Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παραιτήσου ΤΩΡΑ!

Εκφράζω την οδύνη και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συγγενείς και τους φίλους του τραγικού θύματος, του άτυχου 50χρονου Γιώργου Βασιλάκη, υπασπιστή του αποτυχημένου υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. Μακάρι να μπορούσα να προσφέρω κάτι περισσότερο στους πονεμένους... Εύχομαι ν' αντλήσουν από μέσα τους τη δύναμη που χρειάζεται για να σταθούν όρθιοι και ν' αντιμετωπίσουν την αναπάντεχη συμφορά που τους βρήκε με κουράγιο και στωικότητα.

Οργίζομαι, όμως, που αντί να υποβάλει αμέσως την παραίτησή του, ζητώντας έμπρακτα συγνώμη από την οικογένεια του δολοφονηθέντος συνεργάτη του, ο ανεκδιήγητος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατ' επίφαση υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ, έκανε πάλι τη συνηθισμένη δήλωση-κασέτα, ότι θ' αγωνιστεί για να είναι ασφαλείς οι γειτονιές! Αυτό κι αν είναι ανέκδοτο!

Πάντως μου κάνει εντύπωση το πώς οι τρομοκράτες φρόντισαν ώστε να μην κάνουν τον κ. Χρυσοχοΐδη "μάρτυρα της Δημοκρατίας" και ήρωα. Ή μήπως ο υπουργός στάθηκε απλά τυχερός; Γνώριζε άραγε ο δολοφόνος-αποστολέας ότι ο Υπουργός δεν ανοίγει ποτέ ο ίδιος την αλληλογραφία και τα δέματα που του στέλνουν, και επομένως κάποιος άλλος θα ήταν το θύμα; Κύριος οίδε...



Θαρσείτε παίδες Ελλήνων και μεταναστών! Ο Χρυσοχοΐδης υπόσχεται να μας "προστατέψει"! Όπως άραγε "προστάτεψε" και τα τρία θύματα της MARFIN στις 5 Μαΐου, ή όπως "προστάτεψε" και τον άτυχο συνεργάτη του χθες; Τέτοια "προστασία" δεν τη θέλουμε!!! Να μας λείπει! Κάποιος Ιάπωνας πολιτικός στη θέση του θα έκανε χαρακίρι αντί για υποκριτικές δηλώσεις κενές περιεχομένου. Όμως οι Έλληνες πολιτικοί δεν είχαν ποτέ φιλότιμο. Κι ας μας λένε ότι η λέξη 'φιλότιμο' δεν υπάρχει σε καμία άλλη γλώσσα.

Δείτε κι ένα παλιότερο video που ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ, μετά τις επιθέσεις κουκουλοφόρων στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής (27-10-2010), δήλωνε και πάλι ότι η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται. Βρε τον αμετανόητο!



Πάντως, εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ο χρόνος που οι τρομοκράτες επιλέγουν για να δολοφονήσουν αθώα θύματα. Στην περίπτωση της Marfin ήταν παραμονή της ψήφισης του διαβόητου "μνημονίου" εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας για τα επόμενα 50 χρόνια. Τούτη τη φορά ήταν παραμονή της ψήφισης του (αντι)ασφαλιστικού νόμου. Είναι κάτι "συμπτώσεις" που σκανδαλίζουν ακόμα και άγιο...

Δείτε τώρα και τις σπαραξικάρδιες (διάβαζε 'υποκριτικές') δηλώσεις της καλοβολεμένης και πάντα στο απυρόβλητο πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της υπό ξένη κατοχή χώρας μας:

Κάρολος Παπούλιας: «Με αισθήματα οργής και βαθιάς οδύνης θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους οικείους του Γιώργου Βασιλάκη. Η ελληνική πολιτεία θα είναι δίπλα τους. Είμαι βέβαιος ότι η δολοφονία αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη. Για να δικαιωθεί ο νεκρός και η δημοκρατία μας.»

Γ. Παπανδρέου: «Σε μια περίοδο που η χώρα και ο λαός μας δίνουν μια καθημερινή μάχη για την έξοδο από την κρίση, άνανδροι δολοφόνοι θέλουν να πλήξουν την ομαλότητα και τη δημοκρατία μας, την Ελληνική κοινωνία, τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και τις θυσίες που σήμερα κάνουν για να ορθοποδήσει ο τόπος. Όσοι επενδύουν στην ανομία και τη βία θα λάβουν την απάντησή τους όχι μόνο από την πολιτεία, αλλά από την κοινωνία μας στο σύνολό της
Ο σκοπός των τρομοκρατών δεν θα επιτευχθεί. Η κυβέρνηση, η κοινωνία, οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται»


Σωκράτης Ξυνίδης (γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ): «Η αποψινή τρομοκρατική, δολοφονική επίθεση δεν είχε στόχο μόνο τον υπουργό και τους συνεργάτες του. Οι δολοφόνοι είχαν στόχο αθώες ανθρώπινες ζωές για να προκαλέσουν πανικό, να τρομοκρατήσουν την κοινωνία και να πλήξουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Η βόμβα των τρομοκρατών στόχο είχε το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα».

Για ποια "δημοκρατία" μας μιλάνε οι αληθινοί τρομοκράτες; Από πού πέρασε η δημοκρατία και δεν την πήραμε χαμπάρι; Για πιο δημοκρατικό πολίτευμα μας μιλάτε, ρε προδότες, όταν άλλοι νομοθετούν χωρίς εμάς για μας, και μάλιστα για τα επόμενα 50 χρόνια;

Ας θυμηθούμε τώρα και τα τραγικά γεγονότα της 5ης Μαΐου 2010, όπου 3 εργαζόμενοι κάηκαν ζωντανοί.



Να και η δήλωση που είχε κάνει τότε ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης:

«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία. Δυνάμεις που αρέσκονται στην τυφλή βία, δυνάμεις με ξεκάθαρα αντιδημοκρατική και αντικοινωνική στόχευση και συμπεριφορά, εκμεταλλεύθηκαν την ειρηνική διαδήλωση των εργαζομένων και με βόμβες μολότοφ προκάλεσαν το θάνατο τριών συμπολιτών μας και έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή άλλων. Επιχείρησαν επίσης να εισβάλουν στη Βουλή.

Εκφράζω την οδύνη μου για τον άδικο χαμό των συνανθρώπων μας και απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους τους. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι αυτοί που δολοφονήσαν τους τρεις εργαζόμενους συνανθρώπους μας θα συλληφθούν.(...)»

Τι έγινε κυρ-Μιχάλη μου; Τους συνέλαβες τους δολοφόνους; Ή μήπως τους ξέχασες; Πού βρίσκονται οι "έρευνες";

http://seferou.blogspot.com/2010/06/blog-post_25.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";