Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, καλεί τους μουσουλμάνους σε διαμαρτυρίες έξω από αμερικανικές πρεσβείες


Ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, ηγέτης της Αλ Κάιντα, δήλωσε ότι η αμερικανική ταινία που θεωρήθηκε προσβλητική για τον προφήτη Μωάμεθ δείχνει ότι η Ουάσινγκτον διεξάγει μια «σιωνιστική σταυροφορία» κατά των μουσουλμάνων και έκανε έκκληση για περισσότερες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από αμερικανικές πρεσβείες.


Όπως και σε άλλα μηνύματά του που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τους βραχίονες της οργάνωσης στην Υεμένη και τη Βόρεια Αφρική, ο Αλ Ζαουάχρι εξήρε την επίθεση του περασμένου μήνα στην Βεγγάζη από την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις διπλωμάτες, αλλά δεν ανέλαβε την ευθύνη.

Στο μήνυμά του, το οποίο ανέβηκε την Παρασκευή σε ισλαμιστικές ιστοσελίδες, καλεί τους «ελεύθερους και διακεκριμένους οπαδούς του Ισλάμ» που επιτέθηκαν διαμαρτυρήθηκαν έξω από αμερικανικές πρεσβείες να «συνεχίσουν την διαμαρτυρία τους κατά της αμερικανικής σιωνιστικής επιθετικής σταυροφορίας εις βάρος του Ισλάμ και των μουσουλμάνων».

Το ηχογραφημένο μήνυμα δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Mujahedin al-Ansar, η οποία μεταδίδει μηνύματα ηγετών της οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";