Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Ο Δήμος Συκεών υπέρ των λαθρομεταναστών

050810-dimossykewn«Επιμένουμε να μην αφήνουμε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, ειδικά όταν αφορούν ευαίσθητους τομείς όπως η κοινωνικοποίηση των μεταναστών συμπολιτών μας», δήλωσε ο «πράσινος» δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Προτεραιότητά του, είναι... οι μετανάστες! Ίσως ο άνθρωπος να βλέπει στις 7 Νοεμβρίου... Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος αυτός υπέβαλε δύο προτάσεις για τη στήριξη των μεταναστών ανταποκρινόμενος με ταχύτητα αστραπής σε σχετική προκήρυξη του υπουργείου Εσωτερικών, που εκδόθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Υπηκόων Τρίτων Χωρών. Φυσικά, το αντικείμενο της δράσης αυτής είναι «η διευκόλυνση της διαδικασίας κοινωνικής ένταξης των μεταναστών, καθώς και η εξασφάλιση χώρων αλληλεπίδρασης μεταξύ μεταναστών και πολιτών της κοινωνίας υποδοχής μέσω διαπολιτισμικών ανταλλαγών». Σημειωτέον είναι το ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Υπηκόων Τρίτων Χωρών χρηματοδοτεί το πρόγραμμα αυτό κατά 75%, ενώ το υπόλοιπο το «λουζόμαστε» οι Έλληνες φορολογούμενοι. Και αυτά σε εποχές που κόβουν την επιδότηση των στεγαστικών δανείων από τον ΟΕΚ (ετήσια δαπάνη 35.000.000 ευρώ) για την πρώτη κατοικία! Όταν λοιπόν σας λέμε ότι για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προέχουν οι μετανάστες, έχουμε δίκιο!

«Προτάσεις» και «δράσεις» υπέρ μεταναστών

Τι προτείνει όμως ο «πράσινος» δήμαρχος Συκεών (για να δούμε τι θα «χρηματοδοτήσουμε); Η πρώτη πρόταση, τιτλοφορείται «Η τέχνη δίαυλος για την ένταξη των μεταναστών» και περιλαμβάνει εργαστήρια ζωγραφικής, φωτογραφίας και θεάτρου, με συμμετοχή συνολικά 60 μεταναστών, διοργάνωση θεατρικής παράστασης και έκθεσης των παραγόμενων από τα εργαστήρια προϊόντων, δημιουργία λευκώματος και όλα αυτά με προϋπολογισμό 130.000 ευρώ.

Η δεύτερη πρόταση τιτλοφορείται «Πολιτιστική Εκδήλωση για την Ημέρα του Μετανάστη» και αφορά στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη, με τουλάχιστον 600 συμμετέχοντες και προϋπολογισμό ανέρχεται περίπου 80.000 ευρώ.
Σημειώνουμε εδώ, για να καταλάβετε με τι έχουμε να κάνουμε, ότι ο δήμος Συκεών είναι ο πρώτος στη χώρα που δημιούργησε Τοπικό Συμβούλιο Μεταναστών (το 2007), ενώ στο οικείο δημαρχείο λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
και Γραφείο Αλλοδαπών. Επίσης, από το περασμένο φθινόπωρο λειτουργεί στο δήμο Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας για τους μετανάστες. Όλα για τους τελευταίους. Φαίνεται ότι οι κατά τα άλλα φορολογούμενοι Έλληνες κάτοικοι του δήμου Συκεών, δεν χρειάζονται τίποτα από τη δημοτική τους αρχή.

http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5058:2010-08-05-17-39-09&catid=89:2008-10-10-10-48-18&Itemid=281

1 σχόλιο:

  1. Συγγνώμη που το σχόλιο είναι για την ΑΙΤΙΑ των επιθέσεων εναντίον μας:
    οικοφασίστες ΚΑΤΑ ερημοποιητικής γεωργίας που υμνούσαν!!!

    Οι μιμητές των φαραώ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ που έχουν προκαλέσει με τη μονοκαλλιεργητική τους μανία πρόσφατα ΔΕΚΑΔΕΣ ΛΙΜΟΥΣ και ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ, ΤΡΕΜΟΥΝ τώρα ότι μπορεί να στραφούν εναντίον τους ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ πεινασμένοι, ύστερα από τις επιδεινούμενες εναλλασσόμενες πλημμύρες-ξηρασίες που ΠΛΗΤΤΟΥΝ άμεσα την επεκτατική-αποδασωτική γεωργία, τρομοκρατούν τους μη αυτάρκεις πληθυσμούς (έτσι άρχισαν οι πρώτοι πόλεμοι, από τους υπερπληθυσμιακούς γεωργούς Κάιν- 'αυξάνεσθε και ερημοποιείτε') και*...:
    August 9, 2010
    For months, the corn ethanol industry has been pushing the Obama administration for permission to increase the amount of ethanol that can be blended into the U.S. gasoline supply.
    But the ethanol industry’s opponents are launching a counterattack. And it’s a big one. Last week, a coalition of 36 groups sent a letter to the leaders of the Senate asking them to reject “any attempt to attach a mid-level ethanol authorization amendment during the Senate’s consideration of energy legislation in the coming weeks and months. Such an amendment would be bad for consumers, bad for safety, bad for the environment, and, by placing politics over sound science, bad public policy.”

    The group, which has dubbed itself FollowTheScience.org, may be the oddest coalition in modern American politics. Indeed, the ethanol scam is so offensive that it has united groups ranging from oil institutes to the Natural Resources Defense Council and the Sierra Club.

    * Μακάρι, από την Ελλάδα, η οποία ύμνησε την κτηνοτροφική-δασική** αυτάρκεια που τη βοήθησε να επιβιώσει και να προσφέρει τόσα στην ανθρωπότητα, κάποιοι από τους παραλήπτες του μηνύματος να δουν την ευκαιρία διάδοσης της αλήθειας για τη θανάσιμη παγίδα τής γεωργίας, που ξεκίνησε από κατάντια, λόγω έλλειψης άλλης τροφής σε έρημους κάμπους, και κατέληξε η υπ. αρ. 1 απειλή για το απροετοίμαστο σήμερα για ηφαιστειακούς χειμώνες υπερπληθυσμιακό ανθρώπινο είδος...
    **Τα κατσίκια-ξαδέρφια των ελαφιών ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ το δάσος, αφού τρέφονται με χαμηλούς βλαστούς. Αντίθετα πρόβατα και αγελάδες προωθούνται επειδή χρειάζονται αποδασωμένα λιβάδια, όπου ανταγωνίζονται τη γεωργία, διχάζοντας τα θύματά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";