Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Η λαθρομετανάστευση, Big Business...


Μία μπίζνα με εμπλεκόμενους , πολιτικούς, γιατρούς, φορτηγατζήδες, δικηγόρους, αστυνομικούς, δικαστικούς, ταξιτζήδες, ψαράδες, χωρικούς, συνδικαλιστές, μη κυβερνητικές οργανώσεις, δημοσιογράφους, εργοστασιάρχες, διερμηνείς κ.λ.π.
Ένας ταλαίπωρος άνθρωπος για να περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα για ένα καλύτερο αύριο, πρέπει να πληρώσει περίπου 7.000 ευρώ (μόνο για το εισιτήριο του) στο κύκλωμα όλων αυτών των παρατρεχάμενων που...
βρήκαν μετά τα πακέτα Ντελόρ ( Δεν μας δίνουν άλλα πλέον) άλλο τρόπο πλουτισμού !!! Η μπίζνα αυτή έχει τεράστιο κέρδος για τους εμπλεκομένους αλλά και παράπλευρες απώλειες !!! Οι παράπλευρες απώλειες μπορούν να εντοπιστούν σε δύο πλευρές .

Οι επιβάτες αυτής της διαδρομής (αλλοδαποί) , οι οποίοι πληρώνουν πολλά χρήματα για το ταξίδι αυτό, ακόμα και με την ζωή τους κάποιες φορές!!! Το κόστος αυτό, το καταβάλουν οι άνθρωποι αυτοί, για ένα καλύτερο αύριο . ΟΧΙ για να στοιβαχτούν σε ένα υπόγειο δίχως εργασία και εισόδημα, εξαρτώμενοι για όλη τους την ζωή από τους κυρίους πολιτικάντηδες ή των κυρίων των μη κυβερνητικών οργανώσεων . Εργαλείο πάντα σε ετοιμότητα για να εκτελέσουν τα σχέδια τους ( εργαλείο εκτελεστικό και αναλώσιμο. Οι βόμβες σκοτώνουν από κοντά…) . Οι άνθρωποί αυτοί δεν πλήρωσαν για να αποτελέσουν κομματική βάση, κομμάτων εξουσίας ( στην δεκαετία του 80 ήταν οι αγρότες και οι δημόσιοι υπάλληλοι, σήμερα μετά από τις περικοπές της κοινοτικής βοήθειας, αποτελούν οι μετανάστες ). Οι άνθρωποι αυτοί δεν πλήρωσαν, για να εργαστούν στην Ελλάδα ( τους είχαν υποσχεθεί πέρασμα στην πολιτισμένη Ευρώπη) ρίχνοντας ακόμα περισσότερο τα ημερομίσθια στην αγορά εργασίας, για να κερδίσουν οι εργοστασιάρχες της βιομηχανικής ζώνης της Βοιωτίας αλλά και οι τσιφλικάδες των επαρχιών !!! Οι άνθρωποί αυτοί δεν πληρώνουν τα χρήματα αυτά για να εξαρτώνται από τις γνωματεύσεις γιατρών με το αζημίωτο φυσικά. Οι άνθρωποί αυτοί δεν πληρώνουν για να αναγκάζονται να χρηματίζουν δικηγόρους για να αποκτήσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά παραμονής. Οι άνθρωποι αυτοί δεν πληρώνουν τόσα χρήματα για να εξαθλιωθούν και να φιγουράρουν στα δελτία ειδήσεων και των εκπομπών μεγάλων τηλεαστέρων της Ελληνικής τηλεόρασης – ανεβάζοντας την ακροαματικότητα τους.

