Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Σκέψεις ενός ιθαγενούς για το νομοσχέδιο περί ιθαγένειας



Μετά από την καταστολή μιας αυθόρμητης λαϊκής εξέγερσης από την σταλινική κυβέρνηση της Ανατολικής Γερμανίας, ο Μπρεχτ είχε γράψει το ποίημα «Η Λύση», όπου πρότεινε το εξής:

«Ύστερ’ απ’ την εξέγερση της 17 του Ιούνη,
ο γραμματέας της Ένωσης Λογοτεχνών
έβαλε και μοιράσανε στη λεωφόρο Στάλιν προκηρύξεις
που λέγανε πως ο λαός
έχασε την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης,
και δεν μπορεί να την ξανακερδίσει
παρά μονάχα με διπλή προσπάθεια. Δε θα’ ταν τότε
πιο απλό, η κυβέρνηση
να διαλύσει το λαό
και να εκλέξει έναν άλλον…;».

Πενηνταεφτά χρόνια αργότερα, το όραμα του μεγάλου ποι­ητή και θεατράνθρωπου γί­νεται πλέον πραγματικότη­τα. Ό,τι δεν κατόρθωσε η διοίκηση της  πάλαι ποτέ Ανατολικής Γερμανίας είναι αποφασισμένη να το πετύχει η κυβέρνηση του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, υπό τον πρωθυπουργό –και πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς –Γιωργάκη Ανδρέα Παπανδρέου. Πρόκειται για ένα με­γαλεπήβολο έργο μακράς πνοής, που αναμέ­νεται να αλλάξει άρδην το χαρακτήρα και την δομή της χώρας pas. Στηρίζεται δε, επακρι­βώς στους δύο βασικούς άξονες που περι­γράφει, οραματικώ τω τρόπω, ο Μπρεχτ, δη­λαδή στην «διάλυση του λαού» και στην «εκλογή άλλου».

Από τα δυο σκέλη του σχεδίου, είναι μάλλον η «διάλυση του λαού» που βρίσκε­ται στο πλέον προχωρημένο στάδιο εφαρ­μογής. Έτσι, η λατρεία της οικονομικής ανό­δου ως αυτοσκοπού και η άνοδος του λάιφ σταιλ ενορχηστρώθηκαν με ....... μαεστρία και αποτελεσματικότητα μέσω περιοδικού τύ­που και ιδιωτικής τηλεόρασης, αναδεικνύο­ντας ως πρότυπα κοινωνικού  βίου μια σειρά λαμόγιων, παρασίτων, καταφερτζήδων,   μπουρτζόβλαχων «επιχειρηματιών» και golden boys.

Ταυτόχρονα, η διάλυση των οικονομικών υποδομών της χώρας επιτεύχθηκε χάρη στην απαξίωση και καταστροφή της εγχώρι­ας βιομηχανίας, την ιδιωτικοποίηση κερδο­φόρων επιχειρήσεων, την υποβάθμιση της γεωργίας μέσω των οδηγιών της Ε.Ε., μιας αλλεπάλληλης σειράς σκανδάλων με δε­σπόζον αυτό του Χρηματιστηρίου, την προ­ώθηση της ιδεολογίας του καταναλωτισμού και της υπερχρέωσης και τη φιέστα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τέλος, η διάλυση της όποιας πίστης στην έννοια του έθνους και του πατριωτισμού επι­τεύχθηκε μέσω της συντονισμένης εργασίας πλήθους πανεπιστημιακών, επιφυλλι­δογράφων μεγάλων εφημερίδων, στελεχών της «ανανεωτικής» αριστεράς, κρατικά επι­χορηγούμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώ­σεων, κρατικοδίαιτων οργανισμών και φορέων, μελών της «γενιάς του Πολυτεχνείου» εξεχώντων ευρωπαϊστών κ.λ.π. κ.λ.π.

