Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Απαράδεκτη δήλωση του ΥΠΕΞ για την απαράδεκτη ανακοίνωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ

http://ellinikiafipnisis.blogspot.gr/2012/11/blog-post_1492.html
  • Για το υπουργείο Εξωτερικών η ρατσιστική βία που ασκείται κατά των Ελλήνων από τους λαθρομετανάστες δεν υπάρχει. 
  • Υπάρχουν μόνο "μεμονωμένα περιστατικά ρατσιστικής βίας" από Έλληνες κατά αλλοδαπών.



Με μια τέτοια απαράδεκτη ανακοίνωση απάντησε στην απαράδεκτη ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ με την οποία καλούνται οι έγχρωμοι πολίτες των ΗΠΑ να μην επισκέπτονται την Ελλάδα για να μην πέφτουν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων!
Η ανακοίνωση του κ.Δελαβέκουρα έχει ως εξής: «Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μια χώρα ασφαλής ένα κράτος δικαίου, στο οποίο κάθε πολίτης ή επισκέπτης απολαμβάνει της προστασίας του νόμου. Τα μεμονωμένα περιστατικά ρατσιστικής επίθεσης που έχουν σημειωθεί είναι ξένα προς τους Έλληνες, προς τον πολιτισμό μας και τη μακραίωνη παράδοση της ελληνικής φιλοξενίας. Η Πολιτεία και συγκεκριμένα το Υπουργείο  Προστασίας του Πολίτη, ακολουθεί  πολιτική μηδενικής ανοχής σε αυτά τα φαινόμενα και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και καταστολή τέτοιων συμπεριφορών, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα»  κ. .
Δεν ανέφερε ούτε λέξη για τις συνεχείς εγκληματικές επιθέσεις λαθρομεταναστών σε Έλληνες που έχουν οδηγήσει σε πάνω από 35 δολοφονίες Ελλήνων...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";