Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Αγ. Νικόλαος Αττικής: Κράτος εναντίον Ελλήνων κατοίκων!

Χθες βράδυ, οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου Αττικής, έδωσαν μια γερή απάντηση στην χούντα του Χρυσοχοΐδη. Μόνοι τους εναντίον τεσσάρων διμοιριών των ΜΑΤ, που τους είχαν αποκλεισμένους επί μισή ώρα στην λεωφόρο Ιωνίας, απέδειξαν με την στάση τους και με το φρόνημά τους ότι ο Έλληνας δεν σκύβει το κεφάλι.

Η οργή και η απόγνωση των κατοίκων οφείλεται στο ότι επί μήνες κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, σε μία έκταση πολλών οικοδομικών τετραγώνων, γίνεται κανονικό παράνομο παζάρι, με πλήρη κατάληψη του οδοστρώματος από –κυριολεκτικά- εκατοντάδες λαθρομετανάστες (κυρίως αφρικανικής και ασιατικής προέλευσης) και διακοπή της κυκλοφορίας στην λεωφόρο Ιωνίας και στους πέριξ δρόμους μέχρι και τον σταθμό του ΗΣΑΠ Αγ. Νικολάου. Παρά τις συνεχείς καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους επί πολλές ώρες κάθε εβδομάδα, τόσο η αστυνομία όσο και ο δήμος αδιαφορούν προκλητικά.

Την περασμένη Παρασκευή έγινε η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων και δέχθηκαν επίθεση από άνδρες της δημοτικής αστυνομίας, καθώς και απειλές για μηνύσεις(!!!) για διασάλευση της …δημοσίας τάξεως από αξιωματικό της αστυνομίας, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους. Επίσης, λαθρομετανάστες της περιοχής απείλησαν με επίδειξη μαχαιριών τους Έλληνες κατοίκους, παρουσία αστυνομικών της δύναμης Δέλτα, οι οποίοι απέφυγαν να επέμβουν.

Χθες, παρ’ όλες τις απειλές και τους εκφοβισμούς τόσο από τους παράνομους ξένους, όσο και από τις δυνάμεις …προστασίας του πολίτη, οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν ξανά διεκδικώντας το δικαίωμα να ζουν με ασφάλεια στην ίδια τους τη γειτονιά....

περισσότερα εδώ (και βίντεο απο τις χθεσινές αντιδράσεις των κατοίκων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";