Έχοντας φθάσει στην σχεδόν ολοκλη­ρωτική επιτυχία της «διάλυσης του λαού», μέσω της μακροχρόνιας διαδικασίας που περιγράψαμε, η οποία απαίτησε την συνερ­γεία πολλών και διαφορετικών κυβερνήσε­ων, η κυβέρνηση Παπανδρέου νιώθει πλέον έτοιμη να προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο, την «εκλογή άλλου» [λαού]. Όχι ότι και εδώ δεν έχουν συντελεστεί ήδη αποφασιστικά βήματα. Πως αλλιώς θα χαρακτηρίζαμε άλλωστε την είσοδο ενός εκατομμυρίου λα­θρομεταναστών, τη γκετοποίηση περιοχών της Αθήνας και της επαρχίας, τη μεταβολή των ακριτικών μας νησιών σε χώρους πολυπολιτισμικής «υποδοχής», την παράδοση ολόκληρων τομέων της οικονομίας όπως η ναυτιλία, η γεωργία και οι οικοδομές στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία ενός μω­σαϊκού φυλών;

Τα σκληρά οικονομικά μέτρα και η γε­νικευμένη έλλειψη προοπτικής έχουν ήδη οδηγήσει πολλούς υποψήφιους γονείς να το ξανασκεφτούν ή να περιοριστούν στο ένα παιδί, εξαλείφοντας ακόμα γρηγορότερα —μέσω της γήρανσης του γηγενούς  πληθυσμού   τους καθυστερημένο, ρατσιστικό και ανάξιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρω­σης ελληνικό φύλο. Ταυτόχρονα, η κατά­σταση στη χώρα οδηγάει ήδη πολλούς νέ­ους στην αναζήτηση καλύτερης μοίρας στο εξωτερικό, ειδικότερα όσων δεν βρίσκουν νόημα και ανταπόκριση στην ενασχόληση με την έρευνα, την παραγωγή και την δημιουρ­γία στην Ελλάδα.

Το νομοσχέδιο για την μαζική παραχώ­ρηση ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες προ­χωράει ένα βήμα παραπέρα, αφού αναμέ­νεται να δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες νέους «έλληνες» πολίτες, ένα νέο λαό, πα­ντοτινά υπόχρεο στο κόμμα και την κυ­βέρνηση που απλόχερα του χάρισε ό,τι πο­λυτιμότερο διαχειρίζεται. Όταν, άλλωστε φθάσει στις χώρες προέλευσης των παρά­νομων μεταναστών το μήνυμα πως η Ελ­λάδα δίνει σχετικά εύκολα ιθαγένειες αναμένονται νέα, πολλαπλάσια κύματα υπο­ψήφιων πολιτών. Πιστή στις υποσχέσεις της, η κυβέρνηση θέτει τις προϋποθέσεις για την «πράσινη ανάπτυξη» της χώρας (δεδομένου ότι το πράσινο είναι το επίσημο χρώμα του Ισλάμ).

Χρέος μας, ως προοδευτικών πολιτών, είναι να χαιρετήσουμε αυτές τις εξελίξεις που συνιστούν μια νίκη της πολυπολιτισμικότητας έναντι της παρωχημένης έννοιας των «εθνικών κρατών». Χρειάστηκε να περάσουν δεκαετίες, αλλά το όραμα του Μπρεχτ έγι­νε πραγματικότητα στην σοσιαλιστική Ελ­λάδα του 2010. Είμαστε σίγουροι ότι η κυ­βέρνηση δεν θα επαναπαυθεί στις δάφνες τις, αλλά θα συνεχίσει να εργάζεται σκλη­ρά και για την υλοποίηση των οραμάτων του Έρικ Μπλαίρ, σε πρώτη φάση, και του Αγ. Ιωάννη του θεολόγου, σε δεύτερη.


Του Νίκου Βεντούρα
Εφημερίδα Ρήξη, 9-1-2009

6 σχόλια:

  1. ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΑ BLOGS ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

    Ναι , στους σκηνίτες και στους δενδρίτες λαθρομετανάστες λένε οι ΓΑΠ και εθνομηδενιστές και τους έδωσαν 400 ευρώ.
    Ενώ οι Έλληνες ακόμα δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από το επίδομα αλληλεγγύης.

    Δεν μου λέτε ρε Πατριώτες εθνομηδενιστές!!!! Στους Έλληνες παγκίτες που κοιμούνται στα παγκάκια από ανέχεια γιατί δεν τους δίνεται χρήματα.

    Τόσο πολύ μισείτε αυτό το λαό;;;;;

    Εθνομηδενιστικός φανατισμός, μια νέα κρυπτοφασιστική απειλή!


    ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

    Ο τ. αντιπρόεδρος της Βουλής και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτης Κρητικός, καλεί την κυβέρνηση να αναστείλει την κατάθεση του λαθρο-νομοσχεδίου στη Βουλή και χαρακτηρίζει, «Πρόχειρη, βιαστική, αμελέτητη και πολιτικά ανεπεξέργαστη η νομοθετική πρωτοβουλία Saragusi με επιπτώσεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο και μακροπρόθεσμα σε εθνικό επίπεδο», τη «Νομοθετική πρωτοβουλία», της κυβέρνησης για μαζικές Ελληνοποιήσεις των παρανόμων οικονομικών μεταναστών.

    Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κρητικού:

    «Ο Πολιτικός και Κοινωνικός Σύνδεσμος « Ο Νικόλαος Ζορμπάς» σε σχέση με τη διαδικασία αθρόας νομιμοποίησης (παραχώρηση ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων) δεκάδων χιλιάδων παρανόμων οικονομικών μεταναστών ποικίλης προέλευσης, εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του διότι:
    I. Θεωρεί τη νομιμοποίηση αυτή πρόχειρη, βιαστική, αμελέτητη και πολιτικά ανεπεξέργαστη σε σχέση με τις επιπτώσεις που θα έχει μεσοπρόθεσμα σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο και μακροπρόθεσμα σε εθνικό επίπεδο.
    II. Η λύση του μεταναστευτικού προβλήματος αντιμετωπίζεται προληπτικά, με μέτρα αποκλεισμού της λαθρομετανάστευσης και δευτερευόντως με νομιμοποίησή τους.

    Ο «Σύνδεσμος» καλεί την κυβέρνηση να αναστείλει την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή και να προσανατολιστεί στη σκέψη διεξαγωγής δημοψηφίσματος, αποκρούοντας εισηγήσεις ειδημόνων, δηλαδή « φωτισμένων ηγεσιών» περί δήθεν αναρμοδιότητας του λαού για ζητήματα που αφορούν σε ατομικά δικαιώματα.

    Στη Δημοκρατία μια είναι η φωτισμένη ηγεσία: Ο ΛΑΟΣ
    Όταν μάλιστα υπάρχουν ζητήματα μείζονος Εθνικής σημασίας, όπως το εν λόγω, προέχει η ανάγκη ενεργοποίησης του άρθρου 44 παρ.2 του Συντάγματος, ώστε να αποφανθεί ο Λαός με Δημοψήφισμα». ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

    « Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ»

    Ο Πρόεδρος

    Παναγιώτης Κρητικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν το ΠΑΣΟΚ πει όχι στο δημοψήφισμα και καταθέσει στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την απόδοση Ιθαγένειας στους μετανάστες τι θα κάνουμε;

    Το καθήκον μας ως Έλληνες πολίτες κατά το Άρθρο 1 παράγραφος 3:
    Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
    και το Άρθρο 120 παράγραφος 4 του Συντάγματος:
    Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
    ETHEROVAMON


    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


    Ελάτε χαλάσουμε τα σχέδια των ΓΑΠ ΤΖΕΦΡΥ, Θολοκουλτουριάρηδων, εθνομηδενιστών και λοιπών προδοτών.

    ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

    Κανείς και μέχρι νεοτέρας :

    -δεν τούς δίδει δεκάρα στα φανάρια για λουλούδια ,χαρτομάντιλα κ.λ.π, –δεν τους αφήνουμε να μας πλύνουν τα τζάμια (κάποιοι λένε ότι ουρούν μέσα αντί συμπλήρωσης νερού όταν λιγοστεύει),
    -δεν αγοράζει ΠΟΤΕ, ΤΙΠΟΤΑ, από αυτούς διότι όλοι τους φοροκλέπτουν,
    -δεν τούς ενοικιάζει σπίτια (όσοι το κάνουν δεν τους δίδουν αποδείξεις)
    -δεν τούς περιθάλπει κατ΄ουδένα τρόπο (έχουν αποδειχτεί αχάριστοι)
    -δεν τους προσλαμβάνει για δουλειές του σπιτιού του, για τον κήπο ,υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, βαψίματα ,μετακομίσεις κ.λ.π εάν δεν ερευνήσουμε να βρούμε Έλληνα πρώτα.
    -δεν τους προσλαμβάνουμε στις επιχειρήσεις μας εάν δεν ερευνήσουμε και πάλι για Ελληνόπουλα πρώτα.
    -δεν ψωνίζουμε από επιχειρήσεις που απασχολούν αλλοδαπούς εργαζόμενους.
    Αλλιώς να μην παραπονούμεθα ότι τα παιδιά μας η συγγενείς μας είναι άνεργοι.

    ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΦΑΕΙ ΨΩΜΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ
    ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΞΩ.
    Ας τούς πάρουν "εκείνοι" στα σπίτια τους να τούς ταΐζουν και να τούς πληρώνουν και προπαντός να ΜΗΝ τούς φορτώνουν σε εμάς.

    ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

    ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΛΑΣΤΑ DVD? ΠΑΡΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΛ.ΤΗΝ ΑΕΠΙ
    ΑΕΠΙ
    Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας

    Κεντρικά Γραφεία
    Φραγκοκλησιάς και Σάμου 51, 15125 Μαρούσι -Αθήνα
    Τηλ.: (+30) 211 10 29000
    Fax: (+30) 210 6851576
    E-mail: info@aepi.gr


    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!

    Ο ΚΑΝΕΝΑΣ Ο ΕΦΤΑΝΗΣΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία με αυτά που κάνει Ο Γ. Παπανδρέου ο μικρός έχει βάλει τον Ελληνισμό σε ένα συγκεκαλυμμένο διωγμό (με το γάντι η με το βαμβάκι όπως λέει ο λαός) και μάλιστα μέσα στη χώρα μας.

    Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία να διαλύσει αυτή την Πατρίδα.

    Αμφισβητείται η Λαϊκή Κυριαρχία μας , τα Πολιτικά μας δικαιώματα, η παιδεία μας ,και η θρησκεία μας.

    Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε ΟΛΟΙ οι Συνέλληνες,όλοι οι πατριώτες όπου και εάν ανήκουν πολιτικά και έξω από κόμματα και ιδεοληψίες να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.

    Εάν τους αφήσουμε θα συνεχίσουνε να δρουν ανθελληνικά σύμφωνα με τις επιταγές των πατρόνων τους.

    Η Πατρίδα έχει μπει στο μάτι γνωστών ανθελληνικών κύκλων του εξωτερικού που ζητούν τη ολοσχερή διάλυσή της.

    Ας μιλήσουμε για το πρόβλημα με το σπίτι μας ,στο χώρο της εργασίας μας ,σε φιλικά μας πρόσωπα ,συγγενείς .

    Πολλοί από αυτούς , με τα προβλήματα της καθημερινότητας και την αποσιώπηση των μπουκωμένων Μ.Μ.Ε ,δεν έχουν αντιληφθεί το που μας πάνε.

    Ελάτε ΟΛΟΙ μαζί με βάση το άρθρον 120 του Συντάγματος των Ελλήνων να ενώσουμε τις φωνές μας και τις ανησυχίες μας για το μέλλον αυτής της Πατρίδας.

    Εάν απαιτηθεί να κατέβουμε και στους δρόμους ,στις πλατείες των πόλεων, να πάμε για παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή και ότι άλλες ενέργειες απαιτηθούν για να σταματήσουμε τα δεινά που έρχονται.

    Έκαναν το Σύνταγμα των Ελλήνων ένα κουρελόχαρτο.

    ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ !!!!!!


