Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Οι μετανάστες θα ψηφίζουν για τους Έλληνες

Tου Κώστα Μαργαρίτη
Δημοσιογράφου

Ξεκίνησε η νέα χρονιά -2010- με αρκετά εσωτερικά προβλήματα, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνει αδύναμη να τα αντιμετωπίσει. Το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την ιθαγένεια και τη δυνατότητα ψήφου στους μετανάστες, δεν είναι κάτι απλό και επιπόλαιο. Τα προβλήματα ένταξης είναι συγκεκριμένα. Έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό, την ταυτότητα, τις αρχές και την ιστορία της χώρας μας. Όσοι μετανάστες αρνούνται να δεχτούν αυτές τις αρχές και... να προσαρμοστούν στα δεδομένα της πατρίδας μας, όχι μόνο δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου, αλλά δεν έχουν θέση ούτε στην Ελλάδα μας.

Είμαι εκφραστής και υπέρμαχος της πολυπολιτισμικότητας. Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που η φιλοσοφία του είναι καθαρά ψηφοθηρική, καταργείται κάθε έννοια προστασίας του κράτους μας. Ενσωμάτωση στην ελληνική κοινωνία θα πρέπει να σημαίνει και αποδοχή του δικού μας πολιτισμού. Οι Έλληνες είναι λαός, δεν είναι πληθυσμός. Η Ελλάδα είναι μια ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία, που θέλουμε να δίνει τη δυνατότητα έκφρασης σ' όλους τους πολίτες, αλλά δε θα επιτρέψουμε να γίνει ''ξέφραγο αμπέλι''. Στην Ελλάδα της Ευρώπης, που κυριαρχούν η σύνθεση, η συνεννόηση και η συνεργασία, τα νομοσχέδια που αφορούν στη φυσιογνωμία μας θα πρέπει να είναι σοβαρά και υπεύθυνα.

Οι Έλληνες πολίτες ας κληθούν να αποφασίσουν και η κυβέρνηση ας ακολουθήσει τη λαϊκή κυριαρχία. Ας μη λησμονούμε οτι έχουμε δημοκρατία και δεν μας έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα της γνώμης... Τέρμα στις μεθοδεύσεις και στους αιφνιδιασμούς. Προτεραιότητά μας να φτιάξουμε το ελληνικό κράτος και κατόπιν να ανοίξουμε τις πόρτες για να αποφασίζουν οι μετανάστες για τις τύχες μας. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες!

http://taxalia.blogspot.com/2010/01/blog-post_1428.html#ixzz0cOhQieLI

1 σχόλιο:

  1. Στην πρωινή εκπομπή του ANTENA, ο κ. Βούγιας εδήλωσε, ότι “οι Έλληνες έχουν να κερδίσουν από τον πολιτισμό των Αφρικανών και Ασιατών, αφού το όραμα του είναι να διανέμουν όλοι μαζί, Έλληνες και αλλοεθνείς, στις ίδιες γειτονιές και τα οποία προβλήματα υπάρχουν σήμερα, θα ξεπεραστούν στο μέλλον».
    Σε παρατήρηση δημοσιογράφου, ότι είναι ξένο με τα ήθη και έθιμα των Ελλήνων να βλέπουν τους Πακιστανούς να χτυπούν την πλάτη τους με μαχαίρια, απήντησε ότι «είναι θέμα χρόνου να συνηθίσουμε τα ήθη και έθιμα τους, την μουσική τους και τις μυρωδιές τους». Επίσης δήλωσε ότι «είναι απαράδεχτο να ζητάει η πλειοψηφία δημοψήφισμα για τα δίκαια δικαιώματα της μειοψηφίας». Τέλος είπε ότι η μετανάστευση Σομαλών μουσουλμάνων Ισλαμιστών στην Ελλάδα είναι θετική και δεν ενοχλεί, επειδή η Ελλάς δεν έχει κοινά σύνορα με την Σομαλία. Έτσι σε περίπτωση πολέμου με γειτονική χώρα δεν θα την υποστηρίξουν!!!

    Σε παρατήρηση καταστηματαρχών για την εγκληματικότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά , λίγο πολύ τους είπε "δεν πειράζει, θα συνηθίσετε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";