Την άλλη παράπλευρη απώλεια να την αναζητήσετε στους ντόπιους ιθαγενείς ( τους Έλληνες) πουν δεν εμπλέκονται με αυτό το κύκλωμα, δεν έχουν εργοστάσια, δεν έχουν τσιφλίκια, δεν έχουν κόμματα οι γονείς τους κ.λ.π. Αναπολώ τα παιδικά μου χρόνια ( όχι πολλά χρόνια πίσω, 20 χρόνια μόνο) που δεν ήταν πλούσια αλλά είχαμε τα κλειδιά μας πάντα στην εξώπορτα του σπιτιού μας γιατί βαριόμασταν να τα ψάχνουμε για να μπούμε στο σπίτι μας . Αναπολώ τα χρόνια εκείνα που τα καλοκαίρια κοιμόμασταν στην βεράντα του σπιτιού μου, με την αδερφή μου και μετρούσαμε τα αστέρια . Αναπολώ τα χρόνια εκείνα που με τα ποδήλατα φτάναμε πολύ μακριά από το σπίτι μας… Με μόνη ανησυχία να γυρίσουμε νωρίς για να διαβάσουμε… Αναπολώ τα χρόνια που στα δελτία ειδήσεων οι ανθρωποκτονίες ήταν κάτι εξωπραγματικό και σπάνιο ( Θυμάμαι την υπόθεση Δουρή ή του Σεχίδη, σήμερα δεν προλαβαίνω να ακούω για ανθρωποκτονίες και βιασμούς, καθημερινά. Θυμάμαι την «Αυτιά» , τον κακοποιό που έβαζε το αυτί του στην πόρτα για να βεβαιωθεί ότι λείπουν οι ένοικοι για να μπει μέσα… σήμερα είσαι τυχερός αν δεν είσαι μέσα) .

Βαρέθηκα να ακούω και να διαβάζω εύσπλαχνους πολίτες να ανησυχούν αν είμαστε χώρα ρατσιστών ή να προσπαθούν να μου προσάπτουν κατηγορίες, για το αν ο παππούς μου ήταν μετανάστης και έκανε ( δεν έκανε) τα ίδια με τους λαθρομετανάστες του σήμερα , στην λογική ότι οι αμαρτίες των παππούδων, πρέπει να έχει επίπτωση και στα εγγόνια ( κάτι μου θυμίζει αυτό από χούντα – αριστερός ο παππούς – στην εξορία ο εγγονός… ή οποία σημειωτέον δεν έχει χρώμα… )

Βαρέθηκα να ακούω εκθέσεις ιδεών (από ανέργους , εισοδηματίες, παιδιά της άρχουσας τάξης κλπ) και για την ταμπακέρα ούτε λόγος!!! Όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι λαοί είναι βαθύτατα προβληματισμένοι με το φαινόμενο αυτό και απαίτησαν και το πέτυχαν από τα Κράτη τους, το ταξίδι των λαθρομεταναστών να σταματάει στην Πάτρα!!!

Στην δική μου συνείδηση, είναι ξεκάθαρό πλέον όταν ακούω τέτοια ρητορική τότε δύο πράγματα συμβαίνουν :

α. Τα γράφουν εμπλεκόμενοι με την λοβιτούρα της παραοικονομίας που προκύπτει από την λαθρομετανάστευση ( είναι πολλά τα λεφτά Άρη – πορνεία – τζόγος – ψήφοι – διαβατήρια – πλασματικά ένσημα – πλασματικές ασθένειες - μεταφορά – παραοικονομία – εμπόριο όπλων κλπ !!!) .

β. Τα γράφουν άνθρωποι που με τον μανδύα της ευσπλαχνίας, νομίζουν ότι είναι οι μοναδικοί άγιοι, πράοι, καλοσυνάτοι, άγγελοι, πολιτισμένοι κλπ του πλανήτη ενώ οι λαοί τις Ευρώπης που έχουν δώσει «στοπ» στο φαινόμενο αυτό (στην Πάτρα) είναι ρατσιστές με τους εδώ εγκάθετους τους (ρατσιστές Έλληνες)…

Αυτό είναι ρατσισμός !!! ( η έννοια δεν αναφέρεται μόνο στην φυλετική υπεροχή που νομίζουν ότι κάποιοι έχουν σε σχέση με την άλλη φυλή , αλλά και στην υπεροχή (μονοπώλιο) που νομίζουν κάποιοι άλλοι ότι έχουν λόγο της ιδεολογίας τους π.χ. της καλοσύνης του προοδευτισμού…

Εσύ είσαι ο καλός ενώ εγώ που τολμώ να προβληματίζομαι, είμαι ο κακός της υπόθεσης – όπως και οι υπόλοιποι λαοί τις Ευρώπης . Χωρίς να μου απαντάς με επιχειρήματα αλλά με στερεοτυπικές φράσεις που σε βολεύουν !!!)

