Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010
Οι κάτοικοι του Ελαιοχωρίου συγκέντρωσαν 3.500€ για να μπορέσει η οικογένεια να μεταβεί στη Βουλγαρία για να θάψει το 11χρονο κορίτσακι
Αύγουστος 27, 2010
Ο 41χρονος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της μικρής Ρένι στην Ελλάδα, δέχθηκε επίθεση, χθες, από άλλους κρατούμενους στο προαύλιο της φυλακής, στην Τρίπολη της Πελοποννήσου.
Προσπάθησαν άλλοι κρατούμενοι να τον προστατεύσουν, αλλά ακολούθησε μια σύγκρουση στην οποία τραυματίστηκαν τέσσερις κρατούμενοι, γράφει χαρακτηριστικά η βουλγαρική εφημερίδα.
Στο μεταξύ, μετά από αυτοψία που έγινε στην Αθήνα, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος της 11χρονης οφείλεται σε πνιγμό, ήταν ακόμη ζωντανή όταν ο βιαστής την πέταξε στο πηγάδι.
Αργά χθες το απόγευμα το πτώμα του κοριτσιού απεστάλη στη Βουλγαρία. Οι κάτοικοι του ελληνικού χωριού Ελαιοχώρι, συγκέντρωσαν 3.500 Ευρώ για να μπορέσει η οικογένεια να μεταβεί στη Βουλγαρία για να θάψει το 11χρονο κορίτσι.
Την Τετάρτη το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όλο το χωριό συγκεντρώθηκε να αποχαιρετήσει το παιδί.
«Πρέπει να φύγουν από χωριό για να ξεκουραστούν από το σοκ, γιατί τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν παντού και κάθε μέρα. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να λένε ‘όχι’ στους ανθρώπους που αισθάνονται ότι τα απειλούν, αλλά φαίνεται ότι είχε χάσει το θάρρος της» είπε στις «24 Часа» ο Κώστα Γιαννόπουλος πρόεδρος της οργάνωσης Χαμόγελο του Παιδιού.
Η οργάνωση θα συνεχίσει να έχει εκπροσώπους της στο χωριό, δύο ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Τα έξοδα μεταφοράς της σορού γίνονται από το «Χαμόγελο το Παιδιού» αλλά στην προσπάθεια αυτή συμβάλλουν δύο οικογένειες από τη Βόρειο Ελλάδα και άλλα άτομα που επικοινώνησαν με την οργάνωση, γράφει η εφημερίδα.
Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης;
http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012
Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται:
Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους.
Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.