άτυπα) προς το ΠΑΣΟΚ.

στ. Σε κάθε περίπτωση ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ και να επισημάνει την ανακολουθία του ΠΑΣΟΚ αν το απορρίψει (http://d-politiki.blogspot.com/2009/12/5.html)

4. Εάν η Νέα Δημοκρατία δεν ζητήσει δημοψήφισμα για αυτό το θέμα τότε θα σκεφτώ αν θα παραμείνω μέλος, αν θα ξαναψηφίσω Νέα Δημοκρατία ή αν θα προσχωρήσω στο ΛΑ.Ο.Σ./απόσχω στις επόμενες εκλογές.

- Ένας Νεοδημοκράτης

1 σχόλιο:

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";