Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Διαδικτυακή ψηφοφορία από τις "Ανιχνεύσεις"


Ο Σταύρος Λυγερός (ένας από τους ελάχιστους δημοσιογράφους που τιμούν το λειτούργημα στην Ελλάδα), μόνος έναντι τεσσάρων υποστηρικτών του ν/σ, κατάφερε με απλά επιχειρήματα και συγκροτημένο λόγο να καταρρίψει τις σαθρές απόψεις των υποστηρικτών του πολυπολιτισμού.


Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η χθεσινή εκμπομπή "Ανιχνεύσεις" στην ΕΡΤ3. Το πάνελ των προσκεκλημένων ήταν μάλλον μη ισορροπημένο, με μόνο ουσιαστικό πολέμιο του νομοσχεδίου τον Σταύρο Λυγερό, τρεις ξεκάθαρους υποστηρικτές του, και έναν σχετικά ουδέτερο νομικό (που φαινόταν να είναι υπέρ, αλλά θεωρούσε το νομοσχέδιο ιδιαίτερα πρόχειρο).

Ιδιαίτερη σημασία έχει όμως και η διαδικτυακή ψηφοφορία με το 68% να απαντά ΟΧΙ στο ερώτημα "Θα πρέπει να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών;"

Πρόκειται για ενδιαφέρον εύρημα μιας και το ακροατήριο της εκπομπής είναι σχετικά ευρύ και δεν υπόκειται στην ίδια δυναμική που έχει μια αποκλειστικά διαδικτυακή ψηφοφορία που δεν γίνεται γνωστή μέσω ενός μέσου μαζικής απήχησης.

Δεδομένου επίσης πως σε τέτοιες ψηφοφορία μπορούν να μετάσχουν και αλλοδαποί οι οποίοι έχουν άμεσο συμφέρον από τη νομοθετική ρύθμιση, το γεγονός πως σε καμιά διαδικτυακή ψηφοφορία μέχρι τώρα δεν έχει υπερισχύσει το ΝΑΙ έχει τη σημασία του.


http://d-politiki.blogspot.com/2010/01/blog-post_28.html

1 σχόλιο:

  1. Οι Ανιχνεύσεις είναι όντως μία εξαιρετική εκπομπή. Η ΕΤ3 γενικά κινείται σε πολύ διαφορετικό πλαίσιο, και απο τα ιδιωτικά τσοντοκάναλα, και απο την κρατική της Αθήνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";