    ETHEROVAMON

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βαρέθηκα την μετάθεση ευθυνών των πολιτικών.
    Βαρέθηκα την αυτοπεποίθηση των πολιτικών.
    Βαρέθηκα τα ψέματα των πολιτικών.
    Βαρέθηκα το καθεστώς της παρανομίας του ρουσφετιού των πολιτικών.
    Βαρέθηκα πολίτες να ψηφίζουν με το συναίσθημα.
    Βαρέθηκα πολίτες να κολλάνε σαν τσιμπούρια στο κόμμα μόνο για προσωπικούς στόχους.
    Βαρέθηκα πολίτες και πολιτικούς να ταμπουρώνονται στο άσπρο-μαύρο.
    Βαρέθηκα τους πολιτικούς να με θεωρούν λωτοφάγο.
    Βαρέθηκα να ζω σε μια χώρα με διεφθαρμένες ακόμα και τις πέτρες.
    Βαρέθηκα τους πολίτες οπαδούς κομμάτων.
    Βαρέθηκα τον διπλανό μου που θέλει να μου δώσει το ψηφοδέλτιο ,μήπως και κάνω λάθος για το κοινό καλό.
    Βαρέθηκα τα μικρά κόμματα να προσαρμόζονται στο παιχνίδι των μεγαλυτέρων κομμάτων.
    Βαρέθηκα οι έντιμοι πολιτικοί να καλύπτουν τα λαμόγια της πολιτικής.
    Βαρέθηκα οι θεσμοί να είναι υπέρ άνω της πολιτικής ,και στην βορά των πολιτικών.
    Βαρέθηκα τους ιδεολογικούς ακροβατισμούς την ώρα που δεν είμαι στο τσίρκο για αναψυχή.
    Βαρέθηκα φασιονάριους στο λόγο πολιτικούς που επιβιώνουν μόνο για αυτό.
    Βαρέθηκα να μην πιστεύω τα λόγια των πολιτικών.
    Βαρέθηκα πολίτες με ένα ρουσφετάκι να γίνονται οπαδοί.
    Βαρέθηκα το μαντρί του κόμματος ,και το λύκο που καραδοκεί.
    Βαρέθηκα το άπιαστο όνειρο που μου τάζουν.
    Βαρέθηκα που οι πολιτικοί ουδεμία σχέση έχουν με τον πολιτισμό.

    ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΟΛΟΥΣ

    KAΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ

    Νότης Σφακιανάκης
    Μουσική/Στίχοι: Μαυράκης Χρήστος

    Κι οι περισπούδαστοι πισωπατήσαν
    Στης ντροπής τα έδρανα καθίσαν
    να μιλήσουν τάχα, να κρυφτούν
    Κι όμως να κι ανδρειωμένοι
    τα φτερά ανοίξαν στις κερκόπορτες
    μπροστά σταθήκαν και βροντοφώναξαν ξανά μολών λαβέ
    Δεν είναι μύθος, μη γελιέστε
    Στις μέρες μας χαθήκατε, μα δεν ξεχνιέστε
    Σε τούτους τους άμοιρους καιρούς
    Εκείνο το πρωί, λες και δεν ήθελε να ξημερώσει
    κι η μέρα φοβότανε
    λες και δεν ήθελε ο ήλιος ν’ ανατείλει
    Να μη δει το κακό που ερχότανε
    Τα πουλιά λουφάξαν στις φωλιές τους
    Αισθανθήκαν το μεγάλο κακό, τις χιλιάδες ανάσες
    και μεμιάς των σοφών τα χαρτιά
    τα τυλίξανε πύρινες γλώσσες
    Αστραπές και βροντές χαρακώνουν στυγνά το κορμί σου
    Λυσσασμένα σκυλιά, να ξεσκίσουν ξανά
    θέλουν τώρα σαν σάρκα τη γη σου
    Αστραπές και βροντές χαρακώνουν στυγνά το κορμί σου
    Λυσσασμένα σκυλιά, να ξεσκίσουν ξανά
    θέλουν τώρα σαν σάρκα τη γη σου
    Πατρίδα μου αγαπημένη
    ποια κατάρα σε βαραίνει, πόση ερημιά
    Τα παιδιά σου διαλεγμένα
    σ’ ένα θάνατο ταγμένα μές στη μοναξιά
    Πατρίδα μου
    Που είστε παλικάρια
    Εκείνο το πρωί λες και δεν ήθελε η αυγή να φέρει
    για το χάραμα χρώματα
    Λες και δεν ήθελε ο ήλιος να προσφέρει
    να μη δούμε το αίμα στα σώματα
    Ουρλιαχτά που φωνάξαν αέρα
    θα θυμόμαστε εκείνη τη μέρα
    τη χαμένη πατρίδα
    Στης Ελλάδας τον κόρφο ως πότε
    θα φωλιάζουν ηγέτες προδότες
    Αστραπές και βροντές χαρακώνουν στυγνά το κορμί σου
    Λυσσασμένα σκυλιά, να ξεσκίσουν ξανά
    θέλουν τώρα σαν σάρκα τη γη σου
    Αχ, Ελλάδα λυπημένη, έρημη και δοξασμένη
    πόσο σ’ αγαπώ
    Οι ήρωες που μας ζητάνε
    να μη δώσουμε να φάνε
    κι άλλο μερτικό
    Πατρίδα μου
    Παλέψαμε, δώσαμε μάχες, τις κερδίσαμε
    Στης κορφής της γνώσης, ναι, σταθήκαμε
    Κι ήτανε τότε που πάνω μας πέσαν βάρβαροι
    κι όλοι οι μικροί, φτωχοί κι ανόητοι για να μας νιώσουν
    Μα γεννήσαμε το Γέρο του Μοριά και τον Καραϊσκάκη
    Ποιους αναστήσαμε ξανά, πού είστε παλικάρια
    Γιατί και πώς μπορείτε να είστε ξεχασμένοι
    Αυτό είναι το παράπονο, που οργή στα χείλη φέρνει
    Στης Ελλάδας τον κόρφο ως πότε
    θα φωλιάζουν ηγέτες προδότες…
    Πατρίδα μου πόσο σ’ αγαπώ
    ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
    ETHEROVAMON

