Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Η Ελβετία οπλίζεται στο πλαίσιο προετοιμασίας για την ευρωπαϊκή κατάρρευση




Ο ελβετικός στρατός ετοιμάζει σχέδια έκτακτης ανάγκης για βίαιες ταραχές σε ολόκληρη την Ευρώπη...!


Ένα έθνος γνωστό κυρίως για τις τράπεζες του, τα ρολόγια και τις σοκολάτες φοβάται ότι μπορεί να αντιμετωπίσει μια μαζική εισροή Ευρωπαίων προσφύγων στο εγγύς μέλλον.

Ένα από τα πλουσιότερα έθνη του κόσμου εξέφρασε ανοιχτά τις ανησυχίες του σχετικά με την πιθανή έκβαση της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης της Ευρώπης, και διεξάγει επί του παρόντος στρατιωτικές ασκήσεις για την πιθανότητα ταραχών κατά μήκος των συνόρων της.

Τον Σεπτέμβριο, οι ελβετικές στρατιωτικές ασκήσεις που διεξήχθησαν είχαν το όνομα «Stabilo Due» με σενάρια που αφορούν βίαιη αστάθεια σε ολόκληρη την ΕΕ .
Η Ελβετία έχει διατηρήσει μια ομολογουμένως ουδέτερη στάση για δεκαετίες, και αρνήθηκε να ενταχθεί στην ευρωζώνη, όταν της δόθηκε η ευκαιρία.

Ο μεγαλύτερος φόβος της Βέρνης είναι η πιθανή αποδιοργάνωση των στρατών γειτονικών εθνών, που θα οδηγήσει σε γενική αστάθεια. Η κρίση στην ευρωζώνη και τα αυστηρά μέτρα λιτότητας στην ΕΕ υποχρεώνουν τα κράτη-μέλη να μειώσουν σημαντικά τους στρατιωτικούς τους προϋπολογισμούς. Αν η διαμαρτυρία συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη , η αστυνομία και οι ένοπλες δυνάμεις μπορεί να βρεθούν ανέτοιμες να διαχειριστούν την αναταραχή.

" Δεν θα αποκλείσω ότι θα χρειαστούμε το στρατό κατά τα επόμενα χρόνια, "
Δήλωσε ο Ελβετός υπουργός Άμυνας Ueli Maurer την περασμένη Κυριακή.

Το ελβετικό υπουργείο Άμυνας πιέζει για τον εκσυγχρονισμό του στρατού της χώρας παρά την πολιτική της αντιπολίτευσης. Με  στρατιωτικό προϋπολογισμό δισεκατομμυρίων Franc και ένα στρατό που απαρτίζεται από περίπου 200.000 στρατιώτες, η χώρα σχεδιάζει επίσης να αγοράσει νέα μαχητικά αεροσκάφη «Gripen της Saab».

"Ο υπουργός Μάουρερ, συνοδευόμενος από ψιθύρους από την ηγεσία των ενστόλων στην Ελβετία, προσπαθεί να αυξήσει την επαγρύπνηση για το ενδεχόμενο η μαζική δημοσιονομική-πολιτική κρίση της Ευρώπης θα μπορούσε να πάρει πολύ δυσάρεστη τροπή," John R. Schindler, ένας καθηγητής υποθέσεων εθνικής ασφάλειας στην Αμερικανική Ναυτική Σχολή Πολέμου έγραψε σε ένα άρθρο για την ιστοσελίδα της Επιτροπής ΧΧ.

Ο Αρχηγός των Ελβετικών Ενόπλων Δυνάμεων, Αντιστράτηγος André Blattmann, αποκάλυψε επίσης τα σχέδια για την ανάπτυξη επιπλέον τεσσάρων ταγμάτων της στρατιωτικής αστυνομίας (1.600 στρατιώτες) για την προστασία στρατηγικών σημείων σε όλη τη χώρα. Ο Αντιστράτηγος αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο το Δεκέμβριο.

Ο καθηγητής Schindler προβλέπει ότι, «αν ο επόμενος ήταν οι μουσουλμάνοι, όχι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, τα πράγματα θα μπορούσαν να πάρουν αφάνταστα άσχημο χαρακτήρα πολύ γρήγορα", το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει εκτεταμένες μουσουλμανικές εξεγέρσεις στην Ευρώπη.

Η Ελβετία, ωστόσο, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πολυπολιτισμικές πολιτικές και σκέφτεται τώρα κοινά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το 2009, η Ελβετία αποφάσισε με ένα εθνικό δημοψήφισμα  την απαγόρευση της κατασκευής μιναρέδων των ισλαμιστών.
Και ενώ η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει αναγκάσει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες να μειώσουν τις στρατιωτικές δαπάνες, η Ελβετία έχει διατηρήσει σε σχετικά σταθερά επίπεδα τις αμυντικές δαπάνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";