Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010

Λαθρομετανάστης λαθρέμπορος γρονθοκόπησε έμπορο στην Πλάκα

Ο άτυχος έμπορος Διονύσης ΜανωλίδηςΕχθές το βράδυ, λίγο πριν τις 8 μμ, στην οδό Αδριανού, στην Πλάκα, μπροστά στα μάτια δεκάδων έκπληκτων τουριστών, λαθρομετανάστης παράνομος μικροπωλητής από το Μπανγκλαντές επετέθη με γροθιές κατά του εμπόρου δερματίνων ειδών, Διονύση Μανωλίδη, ο οποίος για πολλοστή φορά του ζήτησε να απομακρυνθεί από τον χώρο μπροστά από το κατάστημά του.Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο λαθρέμπορος ισχυριζόταν ότι το σημείο στο οποίο ήθελε να εγκατασταθεί είναι δικό του (!). Όταν είδε ότι ο κ. Μανωλίδης καλούσε την αστυνομία του επετέθη γρονθοκοπώντας των και αποπειράθηκε να τον κτυπήσει με ένα καδρόνι. Ο άτυχος έμπορος γλίτωσε τα χειρότερα, χάρις στην άμεση παρέμβαση των συναδέλφων του.

Λίγο μετά έσπευσαν όραγανα της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και ο επικεφαλής του «Παρεμπόριο Stop» Παναγιώτης Δούμας. Μετά από έρευνα στους παρακείμενους δρόμους, ο δράστης συνελήφθη, αναγνωρίσθηκε και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Ακροπόλεως, όπου κατετέθη μήνυση από τον έμπορο και παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο, όπου δικάζεται σήμερα το πρωί.
Μαζί με το συγκεκριμένο άτομο συνελήφθη και άλλος συμπατριώτης του, πιθανότατα αδελφός του, την ώρα που έκρυβε λαθραία εμπορεύματα σε κρύπτη στην περιοχή της Πλάκας. Και των δύο συλληφθέντων οι άδειες παραμονής είχαν λήξει προ ενός έτους.

Το «Παρεμπόριο Stop» επισημαίνει ότι, «εάν κάθε πολίτης διενεργούσε τα αυτονόητα και νόμιμα, όπως ο κ. Μανωλίδης και κατήγγειλλε τα όσα απαράδεκτα βιώνει σ' αυτήν την πόλη, τότε η ποιότητα ζωής μας αλλά και η οικονομία της Ελλάδος θα ήταν σε ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο. Δυστυχώς, η χώρα μας οφείλει μεγάλο μέρος του καταντήματος στο οποίο βρίσκεται στην αδράνεια του απλού πολίτη, ο οποίος παραμένει απλός θεατής στην καθημερινή ανισονομία και την παραβίαση των δικών του δικαιωμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";