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (31.12.09)

    Ολόκληρη η ζωή και το έργο μου μπορούν να ερμηνευτούν και να κατανοηθούν μόνο κάτω από το πρίσμα των τριών λέξεων που με γαλούχησαν: Ελλάδα, Πατρίδα, Ελευθερία.
    Τα δόγματα, οι δοξασίες και οι θεωρίες όπως ο Χριστιανισμός, η Ορθοδοξία, ο Κομμουνισμός και ο Διεθνισμός, που κατά διαστήματα επέλεξα, συνδέονται άμεσα με αυτά τα τρία ιδεώδη. Όπως η διδασκαλία της αγάπης που την θεωρώ συνεκτικό κρίκο μιας ιδανικής κοινωνίας, η Ορθοδοξία που συνδέεται με την διαφύλαξη της Ελληνικότητας και του Ελληνισμού, ο Κομμουνισμός ως το αποκορύφωμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, της παλλαϊκής ευθύνης και εξουσίας και της απόλυτης ελευθερίας (όραμα που έμεινε άπιαστο φυσικά, δεν εφαρμόστηκε πραγματικά ποτέ και πουθενά, ώστε να παραμένει ακόμα σήμερα μια ουτοπία) και τέλος ο Διεθνισμός που σφυρηλατήθηκε μέσα μας τον καιρό του αγώνα όλων των λαών κατά του φασισμού-ναζισμού για μια παγκόσμια κοινωνία χωρίς σύνορα και πολέμους.
    Ταυτόχρονα η αγωγή μου με οδήγησε στο να συνδέσω μ' αυτές τις τρεις έννοιες τον ελληνικό στρατό. Κι αυτό γιατί η πρώτη μεγάλη μυθολογία μέσα μου ήσαν οι Βαλκανικοί Πόλεμοι με πρωτοπόρο τον ελληνικό στρατό, στον οποίο κατατάχθηκε ως εθελοντής σε ηλικία μόλις 16 ετών ο πατέρας μου, Γεώργιος Θεοδωράκης, που τραυματίστηκε βαρειά στο Μπιζάνι, στην κρίσιμη εκείνη μάχη που άνοιξε τον δρόμο στην απελευθέρωση των Ιωαννίνων.
    Ήταν τότε που ενωμένοι οι Έλληνες από την κορυφή ως τη βάση δημιούργησαν την σημερινή Ελλάδα κι ακόμα πιο πολύ.
    Ανάμεσα σ' αυτό το «πιο πολύ» υπήρξε και το καλλίτερο τμήμα της, ο απαστράπτων ελληνισμός της Μικράς Ασίας. Όμως τότε ο διχασμός στην κορυφή οδήγησε τον ελληνικό στρατό σε τραγική και επαίσχυντη ήττα συμπαρασύροντας στον όλεθρο μαζί του αθώα θύματα, ολόκληρο τον ελληνικό πληθυσμό κι ανάμεσά τους την οικογένεια της μητέρας μου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μεγαλώσω βιώνοντας σχεδόν ταυτόχρονα τον θρίαμβο και την καταστροφή. Επομένως ήταν φυσικό να σημαδευτώ μέσα μου για πάντα με το δίδαγμα ότι η Εθνική μας Ενότητα αποτελεί το Α και το Ω, εάν θέλουμε να προχωρήσουμε και να ακτινοβολήσουμε ως Έθνος και ως Λαός. Διαφορετικά θα υποχρεωθούμε να ζούμε καταδικασμένοι στον ρόλο του ουραγού, του εξαρτημένου και παρακμιακού.
    ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";