Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Όλοι στο οpengov.gr ΕΠΩΝΥΜΑ και ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ (Γενικές οδηγίες για το σχολιασμό)

(Προς Μέγαρο Μαξίμου: Εδώ και μερικές ημέρες έχει δημιουργηθεί άτυπα η Κίνηση Πολιτών εναντίον της μεταβολής του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας (ΚΕΚ). Είμαστε εμείς, οι ΠΟΛΙΤΕΣ αυτής της χώρας, οι ΕΝΤΟΛΟΔΟΤΕΣ σας, το ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΡΕΥΜΑ της ελληνικής κοινωνίας και εσείς δεν είστε τίποτα άλλο παρά οι ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.)

Όλοι πάμε στο opengov.gr σχολιάζουμε με σοβαρότητα άρθρο προς άρθρο, απαντούμε σε όσους έχουν αντίθετη άποψη, και ζητάμε για ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό ζήτημα να εγκρίνουν την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης οι πολίτες με δημοψήφισμα.

Τα σχόλια πρέπει να:
  • επισημαίνουν ατέλειες του νομοθετήματος
  • καταγράφουν παραθυράκια που θα οδηγήσουν στην πολιτογράφηση ατόμων που δεν το αξίζουν
  • αντιπροτείνουν εναλλακτικές διατάξεις πολιτογράφησης κατά την κρίση του καθενός. Οι δικές μου έχουν καταγραφεί εδώ.
  • υποσημειώνουν τη δημογραφική πραγματικότητα του μεγέθους και σύνθεσης του μεταναστευτικού πληθυσμού, της αυξημένης γεννητικότητάς του, και της δυνατότητας περαιτέρω αύξησής του μέσω οικογενειακής επανένωσης των νέων Ελλήνων πολιτών ή της εισαγωγής πολλαπλάσιου αριθμού ξένων για τέλεση γάμων.
  • αντικρούουν σημείο προς σημείο τα αντεπιχειρήματα των υποστηρικτών του νομοσχεδίου, ειδικά όσον αφορά τους Έλληνες μετανάστες που κατά κανόνα πήγαν στις χώρες υποδοχής τους νόμιμα.
  • εκτιμούν τις συνέπειες του νομοθετήματος για την μετατροπή της Ελλάδας σε πολυπολιτισμική χώρα, την ανατροπή της εκλογικής ισορροπίας.
  • δείχνουν με παραδείγματα πως μπορεί να δημιουργηθούν λόμπυ μεταναστών που θα επηρεάζουν την πολιτική ζωή και τις σχέσεις της Ελλάδας με άλλες χώρες με βάση το μειονοτικό τους συμφέρον.
  • κάνουν παραλληλισμούς και με άλλες χώρες όπου ισχύει το δίκαιο του εδάφους (ΗΠΑ) ή με χώρες (όπως η Ελβετία) όπου ισχύουν ακόμα αυστηρότερες διατάξεις από τις Ελληνικές.
  • επισημαίνουν πως χώρες που δίνουν την ιθαγένεια πολύ ευκολότερα από την Ελλάδα δεν κατόρθωσαν να εντάξουν τους μετανάστες χωρίς προβλήματα όπως οι ταραχές στο Παρίσι ή οι βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο.
  • ζητούν σε κάθε περίπτωση είτε ευρεία διακομματική συναίνεση σε οποιοδήποτε τροποποίηση του υφιστάμενου πλαισίου είτε (ακόμα καλύτερα) δημοψήφισμα για την έγκρισή του, με ελάχιστο επιπλέον κόστος, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Ο καθένας πρέπει να συμβάλει με τις γνώσεις που έχει και το χρόνο του. Ένα απλό αίτημα για την αναγκαιότητα δημοψηφίσματος μπορεί να είναι το ίδιο χρήσιμο όσο ένα πιο μακροσκελές τεχνικό σχόλιο.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Ή ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ, ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

(ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.)