Αλλά, ιδεολόγοι «εύσπλαχνοι» σας είδαμε!!! Με την δολοφονία του παιδιού από το Αφγανιστάν, που έψαχνε για να φάει από τα σκουπίδια σας… Πόσο πολύ βγήκατε στο δρόμο να διαδηλώσετε κατά της βίας ( όπως στην υπόθεση του Αλέξη) !!! ΜΟΝΟ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΦΩΝΑΖΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… Ένταξη οι ρατσιστές Έλληνες και οι υπόλοιποι που προβληματίζονται με το φαινόμενο αυτό (και δεν αγαπούν τη χρήση βίας) Εσείς ; Που με το παραμικρό τα καίτε, που ήσασταν ;

Μάλλον η ευσπλαχνία σας, τελειώνει έως τους συμμαθητές σας, που πηγαίνετε στο ιδιωτικό σχολείο, με τα λεφτά του μπαμπάκα σας, που τα «κονομάει» από την μπίζνα της λαθρομετανάστευσης…

Η Ελλάδα είναι πέρασμα για την Ευρώπη. Υπάρχουν πολλά εκατομμύρια ανθρώπων που θέλουν να πάνε εκεί.

Στοιβάζονται εδώ ( συμφέρει κάποιους αυτό) με αποτέλεσμα να εξαθλιώνονται και αυτοί αλλά και η ποιότητα της ζωής των Ελλήνων.

Αν ο Ιταλικός – Γαλλικός – Γερμανικός – Ολλανδικός – Βελγικός – Ισπανικός στο σύνολό του σαν λαός είναι ρατσιστές, ναι τότε είμαι ρατσιστής .

ΕΝΩ ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ συμφωνείς με τις ρατσιστικές αυτές απόψεις, ανήκεις στην ελίτ της πολιτισμένης κάστας της Ελληνικής νομενκλατούρας που μας διαφεντεύει χρόνια τώρα …

Σε συμβουλεύω μάλιστα, αφού η παιδεία σου είναι τόσο ανώτερη από αυτήν (των λαών της Ευρώπης) να την χρησιμοποιήσεις και σε κάτι ποίο απτό, πέρα από αμπελοφιλοσοφίες. Μήπως και επιτέλους εξάγουμε και τίποτα στους απολίτιστους ρατσιστές Ευρωπαίους….

3 σχόλια:

  1. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_3_22/09/2010_415856


    Σάββατο, 2 Oκτωβρίου 2010


    Πίσω στο Ισλαμαμπάντ Πακιστανοί λαθρομετανάστες

    AFP

    ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε χθες την αμφιλεγόμενη συμφωνία για την επαναπροώθηση στο Ισλαμαμπάντ όλων των Πακιστανών λαθρομεταναστών που συλλαμβάνονται σε κράτη-μέλη της Ε.Ε. Η συμφωνία αφορά και όσους λαθρομετανάστες έκαναν αίτηση για παροχή ασύλου, αλλά απορρίφθηκε. Οπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της Κομισιόν, η επαναπροώθηση θα γίνεται με έξοδα των κρατών-μελών, ενώ δεν θα περιλαμβάνει υπηκόους τρίτων κρατών. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, περίπου 13.000 Πακιστανοί λαθρομετανάστες συλλαμβάνονται κάθε χρόνο σε ευρωπαϊκό έδαφος. Εξ ου και η Ε.Ε. είχε ξεκινήσει πολυετείς και επίπονες διαπραγματεύσεις με το Ισλαμαμπάντ για την επαναπροώθησή τους, οι οποίες διήρκεσαν οκτώ χρόνια.

