Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Πολεμούν να διώξουν τη FRONTEX. Αν είναι να έρθουν 200 εκατομύρια μετανάστες, ας έρθουν

Το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης εισόδου παράνομων μεταναστών, οδήγησε την Ελλάδα, να ζητήσει τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού λόγω γεωγραφικής θέσης, αποτελούμε την πύλη εισόδου εκατοντάδων χιλιάδων Ασιατών μεταναστών κάθε χρόνο.
Η Ελλάδα δεν έχει τις αντοχές να "ζήσει" 200 εκατομμύρια νέους κατοίκους ...


(τόσοι θα ήταν αν ήταν απολύτως ελεύθερη η μετανάστευση), ακριβώς όπως το Αφγανιστάν των 19 εκατομμυρίων, δεν θα μπορούσε να αντέξει ...500 εκατομμύρια Κινέζων π.χ. Θα γινόταν "ρατσιστές" και οι Αφγανοί και θα πυροβολούσαν σαν μπεκάτσες τους Κινέζους στα σύνορα, σε ένα τέτοιο υποθετικό ενδεχόμενο.
Η απλή λογική, που λέει ότι δεν είναι καλό ούτε για τους ίδιους, να μπαινουν κατά εκατομμύρια στην Ελλάδα, Ασιάτες και Αφρικανοί, δεν γίνεται όμως αποδεκτή από όλους.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση λοιπόν έστησε τη FRONTEX, μια δύναμη ελέγχου του Αιγαίου, η οποία συμβάλει στο "ξεφόρτωμα" μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας.
Κάποιοι όμως δεν θέλουν τη FRONTEX. Δεν θέλουν εμπόδια στην είσοδο μεταναστών. Ούτε έλεγχο, ούτε περιορισμούς. Αν είναι να έρθουν το Σεπτέμβρη ας πούμε 5 εκατομμύρια Πακιστανοί, αυτοί οι κάποιοι θεωρούν πως δεν πρέπει να τους εμποδίσουμε με κανένα τρόπο.
Είναι μια άποψη κι αυτή, τη σεβόμαστε, αλλά δυστυχώς είναι άποψη του καναπέ. Αφού κανείς από αυτούς δεν θα ξοδέψει δεκάρα για να τους ταϊσει, δεν θα τρέξει να τους βρει κατάλυμα, δεν θα σπεύσει να τους περιθάλψει, δεν θα βάλει το χέρι στη δική του τσέπη για να επιβιώσουν. Θα πουλήσει ανέξοδα κοσμοπολιτισμό, προοδευτισμό, ανεκτικότητα και λοιπά ωραία θεωρητικά. Ως γνωστόν "προοδευτικός" είναι αυτός που κάνει με μεγάλη ευκολία κουμάντο στην τσέπη των άλλων, ενώ τη δική του δεν την είδαμε ποτέ!

το κρίσιμο ερώτημα, που πρέπει να απαντήσει ο καθένας, για να κατανοήσει τους λόγους των αντιδράσεων είναι (παραμερίζοντας ανύπαρκτες ιδεολογίας και κοσμοθεωρίες): ποιός στεναχωριέται που υπάρχει έλεγχος εισόδου;
Προσπαθήστε να το απαντήσετε, έχοντας υπόψη σας ότι δεν το κάνει από ανθρωπισμό, αφού οι Ασιάτες θα ζήσουν σε άθλιες συνθήκες, στοιβαγμένοι κατά δεκάδες σε ένα υπόγειο διαμέρισμα της Αχαρνών, χωρίς λεφτά, χωρίς δουλειά, χωρίς φαγητό.
Άρα, γιατί τέτοιοι ζόρι, να γίνει η Ελλάδα, χώρα με πληθυσμό 200 εκατομμυρίων;

Όλη η κουβέντα, με αφορμή αυτό http://logospoliti.blogspot.com/2010/08/20.html


http://taxalia.blogspot.com/2010/08/frontex-200.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";