8 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι το σλόγκαν "ΘΕΛΩ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ" είναι πολύ αόριστο. Νομίζω ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, ο αγώνας δίνεται για να μην περάσει το ν/σ για την ιθαγένεια και το εκλογικό δικαίωμα. Ζητούμε δημοψήφισμα γι αυτό το ν/σ, ή κάνω λάθος; Η λέξη "ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ" περιλαμβάνει πολλά (π.χ. υποδοχή μεταναστών, παραμονή στην χώρα, απέλαση κ.λπ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελένη, όντως ακούγεται αόριστο, επί της ουσίας στρεφόμαστε κατά του συγκεκριμένου ν/σ για την αλλαγή του ΚΕΚ και υπέρ της διαμόρφωσης ρεαλιστικής μεταναστευτικής πολιτικής.
    Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουμε άποψη για ευρύτερα ζητήματα που σχετίζονται με τη παρουσία των μεταναστών στη χώρα μας (εργασιακά, ζητηματα ασφαλειας, κοινωνικής ένταξης κλπ κλπ), προτεραιότητα όμως τη παρούσα στιγμή έχει η απόσυρση του συγκεκριμένου ν/σ.
    Είμαστε όλοι απλοί Έλληνες πολίτες (bloggers!) και ενεργήσαμε αυθόρμητα, δεν έχουμε τη πολυτέλεια να καταφύγουμε σε ...επικοινωνιολόγους ούτε θέλουμε να χειραγωγήσουμε κανένα, απλά ζητούμε το αυτονόητο για κάθε σύγχρονη δημοκρατία, ένα δημοψήφισμα για ενα ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας. Απλά και κατανοητά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελένη γενικά το νομοσχέδιο και οι προτεινόμενες διατάξεις του εγείρουν περισσότερα προβλήματα παρά λύνουν. Είναι ένα νομοσχέδιο που έχει σαν αντικειμενικό στόχο να δώσει αίμα στις διαρροές ψηφοφόρων (αποχή, μεταφερόμενοι) του ΠΑΣΟΚ από την δεξαμενή των μεταναστών ψηφοφόρων.

    Άρθρο 5

    στ. να αποδεικνύει την ένταξή του στην ελληνική κοινωνία καθώς και τη δυνατότητά του να συμμετάσχει ενεργά και ουσιαστικά στην πολιτική ζωή της χώρας, σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές οι οποίες την διέπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας πέταξαν εμάς έξω το 1996 με τον Ααρόν Αβούρ αρχηγό.Μετάλλαξαν το κόμμα σε ένα νεοταξίτικο αλλητήριο συνοθύλευμα και κατέλκεψαν την χώρα.
    Εάν τώρα τους πείς εγώ ήμουν Προεδρικός του πατριωτικού Πασοκ σου λένε..αα καλά στο Καρατζαφέρη να πάτε όλοι.

    Και να τώρα που θέλουνε να καλύψουνε το πιό υγιές κομμάτι του Πασοκ που διώξανε με μετανάστες
    "πατριώτες".
    Μπράβο να τους στρατολογήσετε άλλα τα δικαιώματα του γηγενούς πληθυσμού
    δεν μπορείτε να στραπατσάρετε

    etherovamon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εαν αρνηθουν το δημοψηφισμα μετα απο το μαζεμα των υπογραφων ενα μας μενει να κανουνε να παραδωσουμε
    τις φορολογικες μα ς δειλοσεις λευκες χωρις κωδικους χωρις τιποτα
    για να καταλαβουν ποιος τους πληρωνει.
    και σε ποιον πρεπει να λογοδοτουν.
    Κωστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.
    Ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΧΑΥΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΜΑΣ ΜΕΝΟΥΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΟΡΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΑ, ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ , ΛΟΓΙΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.
    Η ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΣΕ ΩΡΕΣ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aposyrete to nomosxedio,giati i orgi mas exei fthasei kokkino

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";