    Ωστόσο, οι ενστάσεις παραμένουν. Η συμφωνία εγκρίθηκε με ψήφους 382 «υπέρ», 250 «κατά» και 23 αποχές, καθώς η Αριστερά, οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι της Ευρωβουλής υποστηρίζουν ότι η επαναπροώθηση μεταναστών σε μια χώρα που δεν έχει υπογράψει τη συνθήκη της Γενεύης για τα Δικαιώματα των Προσφύγων δεν παρέχει εχέγγυα για την ασφάλεια των επαναπατρισθέντων ατόμων. Επίσης, πολλοί ευρωβουλευτές χαρακτήρισαν ατυχή τη χρονική συγκυρία υπογραφής της συμφωνίας, λίγες μόνον εβδομάδες μετά την ανθρωπιστική καταστροφή που προκάλεσαν οι πλημμύρες στο Πακιστάν.

    «Δεν μπορούμε να προπαγανδίζουμε τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο και ταυτόχρονα να τα ξεπουλάμε στο εσωτερικό της Ευρώπης, στον βωμό της δικής μας ασφάλειας», δήλωσε η Ιταλίδα ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων, Σόνια Αλφάνο. Η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ, απάντησε ότι υπάρχει συγκεκριμένος όρος μέσα στη συμφωνία που υποχρεώνει τα κράτη-μέλη «να την εφαρμόζουν μόνο υπό την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται οι υποχρεώσεις τους, οι οποίες απορρέουν από το διεθνές δίκαιο». Με άλλα λόγια, η επαναπροώθηση δεν θα γίνεται όταν υπάρχουν υπόνοιες πως ο λαθρομετανάστης θα πέσει θύμα διώξεων στην πατρίδα του. Οι Βρυξέλλες θα συνεχίσουν να πιέζουν το Ισλαμαμπάντ για την υπογραφή της συνθήκης της Γενεύης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έκτακτη εκπομπή της Τσόκλη για το Πακιστάν

    Πολύ φοβούμαι ότι απώτερος σκοπός της εκπομπής είναι να μας προετοιμάσει ότι θα φιλοξενήσουμε κάποιους από τους πληγέντες συνανθρώπους μας. Απάνθρωπος δεν είμαι, ούτε απρόθυμος να βοηθήσω. Όμως, όλοι κι όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν σηκώνει άλλους μετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν βρήκα τρόπο να το στείλω στην σελίδα για δημοσίευση. Αν το δει κάποιος της σελίδα, και θέλει, ας το αναρτήσει.
    -----------

    Οι μετανάστες αν είναι παράνομοι, ή όχι, έχει σημασία.

    === Οι νόμιμοι έχουν φιλτραριστεί ως προς τον συνολικό αριθμό που θα επηρεάσει την χώρα υποδοχής, κατευθύνονται σε κενές θέσεις εργασίας και στην υποβοήθηση της ανάπτυξης, και ελέγχονται τι καπνό φουμάρει ο καθένας αντί να μεταφέρει το παθολογικό του πρόβλημα σε μια ήδη μη ευνομούμενη χώρα, ειδικά όπως εμείς.
    Στις προϋποθέσεις αυτές, και το σκεπτικό αυτό, είναι δίκαιο ΑΥΤΟΣ ο μετανάστης κάποτε να πολιτογραφηθεί και να αποκτήσει και δικαιώματα συνιδιοκτησίας στην χώρα που δούλεψε και την βοήθησε να αναπτυχθεί.

    Οι όποιοι δικοί μας μετανάστες πήγαν παράνομα κάπου, καταρχήν πήγαν σε καπιταλιστικές χώρες στην φάση της ανάπτυξης και δεν υπήρχε λόγος να πάνε λαθραία. Αν υπήρξαν και τέτοιοι, λοιπόν, πήγαν σε χώρες χωρίς ανεργία που ζητούσαν εργατικό δυναμικό.

