Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Έκρηξη και εντός του ΠΑΣΟΚ για το λαθρο-νομοσχέδιο

Ο τ. αντιπροέδρος της Βουλής και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτης Κρητικός, καλεί την κυβέρνηση να αναστείλει την κατάθεση του λαθρο-νομοσχεδίου στη Βουλή:

«Ο Πολιτικός και Κοινωνικός Σύνδεσμος « Ο Νικόλαος Ζορμπάς» σε σχέση με τη διαδικασία αθρόας νομιμοποίησης (παραχώρηση ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων) δεκάδων χιλιάδων παρανόμων οικονομικών μεταναστών ποικίλης προέλευσης, εκφράζει τον έντονο προβληματσμό του διότι:

I. Θεωρεί τη νομιμοποίηση αυτή πρόχειρη, βιαστική, αμελέτητη και πολιτικά ανεπεξέργαστη σε σχέση με τις επιπτώσεις που θα έχει μεσοπρόθεσμα σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο και μακροπρόθεσμα σε εθνικό επίπεδο.

II. Η λύση του μεταναστευτικού προβλήματος αντιμετωπίζεται προληπτικά, με μέτρα αποκλεισμού της λαθρομετανάστευσης και δευτερευόντως με νομιμοποίησή τους.

Ο «Σύνδεσμος» καλεί την κυβέρνηση να αναστείλει την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή και να προσανατολιστεί στη σκέψη

διεξαγωγής δημοψηφίσματος, αποκρούοντας εισηγήσεις ειδημόνων, δηλαδή « φωτισμένων ηγεσιών» περί δήθεν αναρμοδιότητας του λαού για ζητήματα που αφορούν σε ατομικά δικαιώματα.

Στη Δημοκρατία μια είναι η φωτισμένη ηγεσία: Ο ΛΑΟΣ

Όταν μάλιστα υπάρχουν ζητήματα μείζονος Εθνικής σημασίας, όπως το εν λόγω, προέχει η ανάγκη ενεργοποίησης του άρθρου 44 παρ.2 του Συντάγματος, ώστε να αποφανθεί ο Λαός με Δημοψήφισμα».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

« Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ»

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Κρητικός

Π. ΚΡΗΤΙΚΟΣ:«ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ»

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Παναγιώτης
Κρητικός χαρακτήρισε πρόχειρο το σχέδιο νόμου. Mάλιστα τόνισε ότι υπάρχουν βουλευτές του
κυβερνώντος κόμματος που διαφωνούν κάθετα αλλά δεν τολμούν να δηλώσουν δημόσια την άποψή τους. «Το μεταναστευτικό πρόβλημα έχει εθνικές και κοινωνικές επιπτώσεις, τις οποίες θα πρέπει να προσέξει ιδιαιτέρως η κυβέρνηση. Τα μεγάλα ζητήματα αντιμετωπίζονται ύστερα από βαθιά περίσκεψη, μακρά διαβούλευση και όχι με προχειρότητα. Δεν μπορεί να επηρεαζόμαστε από συγκεκριμένες περιπτώσεις που πράγματι έχουν την ηθική τους πλευρά με την ανθρωπιστική διάσταση. Πιστεύω πως διαφωνούν πάρα πολλοί στο ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν εκφράζονται δημόσια και αυτό είναι το περίεργο. Είμαι βέβαιος πως η πλειοψηφία του λαού που στήριξε στις τελευταίες εκλογές το
ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί με τη συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης. Να αφήσουμε τους αφορισμούς που χρησιμοποιούν τεχνηέντως ορισμένοι βαπτίζοντας "ρατσιστές" όσους διαφωνούν με τον κ. Ραγκούση. Είναι απαράδεκτο να χρεώνεται ο όρος αυτός σε όσους είναι αντίθετοι, τη στιγμή που η κοινή γνώμη έχει επιφυλάξεις για το σχέδιο νόμου, όπως εκφράστηκε μέσω της δημόσιας διαβούλευσης στο Ιντερνετ», δήλωσε ο κ. Κρητικός."

2 σχόλια:

  1. ΣΤΕΙΛΤΕ EMAIL ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΟΥΝ ΛΙΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ; ΠΟΙΟΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ;
    ΕΜΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ...ΤΟ ΛΑΟ.
    ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΛΑΜΕ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ.
    ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ.
    ...ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";