    === Ο παράνομος μετανάστης δεν ελέγχεται ούτε στους αριθμούς εισβολής, ούτε στην κοινωνική ανισορροπία που δημιουργεί.
    Ούτε στα κεκτημένα δικαιώματα των ντόπιων που καταπατώνται "για χάρη" του, ενώ μπήκε αυθαίρετα. Oύτε στα πολιτικά παιχνίδια εκμετάλλευσης της εξαθλίωσης του.
    Oύτε ελέγχεται από πια χώρα προέρχεται, η οποία ενδεχομένως είναι γειτονική και με διεκδικήσεις.
    Oύτε ελέγχεται ποιος είναι αυτός καθαυτός σαν άτομο.
    Ο παράνομος μετανάστης, ακόμη περισσότερο σε μη καπιταλιστικές χώρες όπως εμείς, δίνει την δυνατότητα στους ντόπιους εργοδότες να πιέσουν τα μεροκάματα εξαθλιώνοντας τα δικαιώματα των ντόπιων εργαζόμενων.
    Η αυθαίρετη παραμονή του, αν είναι μακρόχρονη, δίνει την ευκαιρία σε ντόπιους αγύρτες που εκμεταλλεύονται καταστάσεις, να μπερδέψουν με τέχνη τα ανθρώπινα δικαιώματα με τα πολιτικά δικαιώματα και να τον πολιτογραφήσουν, καθιστώντας τον συνιδιοκτήτη της χώρας. Να το ξαναπώ, ο παράνομος μετανάστης αλλοιώνει την σύνθεση του εκλογικού σώματος και τα ποσοστά συνιδιοκτησίας της χώρας.

    Προσέξατε κάτι;
    Δεν είπα ούτε λέξη, ούτε υπεννόησα τίποτα, περί ρατσισμού ή ξενοφοβίας, ή ανθρωπισμού και μη. Αυτές είναι ορολογίες που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι «προοδευτικοί», σε συνεργασία με τους αντιπάλους τους ακροδεξιούς, για να κρατάνε το οπαδικό κοπάδι με παρωπίδες στην πραγματική διάσταση του προβλήματος.

    === Η «προοδευτική» ρητορική απαντάει πως υπάρχουν συνθήκες που αφενός μεν δεν επιτρέπουν την προώθηση τους σε άλλα κράτη, και αφετέρου αυτές μας υποχρεώνουν στην εξομάλυνση της κοινωνικής συνοχής, όσο οι μετανάστες αυτοί παραμένουν σε εμάς. Αυτά εμφανίζουν σαν πρόσχημα, οι «προοδευτικοί, ώστε να ωρύονται υπέρ των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ δικαιωμάτων τους να μετατραπούν σε πολίτες-ψηφοφόροι-συνιδιοκτήτες της χώρας μας.
    Το παράδοξο, όμως, του ότι τα ζητούν όλα αυτά για μετανάστες που ξεκίνησαν από ένα νομικό καθεστώς παράνομης και μαζικής εισβολής σε μια άνεργη χώρα, δεν το αναφέρουν, ούτε πάλι παραδόξως, φροντίζουν για το πραγματικό κλείσιμο των συνόρων της χώρας στις παράνομες εισόδους.

    Αντίθετα, αν οι «προοδευτικοί» στριμωχτούν υπερβολικά, παραδέχονται ότι δεν τους χαλάει καθόλου αυτή η εισβολή (σ.σ. παράνομη, μαζική, και με απαιτήσεις επί των δικαιωμάτων των ντόπιων, και σε μια άνεργη χώρα), διότι είναι «εξαιρετικά αναζωογονητικό» για την πατρίδα μας.
    Προσέξτε πάλι, αυτά δεν τα λένε για νόμιμους μετανάστες που φιλτραρίστηκαν, ελέγχθηκαν, υπήρξε μέριμνα για την κοινωνική καθίζηση που θα δημιουργήσουν, και ήρθαν να συνεισφέρουν σε μια προγραμματισμένη ανάπτυξη.
    Τα λένε για το κάθε καρυδιάς καρύδι που πήδηξε την μάντρα, χωρίς έλεγχο πληθυσμιακών αριθμών, χωρίς ύπαρξη αναγκών εδώ, χωρίς πρόνοια για τα δικαιώματα των ντόπιων κατοίκων.
    Τρελαίνεστε; Αφρίζετε από τα νεύρα; Νοιώθετε να πνίγεστε και να σας δουλεύουν ψιλό γαζί; Ζαλίζεστε; Χαλαρώστε να το απολαύσετε, όπως λέει και το γνωστό ανέκδοτο για τον βιασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";